Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "Piranha"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele Piranha, které napsal v diskuzi Ústí nad Labem. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:15® Piranha
Piranha

sfox> jo to jo, ale ne všude tomu tak je.Byl jsi na pískovně?V Píš­ťanech?Tam to je oplocený až do vody a mám velké obavy zda by jsi vyšel bez újmy pokud by jsi to obešel a sedl si někomu před maringotku :-))

Neděle 9. prosince 2012 ve 20:29® Piranha
Piranha

sfox> Stejně tak jak se rybář hájí tímto právem tak se majitel hájí tím že si to zaplatil aby měl klid.Je to spor a jak se tam píše mělo by se to řešit už konečně někde vejš. Narazil jsem na to na netu tak jsem to sem hodil.

Neděle 9. prosince 2012 ve 20:17® Piranha
Piranha

Ústí nad Labem, Střekov – Řada rybářů si kvůli rybolovu pronajala parcelu přímo na břehu Labe.

Přesto ale nemají zaručeno, že zde budou chytat ryby sami. Zákon o rybolovu jim to nezaručuje. Místa k lovu ryb si totiž nelze rezervovat předem.

Nejvíce pozemků si rybáři jako své zázemí pronajímají ve střekovském obvodu. „Nejlepší pozemky jsou už pronajmuty. Volných už je skutečně jenom pár,“ uvedl zdejší starosta Vlastimil Žáček. „Každý z občanů má možnost si pozemek za tímto účelem pronajmout. Cena za pronájem je v Sebuzíně 4 Kč za metr čtvereční ročně a v Brné to činí jen o dvě koruny víc. Jsme rádi, že o pronájem pozemků je zájem, zvelebuje se tak vzhled obvodu,“ dodal.

Dle nájemní smlouvy se rybáři musejí o pozemky starat. „To znamená udržovat zde pořádek a sekat trávu. Pozemky ovšem nelze oplotit, avšak je zde možnost umístit informativní cedulku s nápisem oznamujícím, že zmíněný pozemek je v pronájmu,“ doplnila informaci Jitka Chmelová, jinak vedoucí kanceláře střekovského tajemníka.

Dochází tu však k doslova schizofrenní situaci. Zatímco je možné si pozemky pronajmout, vyhláška 197/2004 k zákonu o rybářství stanovuje, jak daleko mohou být rybáři při rybolovu od sebe. „Při lovu ryb na udici musí osoby provádějící lov mezi sebou dodržovat jistou bezpečnostní vzdálenost,“ pokračovala Chmelová.

Třeba při lovu na položenou, při čeřínkování nebo při lovu na plavanou alespoň 3 m, nedohodnou-li se na menší vzdálenosti. Při lovu přívlačí, lovu na umělou mušku nebo muškařením pak alespoň 20 metrů, nedohodnou-li se na menší vzdálenosti. A právě zde je ono pověstné jádro pudla. Vyhláška totiž zároveň říká, že místa k rybolovu nesmí být vyhrazována.

„Vzniká nám tu určitý morální problém. Přestože má rybář pozemek pronajmut a tedy by měl mít svého druhu přednostní právo na něm rybařit, prováděcí vyhláška to v žádném ustanovení neřeší,“ upozornila Chmelová. „Takže může nastat situace, kdy na tomto pozemku může chytat ryby i jiný rybář, protože ten, který za pozemek platí nájem, je povinen dodržet ustanovení zmíněné vyhlášky,“ dodala Chmelová s tím, že by to mohl vyřešit Český rybářský svaz (ČRS).

Tomáš Kava z ústeckého ČRS má obavy, že je tento problém v současnosti často zveličován. „Zatím je to spíš ojedinělé. Může se to ale rozrůst. Celé je to problém vlastnických práv a týká se to více zákonů. V každém případě by se o to měly začít zajímat státní orgány.“

Kava zároveň dodal, že v případě opačném, tedy při porušování rybářského řádu, kdy si část břehu někdo neoprávněně uzurpuje pro sebe, je možné ten úsek nechat vyjmout z revíru. „Potom ztratí smysl se o něj handrkovat.“

I řadoví rybáři si myslí, že to je nutné vyřešit. „Situaci okolo pronajatých pozemků by ministerstvo zemědělství a ústřední výbor ČRS měly vyřešit. Přece jen je nefér, aby si někdo pozemek platil, staral se o něj, a pak tam stejně neměl klid. Platí to ovšem i opačným směrem, tedy na porušování rybářského řádu,“ uvedl rybář Ladislav Muška.

Neděle 9. prosince 2012 v 19:58® Piranha
Piranha

pipa> Tak děkujeme, že jsi sem vypsal kompletní zásobu svého mozku tak sedni do tý přestárlý mrákoty a jdi se provětrat zase na 3 tejdny aspoň.

