Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 3. prosince 2012 v 8:48® hraji
hraji
Diskuze: Plavaná

Závodníci jsou, řekněme, speciální kategorie. Ale vezměme si nezávodní plavanou. Plavaná není, že navléknu na vlasec splávek, pod něj dám olovo, které ho spolehlivě zakotví kdekoliv v proudu řeky a chytám na panáka. Rybářů, kteří skutečně chytají plavanou v tom pravém slova smyslu, tedy tak, že nástraha opravdu trvale plave proudem dolů, je i u Svitavy zatraceně málo. Hlavní problém je v tom, že plavaná v tomto provedení je výsostně aktivní způsob lovu, žádný prut ve vidličce a cigárko vsedě na židličce.

Pondělí 3. prosince 2012 v 8:32® hraji
hraji

Hezké dobré ráno Chytej. Tak tu máme advent. Tak koukejte přibrzdit a užívat

Neděle 2. prosince 2012 v 19:47® hraji
hraji

Já dnes vyzkoušel přívlač a feeder, obě disciplíny fungovaly. A to nejsem ani excelentní přívlačář ani feedrař. Ale prostě ještě ryby berou.

Neděle 2. prosince 2012 v 18:55® hraji
hraji

David Havlíček> plavaná, tedy skutečná plavaná, je těžká a na materiál náročná disciplína. Stejně jako je rozdíl mezi taháním jedné otlučené rotačky a přívlačí, je rozdíl mezi chytáním na panáka a plavanou. U nás kdo nahodí krmítko, je odborník na kaprařinu, v plavané to tak není, stejně jako v přívlači. Prostě skladba návštěvníků Chytej je taková, že tu je plavaná popelka. Všichni si rádi přečtou nějakou radu, jak tu plavanou trochu vylepšit, ale napsat něco do diskuze je těžší.

Neděle 2. prosince 2012 ve 13:58® hraji
hraji

David Havlíček> nevyhrožoval, to prosím ne, jen jsem to zmínil jako velmi pravděpodobnou variantu. Protože už poslední měsíce sem píšu sám.

Sobota 1. prosince 2012 v 17:04® hraji
hraji

sus1> tak se budeme modlit, aby to nepřiletělo i k nám. Protože to sluníčko mělo ještě pořád slušné grády a bylo to moc příjemné.

Sobota 1. prosince 2012 v 16:45® hraji
hraji

sus1> no jaképak no tak. V Brně nádherně svítilo sluníčko, bylo +8 a foukal pouze mírný větřík a ke všemu ještě i ryby braly. Pohoda, veget.

Sobota 1. prosince 2012 v 16:38® hraji
hraji

Hezké odpoledne Chytej. Jestli nebylo líp na rybách.

Pátek 30. listopadu 2012 ve 22:55® hraji
hraji

Alov> měl jsem podobný pocit

Pátek 30. listopadu 2012 ve 22:53® hraji
hraji

Všem, kteří zítra vyrazí na ryby přeji Petrův zdar.

Pátek 30. listopadu 2012 ve 22:52® hraji
hraji

Fryw> s některými body bych snad i mohl souhlasit, ale s některými ani náhodou. Ale ono je to úplně, ale úplně jedno. Osprey je dneškem pryč a začíná nová éra. Já to v plavané zamknu a zhasnu, sám tam být nechci ;-)

Pátek 30. listopadu 2012 ve 22:12® hraji
hraji

fila> mám rukavice bez prstů (bez špiček) od vietnamců za deset korun, když je moc velká zima, tak tenké fleecové, a když je moc velká zima, tak oboje přes sebe, vláčet se dá, horší je to s manipulací s rybou a háčky

Pátek 30. listopadu 2012 ve 21:50® hraji
hraji

Fryw> tak v Brně už to hlásí jen +1, do rána bude mrazík mrazíček

Pátek 30. listopadu 2012 ve 21:48® hraji
hraji

sus1> v Brně být nesmí, když jdu na ryby, bych mohl uklouznout a upadnout. ;-) ) a už bych nevstal. To víš, věk se hlásí.

Pátek 30. listopadu 2012 ve 21:42® hraji
hraji

fila> tak já mám stejné plány jako ty, taky přívlač. Držím palce ať se zadaří.

Pátek 30. listopadu 2012 ve 21:41® hraji
hraji

Fryw> tak to se ti opravdu ta příprava moc nevyvedla. Mě vadí zima na ruce, musímmít ruce v teple a je fajn

Pátek 30. listopadu 2012 ve 21:38® hraji
hraji

sus1> to není povedený vtip, není u nás žádný, v Brně je cca 2 stupně nad nulou a sucho. Žádné srážky dnes nepřiletěly.

Pátek 30. listopadu 2012 ve 21:32® hraji
hraji

sus1> čajíček bude v termosce po ruce, ale pro jistotu se zastavíme cestou domů na další.

Pátek 30. listopadu 2012 ve 21:30® hraji
hraji

Fryw> máš pravdu, že oblečení a obutí je v zimě strašně důležité, protože jak je ti zima, nevychutnáš si ten lov. Na botách se rozhodně nevyplatí šetřit

Pátek 30. listopadu 2012 ve 21:17® hraji
hraji

sus1> neboj se, připravil jsem si takovou horu oblečení, že když uklouznu a spadnu, ani to neucítím. Ale na druhou stranu říkám, nemáme to rybaření za trest, když je zima, jdeme do hospody na čaj.