Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "Sander"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele Sander, které napsal v diskuzi Všeobecná diskuze. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Středa 13. července 2011 v 17:10® Sander
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Libor > kašlu na to, běhám akorát na poštu s prutama a vůbec, asi využiju nabídky vést kroužel leteckýho modelářství když už jsi u těch kroužků. Dřív jsem v tom byl třída
Noty si nechám jen když mě hecht s Charem vytáhnou na okouny, s těma mi to baví. - Středa 13. července 2011 v 17:04® Sander
Libor > nekecej, ty je znáš
- Středa 13. července 2011 v 17:00® Sander
kerob > prokrista…mně je úplně jedno co nosí, nechytej mě za slovo.
Právě pro ten póvl je drahá povolenka už teď, možná že to slýcháváš sám, jaký prachy si Svaz bere a ve vodě je hovno. A říkaj to přesně ti, co si nevidí dál než na konec svýho nosu. Ryby nenechají dorůst, co kdyby jim je kolega sežral, v papírech maj koncem roku ryby za 15 000, někteří mnohem víc…
Na tohle se vážně nemůžu dívat.Úpravy řádu jsou fajn věc, ale jak píšeš, nemá je zatím kdo uhlídat. Začarovaný kruh.
- Středa 13. července 2011 v 16:20® Sander
kerob > výdej povolenky by mělo být mimojiné i něco jako svaté právo pobývat v přírodě, chránit ji a starat se o ni. Nečekám že to někdo z vás pochopí. Masově to dělat lze, ale ne v Čechách. Zájem ukázkového Čecha je jen jeden – za pár šupů zplundrovat poslední zbytky přírodního bohatství, v našem případě v řekách, rybnících , ÚN a podobně. Na toto téma bylo napsáno spoustu textu, o pytlácích, masařích, prostě těch, co si zapůldarma dělají naprosto co chtějí. Ať je to kompletní, doplním to ještě tím, že jsou naše revíry místy spíše skládkami, smetišti, kam se člověk občas štítí sednout. A to už jsme zase na začátku mého příspěvku.
A pokud Čecháček nedospěl na to, aby mu byly výše uvedené věci cizí, regulace je myslím na místě. A cena je regulace č.1. Já si zaplatím velice rád, když se pak nebudu muset koukat na ten póvl v montérkách, který se u vody chová jak prase, a tím nemyslím juen to že bere ryb co nikdy nemůže sám sežrat. - Středa 13. července 2011 ve 14:42® Sander
1Mara > to je přesně to o čem jsem psal, lidi si zvykli chytat za půl darma úplně všude. S českou mentalitou to takhle nejde donekonečna. Holt by jsi si rozmyslel, který kraj je pro tebe nejdůležitější a tam kam chodíš málo by jsi využil hostovačky. Stejně jako na pstruhové Vltavě 24. Já tam taky jezdil rád kdykoliv se mi zachtělo, a teď už si tam nahodím sotva jednou do roka. A nijak extra mě to nemrzí, pro zlepšení situace je třeba něco obětovat.
Na ten několika málo kilometrový úsek stojí roční povolenka tuším 4000, hostovačka, která by mi vklidu stačila, asi 350.Když si těch 20 000 na rok rozpočteš, a vlastně v reálu bys je za noty nedal, vyjde tě to asi na 1600 za měsíc. To máš tři večery v hospodě, kam ty rád zajdeš. Musel by jsi si trochu srovnat priority, jestli
Tento příspěvek byl editován 13.7.2011 14:49:10 uživatelem Sander., cigára, nebo ryby.
- Středa 13. července 2011 ve 14:25® Sander
sonic > máš pravdu, ono se by se to zhoršilo, ale všechno zlý je k něčemu dobrý. Třeba už by někoho napadlo s tím něco dělat.
Není to jen o rybářské stráži. Je to i v nás, uživatelech revíru. Kdo by za tu povolenku tolik peněz dal, sakra by si jí vážil a samozřejmě by i „rád“ viděl u vody někoho, koho to nestálo ani korunu.
Nedostatek nebo neefektivita RS je problém, ale všimni si třeba toho, kolik lidí na rybářské stránky píše o všemožných nekalostech a nic s tím nedělal. Na nepřítomnost RS to pak lze hodit velmi snadno, ale udělá to jen ten, kdo o této funkci nemá ani páru. RS není telepat, nemůže o těchto věcech vědět pokud u nich čistě náhodou není, anebo ho nikdo neinformuje.
Pytláctví je už teď hodně, viz třeba 60 odebraných povolenek na Lipně od 16.6., což není ani měsíc, a to je jen několik málo troubů, ktří se nechali chytit.
Postihy za přestupky jsou kapitola sama pro sebe. Čeho by se měl pytlák bát, že jo… - Úterý 12. července 2011 ve 20:55® Sander
skwor > Fencl by mu slušel.
- Úterý 12. července 2011 v 18:17® Sander
kerob > není to výplod záchvatu deprese, tohle už tvrdím dost dlouhou dobu, jen cenu jsem tentokrát nadhodil.
A že je to snůška nesmyslů mi přijde stejně krátkozraký výplod, stejně jako si to myslíš o tom mém.V podstatě jsem dopředu věděl do čeho jdu, nečekal jsem jedinou pozitivní reakci. Každej bych chtěl žehlit, nejlépe zadarmo, všude a kolik chce. Ale jakmile se mu sáhne na peníze, hned je oheň na střeše. A v tom je přesně ta krátkozrakost, která nás rok od roku potápí hlouběji. Těch co zneužívají současného benevolentního systému je čím dál víc a s přímou úměrou je to vidět u vody.
