Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Všeobecná diskuze. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Čtvrtek 14. června 2012 ve 14:31® osprey
osprey

David Havlíček> Moje největší štika na zahájení za 20 let měla kolem 60 cm. Asi jich bylo takových víc, ale nějak si nepamatuju nic lepšího. Zdůrazňuju, že nikdy jsem nebyl na zahájení celý den u vody, nikdy jsem na zahájení nejel na nějaký vzdálenější revír.

Takže to opravdu neřeším.

A kam pojedu? Nevím. Doufám, že vůbec někam pojedu. Namočit od ledna kajak mi trvalo 5 měsíců, už šest neděl se chystám, že bych šel na úhoře, nikdy jsem se nevykopal…

Čtvrtek 14. června 2012 ve 14:15® osprey
osprey

Scanix> Zranění ne. Ale je to práce, která má být už skoro 14 dní hotova.

Já tady nehodlám brečet, jenom kdyby si někdo myslel, že se po zahájení ve Z lovu s něčím vytasím, tak nejspíš nevytasím. A jestli ráno dorazím k vodě a bude to chlap vedle chlapa, tak budu mít silný cukání otočit se a jet se domů dospat.

Čtvrtek 14. června 2012 ve 13:54® osprey
osprey

Fryw> Za větší vody dva pruty na žížalu a máš ho tam.

Čtvrtek 14. června 2012 ve 13:53® osprey
osprey

nnnap> Je to kruté probuzení – srovnat tímto způsobem hrudník zborcený sezením u počítače. (sekám kosou)

Mimochodem, tenhle týden jsem třikrát pojal vážný úmysl jet na ryby. Jednou jsem ho dokázal realizovat. Na zahájení jsem si nikdy volno nebral, chodil jsem na chvilku ráno nebo večer. A abych řekl pravdu, ani se mi tam moc nechce.

Čtvrtek 14. června 2012 ve 13:42® osprey
osprey

Tak jsem začal boj s vegetací. Čtvrt sadu leží a já k tomu nemám daleko. Zítra pokračuju. Jsem zvědav, jestli k té vodě v sobotu aspoň dojdu:-))

Středa 13. června 2012 ve 13:50® osprey
osprey

Fryw> Chvályhodné. Všichni by měli jít v sobotu na kapry s feederem. :-)

Středa 13. června 2012 ve 13:41® osprey
osprey

David Havlíček> A jak usuším to podělaný seno? :-)

Úterý 12. června 2012 v 9:10® osprey
osprey

hraji> Díky, tobě též. Nechť jsou tvé myšlenky plodné, zdraví železné, práce je ti potěšením a hlavně ať můžeš po tom všem na ryby:-))

Tento příspěvek byl editován 12.6.2012 09:10:42 uživatelem osprey.
Pondělí 11. června 2012 ve 22:03® osprey
osprey

Char> My to máme zmáklý – David vkládá, já to otáčím:-))

Takové trochu ruské, ale funguje to…

Pondělí 11. června 2012 ve 21:06® osprey
osprey

David píše do Z lovu, že musí sedět jako myška. I telefon má našišato. Jdu mu zavolat…

Ani vynadat mi nemůže, bude to pracovně.:-))

Neděle 10. června 2012 ve 20:17® osprey
osprey

David Havlíček> Zeptej se Zdendy. Já mám teď v hrnci dvě vepřový kolena:-))

Neděle 10. června 2012 v 16:30® osprey
osprey

spike> Hlavně že ještě nedávno psal nějaký odborník, že u nás tenhle druh nedokáže přezimovat.

Dokáže – i tady na jihu Čech 400 m n. m.

Neděle 10. června 2012 v 16:26® osprey
osprey

David Havlíček> Na to jsou trochu jinší želvy. Většinou větší a býložravé.

Na tomhle by ses masa nedořezal:-))

Neděle 10. června 2012 v 16:02® osprey
osprey

nnnap> Naše společnost je vychována k neubližování zvířátkům. Bohužel, v tomto případě je ale daleko zodpovědnější nevrátit tuhle cizozemskou potvoru do přírody. Dokáže nadělat dost škod, viděl jsem i fotky, jak vybírá roháčům hnízdo.

Někdo je vozí do různých útulků a ZOO, kde už taky nevědí, co nimi. Připouštím, že nejlepší by asi byla fyzická likvidace, ale nerado se to vidí.

Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:37® osprey
osprey

mvincik> Skutečný lov duháků bys zažil někde v Britské Kolumbii. Řeky, do kterých vytahuje třeba jen několik desítek původních divokých steelheadů, nutnost trefit termín tahu, pohyb v divočině,…

Ale je pravda, že pokud u nás přežije duhák ve vodě rok a netrpí hladem, je to sakra jiný soupeř než nějaká vysazenka.

Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:32® osprey
osprey

mvincik> Duhák je u nás spíš domácí zvíře. Je to krásná ryba, bojovná a dobrá na talíři, ale já si daleko víc vážím ryb, které v řece prostě žijí.

U ostroretky je problém, že tady na jihu taky není původní.

Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:15® osprey
osprey

mvincik> Nic moc. Pokud nemám heavy feeder s krmítkem jako kráva, tak desítka vlasec v pohodě stačí na ostrou libovolné velikosti (i když některé umějí zatahat). O duhákovi bych toto rozhodně neřekl:-))

Čtvrtek 7. června 2012 v 11:55® osprey
osprey

Scanix> Může to mít souvislost. Nároky obou druhů se mírně liší, potrava taky, ale jinak k sobě mají dost blízko.

Fakt je, že tam u vás je to nejlepší ostroretková voda na jihu Čech. Tady u nás je jich zatím málo. Ale zase jsou pěkné. Každý rok si něco kolem 50 cm chytím a to tomu dávám tak dvě tři vycházky ročně. Jenže stačí jeden trouba a to hejno, které má běžně 5 – 10 slušných ryb, během pár vycházek zlikviduje.

Čtvrtek 7. června 2012 v 11:24® osprey
osprey

pemalda> Ostré tu jsou. A divil by ses, kde všude. Ale není jich moc a špatně se chytají cíleně.

Středa 6. června 2012 ve 12:01® osprey
osprey

Ahoj lidi. Mockrát děkuju a jsem poctěn tím, že jste si na mě vzpomněli.

Onen slavný den bohužel zřejmě oslavím prací. Včera jsem byl v terénu a mám co dohánět:-))