Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Všeobecná diskuze. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Úterý 2. října 2012 v 15:39® osprey
osprey

MIG-35> Gratulace, potřeboval bych to udělat taky tak. Naposledy jsem ale na přehradě najížděl kilometry, monitoroval a mlátil gumami do dna. Z toho cejn ani kapř nekouká.

Úterý 2. října 2012 v 9:54® osprey
osprey

Prichy> Samozřejmě, že když „na to“ přijde víc lidí, tak je to v pytli. V téhle zemi není tolik candátů, aby si každý rybář mohl legálně odnést aspoň jednoho.

Proto, jak píše pepa-č: Učit lidi chytat je pitomost.

Já se teď taky učím chytat candáty, ale psát o tom nebudu a pokud jo (bo hlad je sviňa), tak si dám sakra záležet, aby to bylo hezké, čtivé, ale na to hlavní tam vůbec nedošlo.

Mimochodem, vyzkoušel jsem si povícero candátových revírů (většinou spousta dřiny s neadekvátními výsledky) a ty zkušenosti jsou téměř nepřenosné.

Pondělí 1. října 2012 v 18:42® osprey
osprey

Alivio> Tak si to užij. Tady to teda žádná scifi není. :-))

Neděle 30. září 2012 ve 20:17® osprey
osprey

David Havlíček> Ne, ty jsi u toho musel sedět. Protože kdybych u toho seděl já, chytil bych úplně normálně kapra. Nebo kulový. :-))

Neděle 30. září 2012 v 11:55® osprey
osprey

Scanix> Souhlas. Slabé pletenky jsou choulostivé na oděr. Buď se jim pak nedá věřit nebo ten spodek pořád okrajuješ a za chvíli ti toho na cívce 50 m chybí.

Návazce z vlasce tohle řeší, navíc při trhání víš, co ti praskne a k tomu mám dojem, že někdy to ryba vnímá monofilní konec líp než pletenku.

Neděle 30. září 2012 v 11:52® osprey
osprey

fila> Ono je 60 g a 60 g. Rozhoduje síla spodního dílu. Mám doma Penna do 120 g na multík a ten výkonově překonává spoustu prutů daleko větší gramáže (leckterou dvoustovku včetně třeba oblíbené Charismy do 190 g strčí do kapsy), protože takovou sílu stěny jako má jeho spodní díl, jsem jinde neviděl a neuvidím. Zvednu na něm pětikilovku a ještě ji můžu houpat.

Ano, připouštím, pětikilovku rybu zatím neviděl…:-))

Sobota 29. září 2012 v 15:20® osprey
osprey

Kazan> Mnohá nadjezí jsem letos ani neviděl.

A jestli to byly kudly do 50 cm, tak mám radost, ale nepůjdu tam.

Budu otravovat tu „peleťačku“. Já vím o ní, ona ví, jaké je to na břehu. Tohle bude fér souboj. Předpokládám, že to dopadne smírně (nechytím ji).

Ale to je můj problém.

Sobota 29. září 2012 ve 14:54® osprey
osprey

Georgino> Takový sádky tady u nás nemáme:-))

Pátek 28. září 2012 ve 21:45® osprey
osprey

mvincik> Poslední dobou ztrácím kontakt se světem u vody – ne, že bych u ní nebyl, ale pokaždé je jiná.

Dnes jsem to poznal pozdě. Ale byl.

Tento příspěvek byl editován 28.9.2012 22:18:36 uživatelem osprey.
Pátek 28. září 2012 ve 20:52® osprey
osprey

Scanix, TJSS> Ad Z lovu.

Dnes byl TEN den. Já ho, bohužel, profeedroval a co jsem neprofeederoval, to jsem podělal.

Čtvrtek 27. září 2012 v 17:47® osprey
osprey

SURF> Věř, že bys to na té fotce poznal. Sedmdesátka má úplně jiné proporce.

Čtvrtek 27. září 2012 v 17:29® osprey
osprey

SURF> Měl jen 60 cm – fotky lžou. 73 cm vypadá úplně jinak.

Scanix> Nezabil jsem ho, jen mě napadla ta fráze. Musel jsem ho vyndat na břeh, páč do vody bych za ním spad. A tak, když už tam ležel jako prkno, jsem ho cvaknul. Seklý byl za šavli, odplaval víc než dobře. Vezmu si jiného z vody, kde nebude tolik chybět. Anebo budu hlady.

Bobo> No já u vás byl a nemít s sebou ty rohlíky, tak jsem si ani na rybu nesáh… :-))

Jinak já bych ho za tu tvoji kudlu i vyměnil.

Tento příspěvek byl editován 27.9.2012 17:30:21 uživatelem osprey.
Pondělí 24. září 2012 v 16:37® osprey
osprey

smejky7> A co na něj říkáš ty? :-))

Neděle 23. září 2012 ve 22:38® osprey
osprey

Scanix> Mohl by. Měl jsem jednoho podobného, tam to bylo zřetelnější.

Neděle 23. září 2012 ve 22:24® osprey
osprey

Scanix> Já koukám, jestli mají bolení zoubek. Tyhle ryby potkávám taky.

Tento příspěvek byl editován 23.9.2012 22:24:22 uživatelem osprey.
Neděle 23. září 2012 ve 22:08® osprey
osprey

Scanix> Není vidět ze všech stran, ale tahám takovéhle boleny s červenými ploutvemi i tady. Nevím, myslím, že to kříženci nejsou. Ale třeba se pletu.

Neděle 23. září 2012 ve 21:52® osprey
osprey

Scanix> Jestli ti to předřel, nešlo nic dělat. Jestli jen ujížděl, voda je zatím ještě pořád teplá:-))

0.22 mm není beznadějná. Ale já u toho nebyl a nedávno jsem utrhl kapra, i když jsem vůbec nemusel.

A až budeš potřebovat zažít kousek reality, doporučuju navštívit revír 42 10 07.

Neděle 23. září 2012 ve 13:12® osprey
osprey

spike> Jsou tu i pruhovaní, ale tenhle je takový raritní, tak jsem ho tam dal.:-))

Se štikovým cajkem by to byla otázka dvou tří minut, se sumcovým by šlo spíš o soucit rybáře s rybou (aby ji nerval moc rychle z vody), ale takhle jsem se docela povozil.

Neděle 23. září 2012 ve 12:33® osprey
osprey

Suzina> Hodně zhruba:

Taková plocha má majitele. Rozhoduje on. Typicky – obec má požární nádrž a lov v ní prostě toleruje.

Technicky vzato, by se na takové vodě chytat nemělo, prakticky se to často děje. Někde existuje i jakýsi stav nepsané dohody, kdy na takovou vodu např. chodí lidi z vesnice a mají třeba i nějaká pravidla nebo se o ni starají.

Pak se třeba změní majitel (např. někdo koupí zatopený lom) a všichni se diví.

Neděle 23. září 2012 v 11:41® osprey
osprey

mvincik> Tam jsem měl taky na prutě rybu, co protočila brzdu. Bohužel se jí na háčku nelíbilo.

A řeka není přehrada. Na tomhle místě dostali sumci co proto.