Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Všeobecná diskuze. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Středa 14. listopadu 2012 ve 23:49® osprey
osprey

nnnap> Smysl rybařiny na divokých tocích nemůže být v mase. Je to o kontaktu s přírodou a o návratu ke kořenům, mezi které patří lov.

Jisté omezené braní úlovků není problém – pokud budou ty přírodní populace dost početné. Na druhou stranu kapr, duhák apod. jsou jen domácí zvířata a pískovny, rybníky a přehrady jsou nepůvodní vodní plochy. Tam bych ponechal do značné míry produkční charakter.

Mám přístup k nějakým číslům z vysazování. Jsou tu na jihu potoky, kde se vysadilo 20 kg, slovilo 8 a úspěšně (vykázali úlovek) tu lovilo třeba 5 rybářů. Takže kdyby to tam bylo o původní rybě a nebralo se nic, prd by se stalo.

Na revíru, který stojí na nasypaných kaprech, není co měnit. Možná horní míru, aby měli kapraři důvod tam sedět.

Středa 14. listopadu 2012 ve 22:30® osprey
osprey

Scanix> Je mi líto, ryby, zejména ty přírodní, jsou u nás až na posledním místě.

Za prachy je kapr a duhák, jsou levní a vyprodukuje se jich dost. Vzdáš se svého duhádromu ve prospěch těch parem a tloušťů, co tam mají reálně plavat?

Středa 14. listopadu 2012 ve 22:12® osprey
osprey

hering> No, každopádně hodně štěstí. Problém je, že tohle je malá strouha. A vydry tam určitě nikdo nehubí, takže odchovná kapacita je, jaká je. Je potřeba, aby vznikla trdliště na velké řece, tohle je taková zahrádka pro radost.

A z velkých řek je šance snad jen na Ohři, kdyby se hodně chtělo. K nám na Otavu už se tyhle ryby nevrátí.

Středa 14. listopadu 2012 ve 21:54® osprey
osprey

hering> Nádhera. Pěkně je tam hlídejte, ať si někdo za všechny ty DMSky neudělá luxusní večeři.

Středa 14. listopadu 2012 ve 21:50® osprey
osprey

Scanix> Tady nebylo vidět nic a nikdy není vidět nic. Proto nepíšu, čeho jsem si všiml.

Tam k vám budu muset pracovně zajet. Až na to dojde, ozvu se.

Středa 14. listopadu 2012 ve 21:31® osprey
osprey

Scanix> Ono to není jen tak. Musel bych k vám.

V tomhle byla finta. Byl jsem fotit pruty a všiml jsem si, že…

A vyšlo to.

Středa 14. listopadu 2012 ve 12:02® osprey
osprey

MIG-35> Naviják by se u mě našel za cenu lepšího wobblera, proutek seženem – v nejhorším ti za 14 dní přivezu něco z veletrhu, pokud to do té doby vydržíš.

Máš li zájem, napiš osobku.

Středa 14. listopadu 2012 v 11:51® osprey
osprey

noba> Byl jsem velmi věcný, v té zprávě chybí 36 převážně sprostých slov, která jsem po zralé úvaze smazal:-))

Středa 14. listopadu 2012 ve 2:02® osprey
osprey

David Havlíček> Osobka.

Středa 14. listopadu 2012 v 1:15® osprey
osprey

David Havlíček> Co je vše?

Středa 14. listopadu 2012 v 0:05® osprey
osprey

Raf> Já ne:-))

Úterý 13. listopadu 2012 ve 22:56® osprey
osprey

Zuzka> Ono to je těžké. Ty časopisy se v některých ohledech liší, třeba Kapří svět je poněkud jednostranně zaměřen.

Na tvém místě bych došel někam do supermarketu, prolistoval a dal na dojem, který to v tobě zanechá.

Dá se vyžít i s tím, že chodíš jenom na Internet – dneska je informací všude mraky.

Úterý 13. listopadu 2012 ve 22:36® osprey
osprey

Char> Uvidíme. Čtyřicítku jsem chytil před časem, letos se mi vypnul okyš, který ještě bral přes brzdu v době, kdy už je pětatřicítka na hladině.

Já si je najdu, chce to jen čas.

Jo, měl bych dodat, že s časem je to teda blbý. Šetřím, kde se dá.

Tento příspěvek byl editován 13.11.2012 21:39:03 uživatelem osprey.
Úterý 13. listopadu 2012 v 15:12® osprey
osprey

Raf> Ale jsou. Každá voda má jistou logiku a skoro na každé se najde někdo, kdo do ní alespoň částečně pronikne. Samozřejmě velké ryby jsou vždycky trochu o štěstí.

Tohle je můj první podzim, kdy jsem na lodi a když je člověk sám, tak se ty střípky skládají pomalu.

Úterý 13. listopadu 2012 ve 12:36® osprey
osprey

Raf> Tam by mi shnily. Já rybařím nonstop, je to jen otázka času.

Pokud jde o velké okouny, nevím, jestli budu mít ještě prostor dostat se k nějakému pěknému. Zatím jsem to pojal v duchu hledání. A ryby nad 35 cm jsou naprosto o náhodě. Jsem na přehradě de facto novej a ptát se nikoho nechci. Prostě si ty velké ryby najdu nebo nenajdu, to už je můj problém.

Úterý 13. listopadu 2012 ve 12:14® osprey
osprey

Raf> Okoun, jak má být. Já si takového letos jen povodil.

Pondělí 12. listopadu 2012 ve 22:58® osprey
osprey

rybomil 2> Zdravím. Díky, že ses tu stavil a díky za ty svíčky.

Já si to s Petrem vyříkám v zimě, až budu courat po tlouštích. Tam jsem jen já a voda. A vzpomínky.

Neděle 11. listopadu 2012 ve 22:28® osprey
osprey

Scanix> Já vím, že nepsal. Ale když předám firmě fotky, tak by měly k něčemu vypadat.

Půjdu znovu, no. V týdnu snad bude víc světla. Ale to je malá ukázka toho, proč pořád nadávám, že mám málo času.

Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:39® osprey
osprey

Scanix> Tyhle jsou ve velikosti 800 bodů. Polož si tu otázku takhle – dal bys je do katalogu přes celou stranu?

Dělám tuhle práci už čtvrtý rok proto, že ji neojebávám a nemůžu s tím na starý kolena začít:-))

Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:36® osprey
osprey

skwor> Udělej ho. Já jich nemůžu regulérně stíhat 30 ročně. A když budou i od jiných lidí, bude jich víc.