Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "Sander"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) Sander. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 26. července 2009 ve 22:52® Sander
- Diskuze: Všeobecná diskuze
osprey > aspoň jedno foto té ze pstruhovky by jsi sem mohl hodit, co říkáš?
- Neděle 26. července 2009 v 19:58® Sander
- Diskuze: Přívlač a dravci
Flip > prd nonstop. Čórli mi to za bílýho dne u silnice, když jsem o kus dál žehlil šupinu. Krást v noci už dnes není v módě.
- Neděle 26. července 2009 v 19:57® Sander
skwor > pěknej, délkově letos dorovnáváš
- Neděle 26. července 2009 v 18:51® Sander
Flip > jinak také dík že jsi sem zašel, nejen osprey rád vidí, že se to tu občas nějakým způsobem hýbe.
Pádim na chatu…
- Neděle 26. července 2009 v 18:50® Sander
Flip > vidíš, byl bych jeden z těch, kdo by dal dravcům pokoj. Alespoň do té chvíle, než by šel z vody kapr přes 70. Pak by byla dušička spokojena a orientace by se soustředila po jiném druhu.
- Neděle 26. července 2009 v 18:48® Sander
Flip > jo, předevčírem, polovinu mých děliček, bundu, košili a já nevim co ještě…
- Neděle 26. července 2009 v 18:28® Sander
Flip > zajet k vám jsem chtěl. Ne ale na dravce, možná se budeš divit, na prasečkiny. Chtěl bych mít na prutě něco, s čím mám aspoň deset minut práci. To se mi u nás letos stalo jen jednou. Přes metr oslizlého vlasce a stejně se lempl vypnul. Nejlepší dobu už jsem asi propásl, ale příští rok bude taky jaro…
- Neděle 26. července 2009 v 18:13® Sander
sus1 > to víš, někdy je lepší neodcházet.
Já to udělal taky, vzal feeder a jel na tutovej flek. Pěkná tůň v nadjezí, už jsem viděl ty tuny ryb…měl jsem asi sedm záběrů, venku tři plotičky a tři cejnci.
Šel jsem přes pole, kde v každé louži lítaly stovky malých rybek. Asi si udělám místo další rybačky brigádu se síťkou a kyblíkem.
Tento příspěvek byl editován 26.7.2009 18:14:55 uživatelem Sander. - Neděle 26. července 2009 v 17:53® Sander
Flip > to by mě tedy zajímalo, čím jsi toho tam nahoře podplatil
- Neděle 26. července 2009 v 17:46® Sander
Flip > to jsem rád že se ti líbí.
Co se okounů týče, na mně takové ryby sotva čekaj, ať přijedu kamkoliv. Nehledě na to, že díky nějakýmu zmrdovi je už ani nemám žehlit na co. Takže sumasumárum, pokud Prochy vyřídí včera odeslanou objednávku do jeho dovolené, Silver Edition 21–50géček bude momentálně můj jediný vláčák.
K pruhovanejm gratuluju. To už jsou snové míry.
- Neděle 26. července 2009 v 17:42® Sander
osprey > zkoušel jsi ty tečkovaný utečence? Pepa je na to moc línej…
- Neděle 26. července 2009 v 17:36® Sander
sus1 > nevíme. Povidej…
- Neděle 26. července 2009 v 17:34® Sander
Flip > zdar Gorilo v mlze, prý bydlíš v novém ZOO, ve městě, bez klidu a rybníku za barákem?
- Neděle 26. července 2009 ve 12:57® Sander
skwor > mně se taky zdá že s tím Šimánem docela dobře lakuješ
- Neděle 26. července 2009 ve 12:38® Sander
sus1 > kdysi jsem toho spoustu natahal z Písku, měli ve vojenském výprodeji spoustu věcí za pakatel. Nosím to ale nerad, díky dřívější myslivecké deformaci nemůžu u vody vidět maskáče.
Nicméně nezbyde mi nic jiného. Praktický kabát s vlněnou podšívkou mi stál asi stopade, a ještě jsem v jeho kapse našel kilčo z pětapadesátého. To mi tolika mrzet nebude, když to někdo lohne.
- Neděle 26. července 2009 ve 12:01® Sander
Hergót, tady to žije, asi si sjedu s tím co mi zbylo na fišku. Ale jen přes den, zjistil jsem že mi ukradli i bundu od DOCa za dvojku, takže nemám co na sebe až navečer přituhne
- Neděle 26. července 2009 v 10:45® Sander
- Diskuze: Začínáme rybařit
Magnusak > co se lovu na položenou týče, zde nemáš výbavu tak brutálně předimenzovanou, takže neúspěch může být daný třeba špatným krmením, chybnou koncovou sestavou nebo vychytanou vodou. Vlasec na 7kg je přibližně 0,25mm pokud se nemýlím, to by se ještě dalo skousnout. Mrkni na ten obrázek, tohle je základní sestava při lovu klasickou položenou. Vzdálenost od gumičky k háčku nedělej delší než je délka krmítka. Jako nástrahu můžeš použít cokoliv, kostňáky, kukuřici, žížaly, rohlík…
Co se návnady (krmení) týče, dám ti sem také jednoduchý návod na směs, kterou nic nezkazíš. Zajeď někam do prodejny krmiv pro dobytek, kup třeba pětikilovku kukuřičného šrotu (stojí asi 6Kč/kilo), k tomu v rybářských potřebách balík suché směsi (bývá okolo 2–3kg, cena ±100Kč) a smíchej ji s tím šrotem. Krmení by na stojaté vodě nemělo lepit a krmítko by jsi měl vždy vytahovat prázdné. Sypké směsi docílíš tak, že použiješ k navlhčení méně vody. Teď v létě je to celkem dostačující.
S tou plavanou to bude malinko horší. Pevný splávek na 14g používají ti, co chytají na živé rybky štiky :o) Pokud použiješ vlasec do průměru 0,18mm, bude ti to dobře házet i se splávky do 2–3g. Pokud ale používáš splávek klouzavý (anglán), tak tam je to trochu jinak. Kdyby jsi chtěl, mohu ti o tom také poskytnout pár informací. Neboj se experimentovat s velikostí háčků, já osobně mám raději při plavané háčky menší. Výborná nástraha jsou kostňáci a rohlík.
Tento příspěvek byl editován 26.7.2009 10:50:22 uživatelem Sander. - Sobota 25. července 2009 ve 12:19® Sander
Chjo, zrovna koukám na tu svou starou mačku v Kajmanu…
Jo, holka, kde je jí teď konec.
- Sobota 25. července 2009 v 10:41® Sander
sus1 > to bude pravděpodobně ta první věc, kterou si ten parchant uvědomí. Dal bych ruku do ohně za to, že to byl někdo z místních svazozmrdů a potichu to střelí Bůh ví kde. Na místě kde jsem stál parkují jen rybáři, kolem projde pěšky asi jeden člověk týdně. Prostě se mu líbily, tak si je vzal. Už jsem kdysi psal že je to tu samej blb, ale že takovej, to mě celkem překvapilo.
- Sobota 25. července 2009 v 10:37® Sander
skwor > dík. Teď u mně byl hecht s Lightningem, mám tedy na čas čím vláčet a se zbytkem se časem poperu.
To all: jste hodní, kuci, dík moc.