Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Všeobecná diskuze. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Úterý 31. července 2012 ve 13:50® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Fryw> Nejvíc člověk zaplatí za blbost.
Těm rybám by měl ty výdaje nějak odpustit
- Úterý 31. července 2012 ve 12:24® osprey
kety.vydra> To byla vláčka z nouze. Nejel jsem na sumce.
Ale donedávna to byl jediný podběrák, co jsem měl a bral jsem ho leckams. Co vezmu do ruky, to nepotřebuju podebírat a když už musím podebírat, většinou potřebuju podběrák velký a dlouhý.
Teď jsem si pořídil takový velký rakeťák do kajaku. Občas ho nosím, i když chytám z břehu. Ale ten velký je skladnější – obrazně řečeno, je to metrová tyč, ten rakeťák je víc než půlmetrová deska. Pořád ještě dost jezdím na kole a ten velký se mi veze líp.
- Úterý 31. července 2012 v 11:39® osprey
pemalda> Bude muset být napřed strašně blbě, aby jednou bylo líp. Bohužel, pořád ještě není dost blbě.
Jinou cestu nevidím.
- Úterý 31. července 2012 v 0:54® osprey
pemalda> Díky. Ale je to náhoda.
- Pondělí 30. července 2012 v 19:16® osprey
Veronika3> Já bych tomu tak asi říkal. Prostě vypnuli cvrček na navijáku.
Je dobré vědět, že máš záběr, ale nemusí to dělat kravál celou dobu, co zdoláváš rybu.
- Pondělí 30. července 2012 v 16:31® osprey
Veronika3> Aha, to by mohl být cvrček na navijáku. V podstatě je to věc, která začne vydávat zvuk, když se při záběru roztočí cívka navijáku.
Něco v tomhle duchu. Koukni na to, jestli se teď bavíme o stejné nebo aspoň podobné věci.
- Pondělí 30. července 2012 v 16:14® osprey
Veronika3> Koukni se, prosím, na kontext. Není to takové to očko pro zaháknutí nástrahy kousek nad rukojetí?
- Sobota 28. července 2012 v 16:47® osprey
Veronika3> Mimochodem – takového Old Shatterhanda taky nikdo neměl odvahu přeložit
- Sobota 28. července 2012 v 16:45® osprey
Veronika3> Znám dobře z videí, ale bojím se, že pro tuhle techniku český výraz nemáme, protože naším ekvivalentem je již zmíněná pytlačka.
Nazval bych to asi lovem na šňůru z ruky, což je jakýsi volnější překlad. Klidně bych v textu ten originální anglický název zmínil.
Podobně nepřeložitelná technika je třeba „noodling“ – prostě si tu rybu v kalné vodě nahmatáš a zapíchneš jí háček ručně do huby nebo ji rovnou vyndáš za skřele.
Každopádně patříš mezi ty zodpovědné překladatele, co se fakt snaží odvést dobrou práci. Ber to ode mě jako projev osobního uznání.
- Pátek 27. července 2012 ve 22:08® osprey
hraji> Ano, potvrzuji, ryby berou. Bohužel, ne ty správné.
- Čtvrtek 26. července 2012 v 19:28® osprey
MIG-35> Já mám taky vše bez protihrotu – prut bez protihrotu, naviják bez protihrotu, vlasec…
Nástrahy jak kdy. Ty malé jo.
- Čtvrtek 26. července 2012 v 16:14® osprey
hraji> V duchu tvé ranní informace jsem propadl optimismu a jel se podívat k vodě. Neprší, je pařák a ty ryby, co berou, by bývaly udělaly líp, kdyby nebraly
- Středa 25. července 2012 v 17:33® osprey
jiris> Taky mám jeden kousací. Možná si ho někdy v návalu pokání vezmu
Ale na sumce na noc – abych u toho neusínal.
- Středa 25. července 2012 v 16:51® osprey
Scanix> Mohl jsem ho mít kdykoli, kdekoli. Na svatbě a při promoci jsem ho velmi pravděpodobně neměl
- Středa 25. července 2012 v 16:20® osprey
jiris> Ten svetr na mě zraje už přes 20 let a je to jedna z mála věcí, co roste do šířky se mnou, tak se mi vo něj nevotírej
- Středa 25. července 2012 v 15:52® osprey
kubas> Já myslím, že ani 40 neměl…
- Pondělí 23. července 2012 ve 23:04® osprey
džigit> I ten komín, co do něj kouří plynový kotel, jsme nechali postavit tak, aby do něj mohlo kouřit i něco jiného.
Člověk nikdy neví, co bude za pár let. Možná budu v důchodu jezdit s kárkou do lesa na klacky. Jako dítě jsem pár takových lidiček znal. On když měl bývalý malorolník důchod kolem tří stovek…
- Pondělí 23. července 2012 ve 22:43® osprey
džigit> Taky topím plynem. Ale máme velká kachlová kamna na dřevo. Tak 3 – 4 kubíky za zimu spálíme. Ono to má něco do sebe.
- Pondělí 23. července 2012 ve 22:22® osprey
džigit> Hele, MIG-35 je něco jako Indián. Jestli už v červenci takhle horlivě shání dřevo, tak to bude hodně tuhá zima.
Měli byste zafarať nebo nasbirat uhlo na haldach či jak to tam u vás děláte, aby vás nic nepřekvapilo. Já abych taky začal. Asi zbourám a pořežu plot
- Pondělí 23. července 2012 ve 21:58® osprey
kerob> Upřímnou soustrast. Já kdysi přišel o památeční Series One. Měl jsem ho 2 vycházky.
Houby rostou, tady už to začíná být za zenitem. Byl jsem na nich teda jen 10 minut na našem privátním rodinném fleku. Víc než půlka už byla přerostlá a nechal jsem to tam.