Tento příspěvek byl editován 12.7.2011 18:20:22 uživatelem Sander.
Ty na to napíšeš že si holt musí člověk zvyknout že se věci mění…to snad ani ne… - Úterý 12. července 2011 v 15:25® Sander
kerob > třeba pilotní průkaz stojí přes 50 000. Proto ho také nemá každý. Není to proto, aby pilotů ubylo.
Už musím.
Měj se. - Úterý 12. července 2011 v 15:24® Sander
kerob > nebudu se s tebou přít. Byl by to zásah do tvé peněženky, věřím že se ti to nelíbí. Peníze jsou přece víc než dobrý pocit z lovu.
Nikde nepíšu že by se tím vše vyřešilo. Každopádně ten tvůj teoretický model má spoustu nedostatků.Další polemiky se nezúčastním.
Nemá smysl si dělat vrásky s něčím, do čeho nemůžu ani v nejmenším zasáhnout. Jak jsi psal, nemůžu tuto lidovou zábavu nijak regulovat. Naprosto s tím souhlasím.Co je hlavní, že je to momentálně prostě v prdeli.
- Úterý 12. července 2011 v 15:00® Sander
kerob > viz Sander dnes 14:50.
To je hezký, že máš pár známých pro které je rybařina všechno a neměli by na ni. Vím, nebude se ti líbit co ti napíšu, ale vážně by jsi kvůli pár lidem otevřel dveře desetitisícům adeptů na zplundrování svazových vod, kteří by se jen hloupě svezli na směšných cenách?
Já když byl malej, na povolenku jsem si šetřil celý rok, na MP už nezbylo, tak jsem na ni prostě nechodil. - Úterý 12. července 2011 ve 14:52® Sander
Scanix > jak jsem níže psal, ceny za povolenky by nebylo špatné nechat v poměru jaký je, kde by územní povolenka byla výchozí. Pak by za místní dali více než dva litry.
- Úterý 12. července 2011 ve 14:50® Sander
Scanix > tak by prostě nechytal. Je to tvrdý, ale život není prdel.
Znám několik soukromáků, kde stojí povolenka 30Kč a zachytat se nechá krásně. Třeba je to jedna z variant, jak si levně nahodit.
Měl jsem na to dříve podobný názor, když byl můj příjem z dvouměsíčních brigád s bídou 15 000 a to byly všechny mé peníze na rok.
I dnes by to pro mě bylo hodně peněz, v podstatě téměř celý plat, ale je třeba zhodnotit, která z priorit je pro mě nejdůležitější. - Úterý 12. července 2011 ve 14:45® Sander
mvincik > na co změna pravidel? Neříkám že jich není třeba, ale není to to nejdůležitější. Jednak je nikdo neuhlídá, a zadruhé, tím, že se vyselektují ti, ktří mají rybařinu rádi a jsou ochotni do ní vložit níže uvedené investice, hlídat možná nebude ani tolik třeba. Proč taky. Když bude někdo hlídat třeba mě, bude to zbytečná práce. Vážně.
Je to jedno s druhým. - Úterý 12. července 2011 ve 14:41® Sander
kerob > nesouhlasím, deset tisíc ten dědek co si koupí za pár šupů povolenku prokouří a prochlastá možná dřív než za sezonu.
A to nepočítám ty desetitisíce v rybím mase.
Naopak mi to přijde jako naprosté minimum. Neříkal bych tomu zábava pro vyvolené, ale selekce těch, pro které rybařina něco znamená. A samozřejmě pár zmrdů, kterým se to pořád ještě vyplatí. - Úterý 12. července 2011 ve 14:16® Sander
mvincik, skwor > a v co prosimvás doufáte? To máte u vody zavřený oči?
Testy na svaze udělá každý s IQ nad 51 a ti s IQ menším si je zaplatí. O pakateli za noty ani nemluvím.
Cenu za územní povolenku bych rád viděl od 10 000Kč nahoru, a od toho samozřejmě poměrná cena místní, svazové a republikové povolenky.
Tímhle tempem to není možné ustát. - Pondělí 11. července 2011 ve 22:03® Sander
osprey > není z toho cesta ven.
Naopak se bude bořit dál a víc, s tím jak nás rybářů, a nejen nás, přibývá. - Pondělí 11. července 2011 ve 21:42® Sander
Char > já takhle rezignuju už od května.
Na řece je to trochu složitější než u vás na Orlasu.
Každý rok nová vysezená místa, každý rok více rybářů a každý rok méně ryb. Vážně už nevím co bych měl u té vody dělat.
Ano, flek kde bych byl sám najdu vždycky. Má to ale svůj důvod – není tam nic. Lépe nahodit z okna na racka. - Pondělí 11. července 2011 ve 21:13® Sander
timbab > je tvůj.
- Pondělí 11. července 2011 ve 21:03® Sander
Když se na to zpětně podívám, za poslední dva měsíce jsem si nikde vklidu osamotě pěkně nezachytal.
Dnes si říkám všední den, bude klid. Když už jsem dupal kilák a půl kolem obsazených míst a došel na konec cesty, kde bylo také obsazeno, rezignoval jsem a řekl si že je asi třeba toho na čas nechat.
Nebaví mě to.
Nemám tedy důvod k té vodě chodit.skwor > máš pravdu, cestou mě to napadlo taky, zítra to projdu a začnu dávat do bazaru zatím to co jsem letos nevyužil, jako je picker, 3,60 Ultraviolet a dragoňáckej naviják, ti půjdou jako první. Uvidí se co dál.
Tento příspěvek byl editován 11.7.2011 21:04:42 uživatelem Sander.