Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "Scanix"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) Scanix. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 27. srpna 2013 ve 13:16® Scanix
- Diskuze: Sumcařina
Vilda30> bacha na jednu vec, dost casto tam, kde jsou plavebni cesty jsou omezeny vzdalenosti pro vyvazeni, na rekach to byva do max 1/3 toky nejdale 50m apod., tak pokud ti parniky berou snuru, tak je dost pravdepodobne, ze porusujes BP.
- Sobota 24. srpna 2013 ve 21:58® Scanix
- Diskuze: Přívlač a dravci
Mate nekdo realne zkusenosti s vabenim a privlaci, o ktere se podelite? Videl jsem nedavno jedno nemecke video, kde touto metodou lovili a vypadalo to, ze to funguje. Mel jsem za to, ze vabnicka funguje v podstate tak, ze vyrusi odpocivajici rybu, ktera se snazi dostat ke zdroji a pripadne narusitele konfrontovat. Co jsem kdy o vabeni cetl a slysel, tak spise mene znamena vice, tedy pokud mozno pred zaberem s nastrahou nepohybovat, ale naopak jsem videl pouzivat vabnicku i pri „vertikalu“, kde se v podstate „oklepava“ dno.
- Středa 21. srpna 2013 v 9:33® Scanix
skwor> ja jen, ze to kazdy vnima jinak, ono to nikde neni definovane, pro nekoho je UL vse pod jerky 15+
- Úterý 20. srpna 2013 v 19:24® Scanix
skwor> ty, ze nechytas UL a co je podle tebe SSR5 apod
- Pondělí 19. srpna 2013 v 18:28® Scanix
- Diskuze: Všeobecná diskuze
sethy> rikam, ze jsi blbnul
- Pondělí 19. srpna 2013 v 17:45® Scanix
sethy> o tom mluvim, ale kdyz mam pod koly prach, tak to tak nehrnu, abych to musel polozit na krev
- Pondělí 19. srpna 2013 v 17:13® Scanix
Scanix> no lehci silnicni lisej, teda asi ne zrovna silnicni, ale je to podobne, kazdopadne jsi blbnul
- Pondělí 19. srpna 2013 v 16:58® Scanix
sethy> tvl, Kubo, doufam, ze mas aspon dobrou pojistku…no dopadl jsi jeste dobre, sef v praci boural na kole nedavno, zlomene obe ruce, noha, nekolik zeber a prorazene plice…jen priste zase blbni
- Pondělí 19. srpna 2013 v 1:31® Scanix
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 18.8.2013 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač
Odpoledni vylet na Orleas se moc nevyvedl, resp. to byla krasna projizdka s prateli na lodce, ale pruty jsme skoro mohli nechat doma. Krome vypleho candose pod lodi, ktery uz solidne ohybal mou destinku do 35g jsem lapil jen jednoho okyse a mel par letmych kontaktu. Kolega pridal pidi candoska a druhy z kolegu zustal bez rybky. Takhle jsme si to tedy nemalovali, ale to jsou proste ryby. Cestou domu jsem si proste strihnul vecerni lov v „predbourkovem“ pocasi, ne ze bych si snad chtel spravit chut z odpoledniho nezdaru, ale proste byla moznost, tak jsem cestou prohazel pro me mene znama mista a bylo to fajn
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 17. srpna 2013 v 1:09® Scanix
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 16.8.2013 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač
Dnes odpoledne jsem vyrazil na chvilku s dcerkou, kamaradkou a jejim synem, ktery ma cerstve rybarsky listek. Deti hazely jako dive, dokonce i kamaradka chvili zalovila
Tento příspěvek byl editován 17.8.2013 01:09:58 uživatelem Scanix.Taky jsem si chvilku nahodil mezi rozmotavanim, vysvetlovanim a komandovanim
Lapli jsme nejake okyse, sticky a bylo to fajn, ale chybel tomu trosku ten klid, proto jsem pote, co mala usnula, vyrazil na druhe kolo, no mel jsem radeji zustat doma, protoze nocni lov byl spis jen o tom hazeni, nakonec prisli alespon nejaci tlousti, ale cilova ryba tentokrat nikde. Alespon jsem potkal kamarada, ktereho jsem dlouho nevidel, takze to bylo fajn
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 21:24® Scanix
David H.> osobne mam dojem, ze vetsi problem dela rybe to neumerne dlouhe zdolavani, co praktikuje velke procento lovcu, kteri neznaji ani zdaleka moznosti sveho cajku a nebo se extremne obavaji, ze se jim ryba nahodou vyrizne. Ryba ztrati prilis energie, ktera by ji pri kratsim a silovejsim boji zustala. Videl jsem to mockrat, vloni napriklad pres 2h zdolavat stiku cca 90, no stejne sla na pekac, ale nekdy dotahnout brzdu a clovek zjisti, ze je za 5min po boji
