Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "Sander"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) Sander. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 22:25® Sander
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Prichy > podle mně jsou včudu, sežraný. Je to víceméně pstruhovka, mimo nadjezí jen semtam tůňka, semtam táhlejší proud, jinak mělčiny. Ryby nemají moc na výběr.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 22:12® Sander
Prichy > tam v tom dlouhém příspěvku jsem to psal, že loni tam ty ryby byly i v mrazech mezi svátky, po Novém roce také, ani přes léto to nemělo chybu. Až zhruba před měsícem jsem si nemohl nevšimnout, že to jde od 10 k 5. Nyní už to není na 5, ale blíží se to k nule. V létě tam asi něco bude, ale v zimních obdobích to tam byly až do letoška žně.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 22:03® Sander
Prichy > tloušti, plotice, proudníci a perlíni. Nebylo tam nic, prostě mrtvo. A beru v úvahu zimní období, Ty asi myslíš léto. Nedovedu si představit hejna plotic a proudníků v proudné vodě o teplotě 1–2°C, motající se mezi kachnami pod mostem. To je spíše letní záležitost.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 21:02® Sander
Scanix > jj, snad
- Úterý 8. ledna 2008 ve 21:01® Sander
skwor > nejde o znalost vody, ty kachny tam každou vteřinou přistávají a odlétají, takže se tam střídaj jak letadla Hitlera. Nedovedu si představit, že na tohle si těch pár ryb co tam bylo zvyklo. Být tam hloubka a stojatější voda, bylo by to něco jiného. I když možné je všechno…
Každopádně kachny jsou v tom trošku nevinně, kdyby se tam mezi nimi těm rybám nelíbilo, jednoduše se přestěhují a někde budou. A kéž by to byla pravda. Jestli tam někde ± pár km zimují, najdu je.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 20:39® Sander
skwor > zastávám ten samý názor, ale když je tam 70cm vody, těžko si dovedu představit, že cca 50cm pod kachnami vesele plují tloušti. Jsou plašší než ve městech pod mostem. Tohle není zase taková promenáda.
- Úterý 8. ledna 2008 ve 20:29® Sander
lucioperce > je to změna, ale přiznám se, že bych radši mydlil tlouště než lézt kolem vyzkoušené vody dvě hodiny kvůli jednomu záseku. Nevím co je jinak, loni v tuhle dobu a o minulých Vánocích jsem si tam jezdil opravdu zachytat. Ve sněhu, i v –6°C, a vždy tak 15 – 20 ryb bylo zaručeno. Mezi nimi i slušné kusy.
V létě to bylo podobné. Nabízí se otázka, kam se ty ryby poděly. Příčin je více než dost – v prvé řadě kormoráni, ale ti jsou tam teprve 2 týdny, a tento úbytek je dřívějšího data.
V druhé řadě je to tam plné volavek. Ale opravdu brutálně. Zatřetí – nevím, jestli rybám vadí neprostupná hladina kvůli kachnám. Loni jich tam bylo jen pár, letos tipuji 50× tolik (!). Začtvrté – ještě loni jsem tam chytal zcela sám. Během Silvestra a dnešního dne bych napočítal přes 15 rybářů, většinou plavačkářů. Jestli ty ryby zabíjejí, nevím. Hloučky rybářů nevyhledávám, tak jsem šel raději jinam. Zapáté – nedávný III.SPA. Koryto je regulované, ryby to možná 10× ustály, ale letošní voda byla poslední kapkou.Když se nad tím tak zamyslím, tak těch pár tlouštíků v táhlém proudu podjezí mají velice malou šanci přežít v tom zregulovaném a obléhaném korytě.
Takže, čemu se vlastně divím…
Znával jsem místa s podobným scénářem. Dnes už je přecházím. A tohle bylo jedno z posledních, skýtajících naději na zimní úlovek.
Jde to s tím chytáním do řiti…
- Úterý 8. ledna 2008 v 17:56® Sander
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 8.1.2008 | Způsob lovu: Plavaná
Tloušti zmizeli, řeka je úplně mrtvá… Jediný záběr měl nasvědomí tento lipan.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 7. ledna 2008 v 16:32® Sander
skwor > já jim tu chvilku nevěnuju, jsem ztracenej případ
- Pondělí 7. ledna 2008 v 16:29® Sander
skwor > máš recht, není kam spěchat, fišky tvrdě zazimovaly
- Pondělí 7. ledna 2008 v 16:23® Sander
skwor > otepluje se, už máš papíry?
Já zítra po práci jedu…
- Neděle 6. ledna 2008 ve 14:04® Sander
Hoši ale tohle video v sekci „Zábava“ fakt nemá chybu
www.chytej.cz (tedy až na toho kapra, který bude mít co dělat to rozdýchat)
- Neděle 6. ledna 2008 ve 12:19® Sander
Lojza > to asi roztát nestačí – ale myslím že většina silnic je ok, na to jaké včera hlásili varování to jde.
- Neděle 6. ledna 2008 ve 12:04® Sander
Lojza > to je jen na chvilku, začíná být teplo
- Sobota 5. ledna 2008 v 17:18® Sander
hecht > zítra to nepodcením a půjdu…
Jinak dnes ráno mamča nadávala, že mi to v pokoji čímsi smrdí, jen jsem jí odsekl ať nepovídá blbosti, páč já necítil nic, ale když jsem balil batoh na tu dnešní „výpravu“, v postranní kapse jsem sáhl do čehosi měkkého v igelitu. Byly to rybičky. Od Vánoc…
- Sobota 5. ledna 2008 v 15:47® Sander
skwor > příště se na to v takovém počasí ani nevyseru…
- Sobota 5. ledna 2008 v 15:44® Sander
skwor > poslušně hlásím, že jsem nic nechyt. Ba dokonce jsem ani nenahodil. Stručně řečeno, uragán, sníh, led. Ani kormoráni nestíhali proti větru, a to jsou celkem dobří letci.
Vlaštovka > dík.
- Sobota 5. ledna 2008 ve 14:30® Sander
skwor > nebude to nic světoborného, jedu jen do takové malé zátoky, která je pod ledem jen z poloviny. Je tam jen pár plotic a oukleje…
- Sobota 5. ledna 2008 ve 14:27® Sander
skwor > jedu na to
- Sobota 5. ledna 2008 v 10:37® Sander
hecht > a pak tam někde omdlím a umrznu ne?
Vemu hlínu. Je to poslední možnost – nechtělo se mi na ni sahat – je studená
Někde to tam musím namíchat v tom mrazu, ale nebude toho moc…