Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "Scanix"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) Scanix. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 16. dubna 2012 ve 22:21® Scanix
Scanix

mvincik> to tady naopak stale voda stoupa :-((

Pondělí 16. dubna 2012 ve 22:18® Scanix
Scanix

osprey> tak to je celkem solidni voda…to muze s rybkama pekne zamichat…ale u vas to zase relativne rychle opada, nebo se pletu?

Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:59® Scanix
Scanix

coney> jak pise osprey, muze, ale to jsi volil pri koupi povolenky, pro dite je to ale nesmysl, ma problem obsluhovat jeden prut…osobne bych dva pruty pro mladistve vubec nepovoloval, je to jen moznost, jak na druhy prutl loviva doprovod…

Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:53® Scanix
Scanix

mvincik> to bych zkusil popojet, skoda volana, pokud to nemuzes presunout, ci udelat praci, co stejne musis jindy..tak bych vyrazil i do neznama

Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:35® Scanix
Scanix

mvincik> tady teda voda byla taky desnej ficak, jednu chvili jsem si rikal, ze jsem fakt do toho proudu lezt nemel a uz uz koukal, kterym smerem pak budu plavat, ale ustal jsem to ladnymi skoky po spickach :-) Vyfotil jen prvni a posleni rybku, v tom pocasi vyndavat fotak bylo stejne za trest ;-)

foto/diskuze/privlac/2012/th-img48468.jpg
Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:31® Scanix
Scanix
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 16.4.2012 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Rano jsem vstal v 5:15, videl z okna ten bes a zase jsem zalez do pelechu, rikal jsem si, ze ta dovca bude dobra aspon k tomu, ze se poradne vyspim. Po 9h jsem vylezl a kapky stale bubnovaly na parapet, presto mi to v 10h nedalo a vyjel jsem „zahajit“, po 30min lovu jsem si rikal, dost blaznovstvi, ze by to jako zahajeni stacilo a chtel jsem to s par rybkama na konte zabalit, kdyz v tom prut ztezkl o neco jsem jakoby uvazl, presto to ale vazka nebyla, ryba vypalila po proudu s klasickymi kopanci, ktere davaly tusit lepsiho duhone. Vse krasne vydrzelo, ja se v proudu neutopil a o 10minut pozdeji v podeberaku lezel 3kg krasavec. Pak jsem jel uz opravdu domu lehce vymrzlej, promocenej, ale spokojenej :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48466.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48467.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 15. dubna 2012 v 17:12® Scanix
    Scanix

mvincik> ony ty stojaky jsou po par dnech naletu lidi s igelitkama pak dost tezke vody, nekdy to prekvapi a jindy je to ke vzteku ;-)

Neděle 15. dubna 2012 ve 13:28® Scanix
    Scanix

mvincik> mame jich tu nekolik v dostrelu 40km± Dobrkovska Lhotka, Zumberk, Humenice, muskarske pak jeste navic Malce a Kvetonov. Staci si vybrat ;-)

Neděle 15. dubna 2012 ve 12:53® Scanix
    Scanix

mvincik> nekdy urcite rad mrknu…jeste nevim, jestli stojak ci reka, dle pocasi to bude masox a vody tece jak na Mississippi :-)

Neděle 15. dubna 2012 ve 12:26® Scanix
    Scanix

mvincik> spravne jen houst :-)

Sobota 14. dubna 2012 v 18:35® Scanix
    Scanix
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 14.4.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Dnes jsem musel uz na chvilku vyrazit, abych trosku ulevil abstaku pred blizicim se zahajeni na pstruhovce. Vice jak 2h jsem se ohanel musekem a nebylo to zle. Nejprve jsem na sucho lapal sbirajici proudniky a male jeseny, ale nejak me neuspokojovala velikost rybek, tak jsem sel s nastrahou pod hladinu. Par zaberu jsem promarnil, ale povedl se okounek a dva mensi a vybledli potocaci dle zbarveni asi zavleceny Kolowrat, v tom se tedy nevyznam. Nakonec jsem se dockal zaberu i od pekne ryby, duhak neco k 50ti, ktery se mi vypl behem exceletni akrobacie, preci jen to zdolavani musakem nemam vubec v ruce :-)