Tento příspěvek byl editován 15.8.2013 21:25:31 uživatelem Scanix. - Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 21:20® Scanix
David H, macek2> chlapi, je to jen muj pocit, ale spis si myslim, ze tim rybe pri „neumeni“ muze lovec akorat ublizit. Rozdychat sumce podobne jako pstruha jiste jde take. Ja osobne s tim nemam zkusenosti a nikdy bych to nedelal, ale pokud to tvrdite, je mozne, ze na tom neco je, beztak se nemuzu zbavit dojmu, ze zdolat rybu co nejrychleji a co nejrychleji ji pustit je porad snad optimalnejsi. Ja jsem zatim nezatnul takovou ponorku, abych ji musel pacit dele jak 10min, na slabsi vybaveni ano, ale v zasade vse do 20min bylo venku, krome letosniho tolstoje, co se bral urcite pres pul hodiny, aby jej pak odnesl proud uz defacto zdolaneho bez moznosti dalsiho pribrzdeni. Jinak se Davide klidne o tom nekdy pobavime, ale upozornuju te predem, ze jsem dost neverici Tomas
- Čtvrtek 15. srpna 2013 v 16:58® Scanix
David H.> a jak zabranis tomu, aby se „zapichl“ do bahna u brehu, ci se zamotal do lana (gumy). Podle me je to nesmysl, pockat, zda se ryba rozplave ci ji pomoci rozdychat je asi fajn, v krajnim pripade ji radeji usmrtit a ponechat si ji, ale udelal bych to spise pred focenim, uz proto, ze unavene svaly plne kyseliny mlecne potrebuji kyslik a pridusit rybu mimo vodu neni pak optimalni. Je to samozrejme diskutabilni, ale vzdy tu stoji jedine ryba a jeji kondice vs. mit pekne fotky na svetle namisto „nocnich“ s vyvalenym rybarem
Ja osobne jsem pro autenticitu a vytresteneho rybare, ale to je kazdeho vec. Urcite se necha ryba udrzet v dobrem stavu treba na gume, ale v podstate je to proti BP, alespon u nas by dotycny mel lov ukoncit a rybu si zapsat, coz se nedeje.
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 14:59® Scanix
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 13:40® Scanix
David H.> ono s tim uvazovani na foceni a predvadeni pred TV apod. se to rozmaha. Ale prej si ryba krasne odpocine a pak je svezi na pusteni, ona si totiz nemuze odpocinout pak nekde sama na hloubce bez lana v zabrech
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 13:38® Scanix
sidla_napajedla> si asi mistr poplet, kde ma lezet ryba, ale tak prece si neusmudla svuj hodobozovy odev, chjo
- Středa 14. srpna 2013 v 1:47® Scanix
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 13.8.2013 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač
Po vcerejsim nocnim nezdaru jsem to dnes byl zkusit znovu, k vode jsem dorazil az tarka za tmy a to do mist, ktere jsem letos dost opomijel. Nikde zadny lovec, naprosty klid, pouze dupajici jezci za zady. Celkem jsem tomu zacinal verit, vetsi beloba se tu paradne predvadela, tak jsem zacal dost velkymi vecmi, postupne jsem zjemnoval, protoze to bylo stale bez kontaktu a rikal jsem si, co lapit aspon tlouste
Nakonec jsem se dostal na hranici, ktera se uz blbe odpalovala, tak jsem sahnul po klasice, beztak to bylo celou dobu naprosto bez kontaktu a do konce lovu zbyvalo opravdu jen par minut, tak at to aspon lita je to pekne citit v prutu. Poslal jsem woba pro zmenu uplne na druhou stranu, kde byl na vode klid a sotva potocil klickou, prisla rana do prutul, parada
Po prijemnem souboji byl problem byl rybu zmerit, protoze strmy breh mi proste nedovolil ji setrne vytahnout z vody. Rakze po odhackovani jsem ji narovnal podel cleniteho brehu, jak jen to slo, a metr ukazal peknych cca 140, vic nebylo treba, na rozloucenou sumik zamaval tak svizne, ze jsem mel boty plne vody
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 13:34
Scanix: David H.: i ty Brute, to ze je na tom Sethak s nervama bidne, to vim, ale on se z toho na srazu prej vyleci ohnivou vodou ;)
- Čtvrtek 15. srpna 2013 v 11:17
HaD: Taky jsem měl chuť dát palec dolů, jako seťák :-) Gratulačka!
