Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Všeobecná diskuze. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Pondělí 28. května 2012 v 18:50® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Já su tak šťastné… Poslední dobou jsme měli v domě na jednom fázovém okruhu podpětí, systematicky mi padal počítač, hodiny práce v pytli, protože ne vše se vždy zálohuje. Včera jsme už rozkuchali krabice po celém baráku, zjistili, že chyba není u nás a jel jsem přitom přes prodlužovačky.
Dnes tu byli lidi od e-onu, odlapil jsem je na ulici a už to řešili – soused mě se stížností o den předběhl (řekl bych, že nekuchal ty krabice). Teď už mám v zásuvce zase stabilních 230 V a těším se, jak si ušetřím nervy.
- Sobota 26. května 2012 ve 12:40® osprey
skwor> Tohle osmdesátka je. Vezmi si, že třeba padesátka je ryba zvíci lidského předloktí, která má 70 – 90 deka.
A teď je tu otázka, jestli schovat prsty a natlačit ji proti objektivu s krátkým ohniskem.
To je to, oč tu dikutujem – kde je hranice míry, vkusu, objektivity, krásy, sebereflexe…
Já si nenárokuju monopol na pravdu, prostě hlásám svůj názor. A celé to vzešlo z toho, že lidé, kteří jsou zmanipulováni trendem širokoúhlých objektivů a neumějí s nimi zacházet, jsou pak často neprávem obviňováni ze lži, protože rybáři jsou zvyklí z médií, že osmdesátka na spoustě snímků vypadá, jakoby svého přemožitele před chvílí vydávila
- Sobota 26. května 2012 v 11:33® osprey
David Havlíček> Až jednou získám dojem, že jdu s proudem a dělám kompromisy kvůli kompromisům, tak už tu nebudu mít co dělat
- Sobota 26. května 2012 v 10:32® osprey
David Havlíček> Souhlas. My se jen lišíme v tom, že zcela subjektivně nahlížíme na pojem „vypadala dobře“.
Až vyfotíš modelku tak, že bude mít velkou deformovanou hlavu na těle ubíhajícím do ztracena, taky z toho nadšená nebude.
Široké sklo je dnešní trend. Sláva Štochl ho nepoužíval a zas tak moc mu nechybělo. Ano, ty ryby má na fotkách kapku malé.
U mě je to trochu z nouze ctnost. Kupoval jsem objektivy, aby mi v budoucnu pasovaly na full frame tělo. Až si ho jednou pořídím, rázem budu „širší“.
- Pátek 25. května 2012 ve 22:12® osprey
BoBo-Falknow> Bobo, ta kudla není úplně malá, ale takhle blbne lidi používání širokého ohniska. On má tu rybu u kolen a strčil hlavu do objektivu – úplně znegoval tu funkci té „širočiny“. To, jak mu to deformuje postavu, dokázala schovat ta rozevlátá bunda. Mě se zase David ptal u fotky desetikilové štiky, jestli to byla metrovka.
Právě tohle je jeden z důvodů, proč široké ohnisko nemám moc rád a na fotkách předpažuju jen decentně. Mate to lidi.
- Středa 23. května 2012 ve 22:59® osprey
zdenous4> Teď už se dá chytat prakticky všemi způsoby a na všechno, co dokáže ryba sežrat. Jen dravci jsou hájení.
Co je v danou chvíli lepší, to záleží na situaci. Kdyby něco bylo nejlepší, tak by tak chytali všichni.
- Středa 23. května 2012 v 16:34® osprey
Fryw> To je taky polidštěná verze. Když chytím v zimě na plavačku většího tlouště, tak do jara už mi obvykle druhou šanci nedá. Vzhledem k nepatrnému poranění plavačkovým háčkem je poškození ryby malé a jednou dvakrát za rok to ryba ustojí. Pak je to plus mínus, jak píšeš.
Zprasit podměrečnou kudlu nebo candáta, ale není problém. A ochytávat ryby takovým tempem, že následně některé nepřežijou zimu, to je taky reálné.
Chyťapusťáctví je částečné řešení, ale není to absolutní všelék a mnohdy je horší než umírněná masařina.
- Středa 23. května 2012 v 16:18® osprey
sfox> S tím si hlavu nelam. S tohle diagnózou by se nás sešlo…
- Úterý 22. května 2012 v 15:19® osprey
kety.vydra> Když cokoli pěstuje nebo chováš, musíš mít rezervy. Míň to bolí, když ti toho polovina padne. Když pak ale odchováš nebo vypěstuješ kompletní produkci, máš starosti s odbytem. Pak se pálí obilí, kompostuje ovoce a prodávají ostroretky v akvaristice. Ber to jen jako možné vysvětlení.
Jiné vysvětlení je, že to prostě zkusili.
- Úterý 22. května 2012 ve 12:10® osprey
kety.vydra> Někde odchovávají ročka a rádi by ho prodali. Ne každá MO to koupí a tak je každá koruna dobrá.
- Úterý 22. května 2012 v 10:48® osprey
spike> Dostaneš bojový úkol. Dojedeš tam, chytneš ju a nafotíš pro atlas ryb tady na serveru.
Sponzorsky ti věnuju půlku mrtvého cejna jako nástrahu
- Neděle 20. května 2012 v 18:43® osprey
pipa> Zkušenosti nemám, ale měl by bejt slušnej. Hlavně aby ti vyhovoval.
- Pátek 18. května 2012 v 11:19® osprey
hraji> Něco už jsem promazal. Ale programové záležitosti nemám na povel. Vkládám, mažu. To je moje parketa
- Pátek 18. května 2012 v 11:02® osprey
hraji> Jo, užívám
- Úterý 15. května 2012 v 11:45® osprey
Tomáš…> Co třeba tohle?
- Úterý 15. května 2012 v 10:49® osprey
David Havlíček> Ale já to nevidím
A závody bych zakázal
- Úterý 15. května 2012 v 10:35® osprey
Kazan> Ano, je to tak. Z mé strany to ale vyžaduje určitou sebekontrolu. Spoustu věcí se učím za pochodu.
Pokud jde o prostor, který mi David dává, tak určitě je velkorysý a nijak mě neomezuje. Jsem mu za to vděčný, protože pracovat se svázanýma rukama, to by byl očistec.
To, že si mu třeba i zde dovolím veřejně oponovat, je i ukázka určité demokratičnosti tohoto serveru – prostě aby lidi viděli, že oponovat lze komukoli. Ale názory a fakty, ne tím, že se snažím udělat z druhého vola a zadupat ho do země.
Klasickou ukázkou je, že David je závodník, já závodění v lovu ryb odmítám, občas to tu veřejně proberem, ale nikdy to neskončí u nadávek nebo toho, že je některá strana uražená.
- Pondělí 14. května 2012 ve 22:05® osprey
Fryw> Mě jde o celý můj projev. Nemysli si, že se nepozoruju. Hlídám se, abych moc nezparchantěl.
A tím, že mě rybařina živí, jsem se už na stroj na vydělávání peněz transformoval. Proto je pro mě důležité udržet si nějaký ten odstup, občas si z toho dělat srandu, občas udělat něco silně prodělečného a tak…
- Pondělí 14. května 2012 ve 21:46® osprey
cormoran> Díky.
Fryw> Až moje pojetí rybařiny ztratí lidský rozměr, seberu se a potáhnu do kopru (občas se hluboce zamýšlím nad tím, kdy ten čas nastane, protože ty krásné časy plné nadšení a idealismu jsou dávno pryč). Zatím ale držím…
- Pondělí 14. května 2012 v 19:27® osprey
Fryw> Nekomerčně si moje fotky používej po libosti.