Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Všeobecná diskuze. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:29® osprey
osprey

František H.> Vysvětlení (neříkám, že dokonalé) je v kartě této ryby ve zdejším atlase ryb.

Jinak možná na tom názvu lpí Vysoká škola zemědělská (škola jako taková těžko, spíš někdo ze zaměstnanců), ale oficiálně už se jedná o hlavatku obecnou.

Samozřejmě jsem malý pán, abych to dále komentoval, detailnější rozbor celé věci by poskytlo spíš nějaké odborné pracoviště.

Středa 1. února 2012 ve 13:07® osprey
osprey

SURF> Jižní Čechy jsou samý rybník a obyvatelstvo dovede být činorodé. Konkrétní informace nemám, protože je mít nechci…

Já si tu hraju na mravokárce, takže si tenhle druh sportu dobrovolně odpírám:-))

Svých pár čudlí na pekáč si snadno chytím na svazovce.

Tento příspěvek byl editován 1.2.2012 13:07:29 uživatelem osprey.
Středa 1. února 2012 ve 12:39® osprey
osprey

lunimus> Jasné. Rybaření je koníček, zábava. Za lezení po kopcích a ježdění po sjezdovce ti taky nikdo nic nedá. Tady si dokonce občas odneseš rybu.

Kdybych chtěl rybařit pro peníze, chodil bych pytlačit na chovný rybník.(A ne, že by u nás takoví nebyli.) :-))

Středa 1. února 2012 ve 12:03® osprey
osprey

lunimus> Gratuluju. U nás na vojně se říkalo: voják se stará, voják má…

Úterý 31. ledna 2012 v 19:49® osprey
osprey

David Havlíček> Mě to netrápí – buď umělá nebo nic. Na dírkách jsem štiky nechytal, jen na vodě, která byla z části zamrzlá. Poslední loňskou štiku mám na Silvestra dopoledne – ale to bylo teplo. Mám i jinou silvestrovou a to led byl a dost.

Já na rybu chytat nebudu. Na svazovce možná kvůli nějaké štice 120+, ale na soukromáku ani kvůli té ne.

A na svazovce se na dírky nemůže, takže si s tím nemusím lámat hlavu vůbec.

Totéž se sumcem. Co chytím na přívlač, to chytím. Rybu napichovat nebudu.

Na mrtvou chytám, aby mě někdo v budoucnu nechytal za slovo.

Úterý 31. ledna 2012 ve 14:52® osprey
osprey

zuzi> Normální ryba pod vodou nedělá moc velký bordel – ani když se zmítá v křečích. Rotačky a většina wobů ho naopak dělá. Jsou to v první řadě dráždidla. Ryby je registrují z velké dálky a zajímají se o ně. Na druhou stranu se je rychle naučí ignorovat.

Gumy jsou jiné a na úplně opačném konci je právě peří a srst – pomalé, tiché, přirozené.

Na té díře se vyplatí střídat něco, co tu rybu z dálky přiláká a něco nenápadného, na co ti pak zabere (tomu bych dal víc času).

Úterý 31. ledna 2012 ve 14:33® osprey
osprey

zuzi> Drop Shot je jednoduchý – zátěž propadne na dno a tam leží, pohráváš si s nezatíženou nástrahou na vlasci nad ní. Teď v zimě je to super.

Kamarád experimentoval s těmi chlupy dlouho, naposledy si liboval nad srstí z lamy:-))

Úterý 31. ledna 2012 ve 13:58® osprey
osprey

zuzi> Marmyška by šla, ale štika má ráda větší sousta. Dají se použít gumy, třeba smáčky a to na jigové hlavě i jinak (koukni na články o technice Drop Shot) anebo některé vertikální wobblery. Nedoceněné jsou různé muchatice z marabu peří, králičiny a umělých vláken.

Potřebuješ si s tím pomalu hrát a občas udělat prudčí pohyb.

Úterý 31. ledna 2012 ve 13:08® osprey
osprey

zuzi> No většinou se v těch dírách chytá na živou rybičku. Rozdíl oproti přívlači je obrovský. Už jenom to, že nemůžu vláčet na víc než jedné díře, ale prutů s kačenou můžu mít víc.

Možná se bavíme o jiných článcích. Já četl o lovu na přirozenou nástrahu. Samozřejmě jsou i lidé, co vláčejí.

Úterý 31. ledna 2012 ve 12:50® osprey
osprey

zuzi> Já štiky na díře s rybou a k tomu na soukromáku chytat nemůžu. Mám svoji hrdost a ta mi to nedovoluje. Musel bych vertikálně vláčet, to by šlo.

Ale ostatním to nehodlám nijak vymlouvat.

Úterý 31. ledna 2012 ve 12:30® osprey
osprey

zuzi> Bylo to na víc místech (z časopisů např. Český rybář). Úlovky pěkné, byť fota s nimi byla velmi předpažená.

Úterý 31. ledna 2012 ve 12:09® osprey
osprey

zuzi> Já jsem buran z venkova a klidně jsem si sekal díry i sekerou. Netrvá to o moc déle a hlavně sekerka doma je a vrták bych musel draho kupovat.

Ovšem když je k dispozici, vrtám jako čert.

Úterý 31. ledna 2012 v 11:47® osprey
osprey

A což prodéchat ďuru do toho ledu?

Pondělí 30. ledna 2012 v 19:43® osprey
osprey

K té poště – přišlo mi několik prutů a 2 navijáky. Vše OK. Asi mám kliku.

Pondělí 30. ledna 2012 v 16:59® osprey
osprey

mirek66> Klidně si ji kup, ale počkej pak na první návštěvu na záchodě… :-))

Pátek 27. ledna 2012 v 0:40® osprey
osprey

mannice> A nechal by ses titulovat Král Slunce, Muž se zlatou zbraní, Goldfinger, Lord of the Reels nebo jak? :-))

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:14® osprey
osprey

mannice> A to je kurňa potočeníčko, což?

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:04® osprey
osprey

mannice> Tak to vím. Limitovaný Steez Exist. Pokud nezapomenu, vyfotím.

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:38® osprey
osprey

mannice> Kterej?

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:31® osprey
osprey

mvincik> Všechno jde zlomit – na vlastní oči jsem viděl zlomený Dragon, Daiwu, Shimano, Sportex, Berkley i násadu od krumpáče.