Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "Sander"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) Sander. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 17. listopadu 2010 v 18:28® Sander
Sander

Hele ho, šulina.
Zvědavej jak vopice.
Hezky se mi tam pak vystavoval celej, ale pekáčos foťák to nezvládl zaostřit.

foto/diskuze/vseobecna/2010/th-img38946.jpg
Středa 17. listopadu 2010 ve 12:57® Sander
Sander

mvincik > tvůj názor respektuji, ale nesouhlasím :-) Zdá se mi že posuzuješ stav bolena na řece podle těch několika šedesátek co loví pod čističkou. Nemyslím ty malé, co se živí hmyzem a rohlíkama, ale ty větší a dravé, co loví rybky. A z většiny se jedná stejně o rybky hladinové, tedy oukleje. Takoví jsou na té řece dost daleko od sebe, aby udělali znatelnou škodu.
Se sumcem to vidím podobně. Nad ST krom podskalí je to docela rychlá voda, tam se sumci zrovna dvakrát nelíbí a také je jich tam jak šafránu, i těch menších. Stejná polemika se vedla kolem hlavatky, že jedna vymlátí celou řeku, což je hloupost. Sám jsem jezdil na bílou rybu do míst, kde se chytly dvě ryby 122 a 70cm. Tloušťů a plotic bych tam nachytal i 50kg, kdyby mě to nepřestalo bavit.

Podle mého soudu se svaluješ vinu na ty, kteří jsou jen špičkou ledovce. Kolik toho za rok sežere jeden 120cm sumec, který už by zde byl trofejní? Jako dva rybáři co jsou denně u vody a máloco pustí? To spíš daleko méně. Anebo to co sežerou dva kormoráni za zimu?

Babo raď!

Středa 17. listopadu 2010 v 10:55® Sander
Sander

mvincik > situace, která se opakuje každý podzim. Plotice jsou prostě jinde, ale nachytat se ještě dají. Každé jaro se odněkud vyrojí – důkaz toho že tu jsou. Hodně záleží na tom, na jakou část řeky jdeš – ST znamenají charakterový zlom. 10km nad městem se zjara chytá jiné složení ryb a v jiném počtu, než 10km pod městem. Má to svůj důvod.
Znatelný útlum tady ale je. Netroufám si ale tvrdit, že je za něj odpovědný bolen se sumcem, který tady není nijak přemnožen, spíše naopak. Když jdu cíleně na bolena, jsem rád za jednu padesátku. O sumci ani nemluvě. Ve srovnání třeba s Vltavou těžce podprůměrná voda.

Tebou uvedené druhy ryb jsou časté na jídelníčku kormorána. V tom bych viděl problém číslo jedna.

A s tou parmou – bylo by to krásný, kdyby se jejich stavy vrátily aspoň o deset let zpět. Ale pokud je problém jejich úbytku ve stoupající kyselosti vody, násada není řešení.
Ale to je spekulace…já to nevím.

Úterý 16. listopadu 2010 ve 23:26® Sander
Sander

hecht > buď rád, dyť bys za chvíli musel zavírat rybářskou skříň heverem :-)

Úterý 16. listopadu 2010 v 18:39® Sander
Sander

Jste zase ukecaní…

Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:29® Sander
Sander

osprey > to že loví v nejblbější denní dobu na nejblbějších místech je v našich silách podchytit, ale to že žerou jen rohlíky už je horší – blbě se s nimi vláčí.

Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:06® Sander
Sander

Dejwík2504 > zimák je debil.
Vždycky jsem nesnášel tu tlupu lidí donekonečna kroužících kolem mantinelů. Ale bylo mi deset, držel jsem hubu a tempo.

Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:01® Sander
Sander

osprey > my tu máme zkoušeče – cikány. Vyšlapávaj bezpečný stezky. Oni znaj…

Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:54® Sander
Sander

spike > no a v tom je ten rozdíl.
U vás je hazardér ten kdo si nazuje brusle, u nás ten co vjede na led dvoutunovým merglem.
:-)

Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:23® Sander
Sander

sethy > což u vás, vy na jižní Moravě víte prd co je zima! :-)

Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:09® Sander
Sander

sethy > podle těch jeho fotek každý rok poznáš kdy přijde zima.

Neděle 14. listopadu 2010 ve 22:15® Sander
Sander

Scanix > aha…on to býval před těmi X lety zákaz lovu. Tím by jsi nás úplně odepsal, i sebe :-)

To asi není moc rozumný řešení. Dost MO nemá třeba jediný stojáček, nehledě na to, že by spousta členů platila i za revíry, odkud si nemůže vzít rybu – z toho by i komunisti začali zvonit klíčema…

Neděle 14. listopadu 2010 ve 22:04® Sander
Sander

Scanix > neblbni…+30, slunce, vodačky, osvěžující voda…

Neděle 14. listopadu 2010 ve 22:03® Sander
Sander

Scanix > „osobne bych ricni toky hajil celorocne“

???

Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:55® Sander
Sander

Scanix > přitom zima je tak pěkná…
PS: tahle věta se mi psala fakt těžko, i když je myšlená úplně jinak…:-)

foto/diskuze/vseobecna/2010/th-img38912.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2010/th-img38913.jpg
Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:47® Sander
Sander

Scanix > hele, taky nemusel bejt hájenej ani v tom dubnu :-)
To máš těžký, je jiná doba, už neplatí hájení řek od března do června. Mělo to svý výhody nejen co se okounů týče.

Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:44® Sander
Sander

skwor > já už ho letos nevyndám z krabky. Když pominu to, že jsem na něj dosud chytil skoro hovno, neznám podobný vobler, který by se za letu tak motal. Ze tří hodů dvakrát spodní trojhák v lanku…

Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:16® Sander
Sander

spike > ale jo, foukalo, semtam mi to jeblo Exekutora šejdrem na strom, potřetí už mi to fakt nasralo.
Ale nebylo to tak strašný jako včera, kdy jsem se na rozhledně bál, že když si sundám bágl, odnese mě to.

Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:10® Sander
Sander

Char > my měli za oknem 46 :-)

osprey > dnes jsem si říkal to samé. Bylo krásně, ale divně krásně…

Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:04® Sander
Sander
Diskuze: Muškaření

stopař > co budeš pít, když bude zima delší jak týden?
(ZN copyright)