Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Všeobecná diskuze. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:29® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
František H.> Vysvětlení (neříkám, že dokonalé) je v kartě této ryby ve zdejším atlase ryb.
Jinak možná na tom názvu lpí Vysoká škola zemědělská (škola jako taková těžko, spíš někdo ze zaměstnanců), ale oficiálně už se jedná o hlavatku obecnou.
Samozřejmě jsem malý pán, abych to dále komentoval, detailnější rozbor celé věci by poskytlo spíš nějaké odborné pracoviště.
- Středa 1. února 2012 ve 13:07® osprey
SURF> Jižní Čechy jsou samý rybník a obyvatelstvo dovede být činorodé. Konkrétní informace nemám, protože je mít nechci…
Já si tu hraju na mravokárce, takže si tenhle druh sportu dobrovolně odpírám
Svých pár čudlí na pekáč si snadno chytím na svazovce.
Tento příspěvek byl editován 1.2.2012 13:07:29 uživatelem osprey. - Středa 1. února 2012 ve 12:39® osprey
lunimus> Jasné. Rybaření je koníček, zábava. Za lezení po kopcích a ježdění po sjezdovce ti taky nikdo nic nedá. Tady si dokonce občas odneseš rybu.
Kdybych chtěl rybařit pro peníze, chodil bych pytlačit na chovný rybník.(A ne, že by u nás takoví nebyli.)
- Středa 1. února 2012 ve 12:03® osprey
lunimus> Gratuluju. U nás na vojně se říkalo: voják se stará, voják má…
- Úterý 31. ledna 2012 v 19:49® osprey
David Havlíček> Mě to netrápí – buď umělá nebo nic. Na dírkách jsem štiky nechytal, jen na vodě, která byla z části zamrzlá. Poslední loňskou štiku mám na Silvestra dopoledne – ale to bylo teplo. Mám i jinou silvestrovou a to led byl a dost.
Já na rybu chytat nebudu. Na svazovce možná kvůli nějaké štice 120+, ale na soukromáku ani kvůli té ne.
A na svazovce se na dírky nemůže, takže si s tím nemusím lámat hlavu vůbec.
Totéž se sumcem. Co chytím na přívlač, to chytím. Rybu napichovat nebudu.
Na mrtvou chytám, aby mě někdo v budoucnu nechytal za slovo.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 14:52® osprey
zuzi> Normální ryba pod vodou nedělá moc velký bordel – ani když se zmítá v křečích. Rotačky a většina wobů ho naopak dělá. Jsou to v první řadě dráždidla. Ryby je registrují z velké dálky a zajímají se o ně. Na druhou stranu se je rychle naučí ignorovat.
Gumy jsou jiné a na úplně opačném konci je právě peří a srst – pomalé, tiché, přirozené.
Na té díře se vyplatí střídat něco, co tu rybu z dálky přiláká a něco nenápadného, na co ti pak zabere (tomu bych dal víc času).
- Úterý 31. ledna 2012 ve 14:33® osprey
zuzi> Drop Shot je jednoduchý – zátěž propadne na dno a tam leží, pohráváš si s nezatíženou nástrahou na vlasci nad ní. Teď v zimě je to super.
Kamarád experimentoval s těmi chlupy dlouho, naposledy si liboval nad srstí z lamy
- Úterý 31. ledna 2012 ve 13:58® osprey
zuzi> Marmyška by šla, ale štika má ráda větší sousta. Dají se použít gumy, třeba smáčky a to na jigové hlavě i jinak (koukni na články o technice Drop Shot) anebo některé vertikální wobblery. Nedoceněné jsou různé muchatice z marabu peří, králičiny a umělých vláken.
Potřebuješ si s tím pomalu hrát a občas udělat prudčí pohyb.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 13:08® osprey
zuzi> No většinou se v těch dírách chytá na živou rybičku. Rozdíl oproti přívlači je obrovský. Už jenom to, že nemůžu vláčet na víc než jedné díře, ale prutů s kačenou můžu mít víc.
Možná se bavíme o jiných článcích. Já četl o lovu na přirozenou nástrahu. Samozřejmě jsou i lidé, co vláčejí.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 12:50® osprey
zuzi> Já štiky na díře s rybou a k tomu na soukromáku chytat nemůžu. Mám svoji hrdost a ta mi to nedovoluje. Musel bych vertikálně vláčet, to by šlo.
Ale ostatním to nehodlám nijak vymlouvat.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 12:30® osprey
zuzi> Bylo to na víc místech (z časopisů např. Český rybář). Úlovky pěkné, byť fota s nimi byla velmi předpažená.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 12:09® osprey
zuzi> Já jsem buran z venkova a klidně jsem si sekal díry i sekerou. Netrvá to o moc déle a hlavně sekerka doma je a vrták bych musel draho kupovat.
Ovšem když je k dispozici, vrtám jako čert.
- Úterý 31. ledna 2012 v 11:47® osprey
A což prodéchat ďuru do toho ledu?
- Pondělí 30. ledna 2012 v 19:43® osprey
K té poště – přišlo mi několik prutů a 2 navijáky. Vše OK. Asi mám kliku.
- Pondělí 30. ledna 2012 v 16:59® osprey
mirek66> Klidně si ji kup, ale počkej pak na první návštěvu na záchodě…
- Pátek 27. ledna 2012 v 0:40® osprey
mannice> A nechal by ses titulovat Král Slunce, Muž se zlatou zbraní, Goldfinger, Lord of the Reels nebo jak?
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:14® osprey
mannice> A to je kurňa potočeníčko, což?
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:04® osprey
mannice> Tak to vím. Limitovaný Steez Exist. Pokud nezapomenu, vyfotím.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:38® osprey
mannice> Kterej?
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:31® osprey
mvincik> Všechno jde zlomit – na vlastní oči jsem viděl zlomený Dragon, Daiwu, Shimano, Sportex, Berkley i násadu od krumpáče.