Tento příspěvek byl editován 14.4.2012 18:36:30 uživatelem Scanix.
    foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48449.jpg
      Pondělí 9. dubna 2012 v 16:53® Scanix
      Scanix
      Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 9.4.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Dnes uz se to pocasi konecne umoudrilo a byla to oproti vcerejsku fakt brutalni zmena…nedelal jsem si iluze, jak skvele na to budou reagovit ryby a dle ocekavani zadna velka aktivita. Povedl se letos prvni potocak, nasledovany dvema okysi a jednou spadlou rybkou. Protoze to pak nejak neslo, nasel jsem si sbirajici drobot a s jedinou suchou muskou jsem si chvili zachytal bezpocet malych jesenu, skoda, ze nesbiralo nic nad 20cm :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48384.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48385.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48386.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48387.jpg
        Neděle 8. dubna 2012 ve 12:49® Scanix
        Scanix

sethy> jako mozna mas pravdu, zase prutem to dostanes to vysky, je faktem, ze pokud je to ve dreve, pak je to asi vetsi jistota, ze to do nej vic zarves…ale to je proste riziko, urcite to testnu…jak se znam, tak to prervu :-)

Sobota 7. dubna 2012 ve 20:44® Scanix
        Scanix

sethy> neni to jedno, zda to drzis v ruce, nebo napinas pres prut, klasicke vybrnkavani, dostanes tak vlasec do vetsi vysky, z kamenu to takhle dostenes fakt skoro pokazde…

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:35® Scanix
        Scanix
        Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 5.4.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Dnes opet s musakem, ale nebyla to zadna pohadka, pocasi nic moc, presto jsem hazel a hazel. Nakonec jsem chytil dva okyse, duhak zadnej, ackoliv jsem mel jednoho mensiho na prute asi 2 sekundy, nez skocil a byl pryc. Kdyz se jeste vice setmelo a uz bylo fakt hnusne, zacaly znenadani migrovat stiky na sve obvykle trdliste. Chvili jsem je pozoroval, ale zadnou peknejsi jsem mezi nimi nevidel. Nejvetsi mohla mit neco kolem70, ale v prumeru to byly kudly ve velikosti 30–40, zrejme prevaha mlicnaku. Presunulo se takhle asi 20 ryb, pak uz jsem na ne poradne nevidel a zabalil to…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48323.jpg
          Úterý 3. dubna 2012 ve 22:50® Scanix
          Scanix

osprey> je mi to jasne, pro me je plota taky prijemnym zpestrenim, ale cilene jsem je lovival snad jako kluk, kdy se fakt potulovala po Luznici i Vltave pekna hejna fakt peknych ryb a na „bahynko“ to byvaly jedinecne lovy. Dneska jich znatelne ubylo, mozna za to mohou i vsudypritomne osre a sumici, ale porad se tu daji nejake ulovit.

Úterý 3. dubna 2012 ve 22:38® Scanix
          Scanix

osprey> snad jedine Martin Bowler viz http://martinbowler.co.uk/online-videos

Úterý 3. dubna 2012 ve 22:29® Scanix
          Scanix
          Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 3.4.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Dnes odpoledne jsem neodolal peknemu pocasi a vyrazil s malou k vode. Ta prohlasila, ze ji sedet u prutu nebavi a protoze se nesmi lovit na gumove rybicky, tak se radeji venoval zdolavani prostoru mezi ricnimi kameny; v kratkych holinkach to byl pro ni jiste adrenalin :-) Ja zase opodal stejne zkusil nejakou supinu a byli z toho dva duhaci ±35 a jedna spadla rybka, nejpis jesen.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48302.jpg
            Neděle 1. dubna 2012 v 15:29® Scanix
            Scanix
            Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 1.4.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Chvilicka po obede, byla fakt zima, i ta voda nejak vice „mrzla“, ale tak aspon neco se povedlo…tenhle peknej mlicnak potesil ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48229.jpg
              Sobota 31. března 2012 v 18:33® Scanix
              Scanix
              Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 31.3.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Protoze jsem mel fakt cas a jsem magor, tak jsem i v tomhle hnusu zase vlez do prsacek a sel si svihnout musakem. Zlakal jsem i kolegu M…, ktery hned v uvodu premluvil na plavku duhone 49cm. Me prvni lepsi rybka spadla, pak si lapil obligatni tri kousky a k tomu kudlicku. Par zaberu jsme proste nedal a nejake dalsi rybky mi spadli vzdy hned po zaseku, budu se muset jeste hodne ucit, zvlast to hodit proti vetru, to mi fakt nejde ;-)

Tento příspěvek byl editován 31.3.2012 18:34:35 uživatelem Scanix.
              foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48212.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48214.jpg