Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Všeobecná diskuze. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 23:49® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
nnnap> Smysl rybařiny na divokých tocích nemůže být v mase. Je to o kontaktu s přírodou a o návratu ke kořenům, mezi které patří lov.
Jisté omezené braní úlovků není problém – pokud budou ty přírodní populace dost početné. Na druhou stranu kapr, duhák apod. jsou jen domácí zvířata a pískovny, rybníky a přehrady jsou nepůvodní vodní plochy. Tam bych ponechal do značné míry produkční charakter.
Mám přístup k nějakým číslům z vysazování. Jsou tu na jihu potoky, kde se vysadilo 20 kg, slovilo 8 a úspěšně (vykázali úlovek) tu lovilo třeba 5 rybářů. Takže kdyby to tam bylo o původní rybě a nebralo se nic, prd by se stalo.
Na revíru, který stojí na nasypaných kaprech, není co měnit. Možná horní míru, aby měli kapraři důvod tam sedět.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:30® osprey
Scanix> Je mi líto, ryby, zejména ty přírodní, jsou u nás až na posledním místě.
Za prachy je kapr a duhák, jsou levní a vyprodukuje se jich dost. Vzdáš se svého duhádromu ve prospěch těch parem a tloušťů, co tam mají reálně plavat?
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:12® osprey
hering> No, každopádně hodně štěstí. Problém je, že tohle je malá strouha. A vydry tam určitě nikdo nehubí, takže odchovná kapacita je, jaká je. Je potřeba, aby vznikla trdliště na velké řece, tohle je taková zahrádka pro radost.
A z velkých řek je šance snad jen na Ohři, kdyby se hodně chtělo. K nám na Otavu už se tyhle ryby nevrátí.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:54® osprey
hering> Nádhera. Pěkně je tam hlídejte, ať si někdo za všechny ty DMSky neudělá luxusní večeři.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:50® osprey
Scanix> Tady nebylo vidět nic a nikdy není vidět nic. Proto nepíšu, čeho jsem si všiml.
Tam k vám budu muset pracovně zajet. Až na to dojde, ozvu se.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:31® osprey
Scanix> Ono to není jen tak. Musel bych k vám.
V tomhle byla finta. Byl jsem fotit pruty a všiml jsem si, že…
A vyšlo to.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 12:02® osprey
MIG-35> Naviják by se u mě našel za cenu lepšího wobblera, proutek seženem – v nejhorším ti za 14 dní přivezu něco z veletrhu, pokud to do té doby vydržíš.
Máš li zájem, napiš osobku.
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:51® osprey
noba> Byl jsem velmi věcný, v té zprávě chybí 36 převážně sprostých slov, která jsem po zralé úvaze smazal
- Středa 14. listopadu 2012 ve 2:02® osprey
David Havlíček> Osobka.
- Středa 14. listopadu 2012 v 1:15® osprey
David Havlíček> Co je vše?
- Středa 14. listopadu 2012 v 0:05® osprey
Raf> Já ne
- Úterý 13. listopadu 2012 ve 22:56® osprey
Zuzka> Ono to je těžké. Ty časopisy se v některých ohledech liší, třeba Kapří svět je poněkud jednostranně zaměřen.
Na tvém místě bych došel někam do supermarketu, prolistoval a dal na dojem, který to v tobě zanechá.
Dá se vyžít i s tím, že chodíš jenom na Internet – dneska je informací všude mraky.
- Úterý 13. listopadu 2012 ve 22:36® osprey
Char> Uvidíme. Čtyřicítku jsem chytil před časem, letos se mi vypnul okyš, který ještě bral přes brzdu v době, kdy už je pětatřicítka na hladině.
Já si je najdu, chce to jen čas.
Jo, měl bych dodat, že s časem je to teda blbý. Šetřím, kde se dá.
Tento příspěvek byl editován 13.11.2012 21:39:03 uživatelem osprey. - Úterý 13. listopadu 2012 v 15:12® osprey
Raf> Ale jsou. Každá voda má jistou logiku a skoro na každé se najde někdo, kdo do ní alespoň částečně pronikne. Samozřejmě velké ryby jsou vždycky trochu o štěstí.
Tohle je můj první podzim, kdy jsem na lodi a když je člověk sám, tak se ty střípky skládají pomalu.
- Úterý 13. listopadu 2012 ve 12:36® osprey
Raf> Tam by mi shnily. Já rybařím nonstop, je to jen otázka času.
Pokud jde o velké okouny, nevím, jestli budu mít ještě prostor dostat se k nějakému pěknému. Zatím jsem to pojal v duchu hledání. A ryby nad 35 cm jsou naprosto o náhodě. Jsem na přehradě de facto novej a ptát se nikoho nechci. Prostě si ty velké ryby najdu nebo nenajdu, to už je můj problém.
- Úterý 13. listopadu 2012 ve 12:14® osprey
Raf> Okoun, jak má být. Já si takového letos jen povodil.
- Pondělí 12. listopadu 2012 ve 22:58® osprey
rybomil 2> Zdravím. Díky, že ses tu stavil a díky za ty svíčky.
Já si to s Petrem vyříkám v zimě, až budu courat po tlouštích. Tam jsem jen já a voda. A vzpomínky.
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 22:28® osprey
Scanix> Já vím, že nepsal. Ale když předám firmě fotky, tak by měly k něčemu vypadat.
Půjdu znovu, no. V týdnu snad bude víc světla. Ale to je malá ukázka toho, proč pořád nadávám, že mám málo času.
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:39® osprey
Scanix> Tyhle jsou ve velikosti 800 bodů. Polož si tu otázku takhle – dal bys je do katalogu přes celou stranu?
Dělám tuhle práci už čtvrtý rok proto, že ji neojebávám a nemůžu s tím na starý kolena začít
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:36® osprey
skwor> Udělej ho. Já jich nemůžu regulérně stíhat 30 ročně. A když budou i od jiných lidí, bude jich víc.