:-)) :-))
Pondělí 3. prosince 2012 v 17:06® Piranha
Piranha

majkyss> nesnáším toulavé psy :-)

Pátek 30. listopadu 2012 ve 21:07® Piranha
Piranha

majkyss> co

Pátek 30. listopadu 2012 v 9:17® Piranha
Piranha

1Mara> Díky, no jen že všichni valí po HaDovi, ale třeba Míra sehnal jinak placenou práci a odešel On ze své vlastní vůle.Oznámení bylo pak podané tak jak je podané.

Pátek 30. listopadu 2012 v 9:09® Piranha
Piranha

brčkař> kde se píše že jde Míra pryč, nikde jsem to nenašel.Je to velká škoda nemyslím si že by Tomáš odvedl stejnou nebo lepší práci. Pendlovat mezi diskuzemi a držet to na uzdě uměl jen Míra.Je všestranně zaměřenej oproti Tomášovi, který preferuje převážně dravce.Nevím jak bude řídit diskuzi na mouchárně, nebo feederu. :-|

Neděle 25. listopadu 2012 ve 20:38® Piranha
Piranha

hroch71> na 8 ale začalo to až okolo 10.Musel jsem aj krmení víc namočit jako by ztěstovatět aby to šlo ven z koše až po zastavení v proudu.

Neděle 25. listopadu 2012 v 19:55® Piranha
Piranha

hroch71> Já ti říkal zajeď si tam.Koušou, ale chvíli to trvá než najedou.

Neděle 25. listopadu 2012 v 18:51® Piranha
Piranha

Nazdar hovnochyti.Nikdo nic?Tak zase holt já no :-P Dneska to bylo zajímavé.Nejprve jsme se trápili se silným proudem, táta měl smůlu pač měl jen mediumko a to sneslo jen 60g krmelec.Já byl ve výhodě s heawýčkem a díky 120g koši jsem červy dokázal udržet před klackem.Už to vypadalo že to zabalíme pač to nic nedělalo a lepil se bordel.Pak konečně přišla první parma okolo 50.Pak jsem jednu urval resp špatně navázanej návazec a potřetí když jsem byl u auta jsem málem přišel o prut :-)) ještě že se zasekl naviják o vidličku.Potom se podívala ven parmička rovných 60 a pak jedna deska s náběhem na třecí vyrážku.Celkem to ušlo.

foto/diskuze/usti_nad_labem/2012/th-img89355.jpg
Neděle 25. listopadu 2012 v 18:50® Piranha
Piranha

.

Tento příspěvek byl editován 25.11.2012 17:52:18 uživatelem Piranha.
Pátek 23. listopadu 2012 ve 21:46® Piranha
Piranha

filip111> vole.

Pátek 23. listopadu 2012 ve 21:17® Piranha
Piranha

Blueshark> tak co fotr, nalapal jsi něco na Labku?Nebo zase jen pokračuješ v páření :-P

Pátek 23. listopadu 2012 ve 21:16® Piranha
Piranha

filip111> No ještě že jsi jako adepta nenapsal mně :-))

Úterý 20. listopadu 2012 ve 20:40® Piranha
Piranha

Prasek_2007> z jara bych šel zase na ty Mlékožrouty tam se mi to líbí.Možná by to chtělo taky začít dříve třeba start v 8 a udělat dvě kola, nebo jedno delší.

Úterý 20. listopadu 2012 v 8:31® Piranha
Piranha

1maslo1> Zase až tak fotogenickej závod to nebyl.Kluci něco fotili ale nemyslím si že by z nich někdo chodil na chytej.Ryby se tahaly ale krásný a velký.

Tento příspěvek byl editován 20.11.2012 07:32:11 uživatelem Piranha.
Neděle 18. listopadu 2012 ve 20:09® Piranha
Piranha

hering> škoda za pokus to stálo :-))

Sobota 17. listopadu 2012 ve 22:33® Piranha
Piranha

majkyss> ty jsi za tím fotoaparátem? :-D

Tento příspěvek byl editován 17.11.2012 21:34:10 uživatelem Piranha.
Sobota 17. listopadu 2012 v 17:42® Piranha
Piranha

Tyto fotky mě velice potěšily.Doufám že jich bude ví a víc.Jsou to lososi z Ohře po výtěru. Co na to pan Herink, Fando vracej se pořád :-) Foto čórka z Mrku.

Tento příspěvek byl editován 17.11.2012 16:45:07 uživatelem Piranha.
foto/diskuze/usti_nad_labem/2012/th-img53003.jpgfoto/diskuze/usti_nad_labem/2012/th-img53004.jpg