Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "Sander"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) Sander. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 31. března 2010 ve 21:51® Sander
Sander

sus1 > já radši silnice III třídy, něco jako Rallye Ražice a zpět :o))

Pamatuješ si na to, když byla možnost vložit do Z lovu tak velká fotka 3×? Teď by to byla jen jedna. Měl jsem tenkrát pevné dvoumegabitové připojení od O2 a nebyl problém. Dneska už se tato rychlost snad ani nezavádí.

Středa 31. března 2010 ve 21:38® Sander
Sander

sus1 > velká fotka? My se bavíme o obrázcích zhruba 600×450…

Středa 31. března 2010 ve 20:59® Sander
Sander
Diskuze: Muškaření

bubu > to mě mrzí.

Středa 31. března 2010 ve 20:50® Sander
Sander

Pořád to nejpodstatnější na té úpravě náhledů chybí. Jedna fotka o šířce sloupce. Něco jako dominanta toho kterého zápisu. Myslím že to David pochopil trošku po svém :-)

Středa 31. března 2010 ve 20:14® Sander
Sander

Libor > díky.

Středa 31. března 2010 v 19:33® Sander
Sander
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 31. března 2010

Mě teda žádní divočáci nehonili, ryb jsem chytil málo, v podstatně takové fádní odpoledne. Těch šest ryb ale bylo slušných, ulovených v divočině bez potkání živáčka, a to je to pravé ořechové…

Už se to venku začíná konečně probouzet.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32446.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32447.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32448.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Středa 31. března 2010 v 19:26® Sander
    Sander

HaD > není to nutné. Stejně jako v časopise se nedělají zpětné úpravy (ani by to nešlo :-) ), člověk si vzpomene na časy, kdy to tak bylo a řekne si o kolik je to teď lepší :-)

Středa 31. března 2010 ve 14:25® Sander
    Sander

Libor > s názory ostatních je to trochu složitější. Pro zvětšení náhledů fotek v článcích a rubrice Z lovu jsme tu projevili zájem asi jen my dva. Proti nebyl myslím nikdo. Podle mého soudu, kdyby se mohla anonymně projevit většina zdejších uživatelů třeba prostřednictvím ankety, bylo by hodnocení více objektivní a troufnu si tvrdit že ve prospěch toho, o co my dva usilujeme.

Nedovedu si představit, že by třeba Kajman dával pravidelně k článkům obrázky 4×3cm. Fotka je stejně důležitá jako samotný text, ne-li důležitější.

Úterý 30. března 2010 ve 21:47® Sander
    Sander

hecht > budu se muset někdy stavit, přecejen jsem si ho půjčil já a mám za něj zodpovědnost :-)

Úterý 30. března 2010 ve 21:24® Sander
    Sander

V neděli jsem cestou ze Splzně předjížděl Velorex. Fakt úlet. Neviděl jsem ho na silnici snad pět let.

…když už jste u těch mašin :-)

Úterý 30. března 2010 ve 20:42® Sander
    Sander
    Diskuze: Feeder

Char > zatím jsem ho nevytáhl. Ale bude fajn, to už jsem věděl v tom Brně. Takže případné neúspěchy budu svádět jen na své ruce, ten prut za ně nebude moci :-)

Úterý 30. března 2010 ve 20:31® Sander
    Sander

Roman 7 > aha, už to chápu.

Když jsem minulý týden musel zeslabovat na pickeru a celková délka návazce byla okolo 12cm, návazec desítky byl asi 8cm.

Ale jinak nemám potřebu zeslabovat. V létě je nějaká ta setina na průměru zanedbatelná, v kalnější vodě tuplem. Ale kdybych měl potřebu zeslabit ten metrový návazec, asi bych udělal uzel ve vzdálenosti 20cm za délkou druhé větve pátera, tzn. fifty fifty. (50cm kmen, 50cm návazec, 30cm ke krmítku)

Jestli je to dobře, vím já…? :-)

Úterý 30. března 2010 v 19:33® Sander
    Sander

Roman 7 > od 10 do 120cm :-)

Asi si neruzumíme. Představ si oko z vlasce o průměru třeba 50cm, spojené uzlem a z toho uzle vede kmen. Někde (záleží na tom kde) to oko prořízneš. Vznikne kratší a delší návazec (od uzlu), nebo klidně oba stejné. Na řece dám na ten kratší olůvko, krmítko, na ten delší háček. A ta délka od uzle k háčku je těch 10cm až třeba metr. Návazec od uzle ke krmítku či olůvku je také libovolný, na řece ideál okolo 25–30cm.

Od okamžiku, kdy já udělám z kmene tu půlmetrovou smyčku, už vlastně nevím která větev je samotný kmen. Je to prostě jen jednoduchá rozdvojka kmene.

Úterý 30. března 2010 v 19:18® Sander
    Sander

Libor > vyšel jsem si pěkně v tričku, okolo té půl čtvrté bylo fajn. Ale pak se zatahlo a díky tomu větru byla celkem kosa.

Vlny jak na móři, ale šupina šla.

Úterý 30. března 2010 v 19:15® Sander
    Sander

Libor > ne tak zhurta, zase jsi je vyplašil…:-)

Úterý 30. března 2010 v 19:14® Sander
    Sander

Roman 7 > ano, na pátera. Žádný návazec nepřivazuji, ten už fyzicky mám díky prořezávanému uzlu. V jednoduchosti je síla.

Úterý 30. března 2010 v 18:35® Sander
    Sander

spike > a čemu prosímtě? :-)

Úterý 30. března 2010 v 18:30® Sander
    Sander

Roman 7 > ty jo…takovej ten co se dvakrát obtočí kolem ukazováku a protahne vzniklým očkem :-) Těžko se to vysvětluje.

Je to uzel rychlej, na silnějších vlascích (cca od 0,16) celkem drží, ale jinak je to pěknej kanec, ruku do ohně za něj nikdy nedám :-)

Úterý 30. března 2010 v 18:20® Sander
    Sander

Roman 7 > to jsi uvedl špatně. Ospreyova věta je naprosto jednoduchá, nevím co na ní šlo pochopit jinak :-)

S tou silou návazce také nemáš úplně pravdu. S oblibou používám stejnou sílu kmene i návazce (skrze prořezávaný uzel) a nejsem zdaleka jediný.

Tento příspěvek byl editován 30.3.2010 18:21:28 uživatelem Sander.
    Úterý 30. března 2010 v 18:14® Sander
    Sander

HaD > souhlasím s Liborem. Dost to ty články pozvedne. Upravovat ty články zpětně cenu rozhodně má, ale nepovažoval bych za nějaký „prohřešek“, kdyby byla tato změna až od článků nových.

Stejná situace je s fotkami ve Z lovu, tam je to potřeba snad ještě více.