- Středa 14. srpna 2013 ve 14:19
Scanix: kubas: vsak to znas dobre, z jedne vychazky nemuzes misto posoudit, z 20. treba uz jo, no ale kdybys sel po 21. tak by to prislo, je to hrozna rehole…Jinak letos extrem, po tech letech marne snahy jsem asi trosku prisel na to, kdy kde a jak, ale bohuzel to neni vubec definitivni a porad se to meni, tak jako reka a ryby v ni…
- Středa 14. srpna 2013 ve 14:01
kubas: sethy: Právě a ani k té vodě nemusíme pomalu :-). Scanix: To je mi jasný, že kdybych přijel, tak nezavadím o rybu. Nemyslím si, že je to nějaká brnkačka :-). Každopádně chytat takový počet a velikost sumců je vyšší stupeň slova extrém pro mě :-).
- zobrazit všechny komentáře (19)
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 13:34
- Úterý 13. srpna 2013 v 1:09® Scanix
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 12.8.2013 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač
Po dlouhe dobe vecerni lov, vydrzel jsem hazet 4h, nejprve jsem se prosel podel brehu a pochytal par tloustu, dokonce i hladinovky prisly ke slovu a dobre 10 zaberu jsem udelal a to me navnadilo popojet za boleny. Ovsem ti stavkovali a nakonec jsem dva vyzobnul pro zmenu z hloubky
Pak prisla ke slovu tezka vlacka, ale krome maleho candatka, bolena a cejna za sako jsem zadny kloudny kontakt neudelal. Vydrzel jsem az do zaviracky a tak mrtvou reku jsem nevidel uz ani nepamatuju, zrejme prichazejici studena fronta ryby moc nenavnadila, tedy krome tloustu, kteri pred setmenim pekne „sbirali“
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 13:36
Scanix: sethy: lepsi zaostrit blbe nez vubec, jasne, ze je to slozitejsi…ale nekdy ti ukazu, co z toho leze a to me pak sejri :(
- Středa 14. srpna 2013 ve 21:21
TJSS: dík za info… už jsem na to čučel, jen ta desítka investice je pro mě až dost :)
- Středa 14. srpna 2013 ve 13:31
sethy: Scanix: tak to smekám, měl jsem problémy manuálně zaostřit na nehybný předmět. jestli ti ale MF nemyslíš něco jiného, než to doopravdy je :-D
- Středa 14. srpna 2013 v 11:26
Scanix: sethy: tak na vzdalenost treba 1.5m se to da ne…jinak ten fotak proste zaostri na nejblizsi vlnu na vode a ne ten objekt pod, coz je problem. Proste MF mi tam chybi a basta :)
- zobrazit všechny komentáře (7)
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 13:36
- Pondělí 12. srpna 2013 v 10:34® Scanix
David H.> btw. kde jsi ztratil telefon
Jak jsi na tom tento tyden?
- Pondělí 12. srpna 2013 v 10:16® Scanix
David H.> to je blbost preci, to je jedno, cim tu rybu obalis, preci je nastrazena a basta, to je hrozna kokotina
Scanix: David H.: no rybkam by se asi ulevilo, kdo vi :)
HaD: Dnes jsem viděl velký auto plný značek a měl jsem pocit že na nich bylo: pro scanixe vstup k vodě přísně zakázán! :))) ale třeba jsem se prekoukl :)))