Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Všeobecná diskuze. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Úterý 27. září 2011 ve 23:05® osprey
osprey

Scanix> Je tam úplně jiná práce s tou šňůrou a ta šňůra je neprůtažná.

Mě baví suchá moucha pro krásu té práce s lajnou a záběry z hladiny a pak streamer pro ten pocit, jak táneš tu šňůru a najednou to nejde.

Spousta věcí se tam dá vláčkou nahradit, jen ten pocit z té lajny ne.

Úterý 27. září 2011 ve 22:56® osprey
osprey

Scanix> Hele, když máš teď kamaráda, co to tak krásně umí, tak se nech inspirovat. On i ten bolen na mušáku by byl zajímavá změna.

Úterý 27. září 2011 ve 22:43® osprey
osprey

Scanix> Ty jsi ještě nepřestal muškařit s vláčákem, ostudo? :-D

Úterý 27. září 2011 ve 22:22® osprey
osprey

Alov> Já se snažím taky, jenom jako admin musím být k lidem milejší. Takže o totální chujovině většinou napíšu, že to není zrovna nejlepší nápad:-))

Úterý 27. září 2011 ve 21:26® osprey
osprey

Alov> Já myslím, že se tu střetá tvůj realismus a ssg.JimmyWildův nadšenecký zápal.

Máte pravdu oba, každý z jiného konce. Já bych byl nakloněn možná spíš k tvému postoji, bo o ideály už jsem přišel.

Tebe si vážím právě pro ten realistický postoj. Vždycky jsi diskutoval věcně, mělo to hlavu a patu a člověk věděl, na čem s tebou je. Jen tak dál.

Úterý 27. září 2011 v 15:13® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Takhle to není. Nejsme někde na pískovišti. Nemyslím, že by tady někdo chtěl Scanixovi úlovek znechucovat.

Prostě mají lidí různé názory a hodnotové žebříčky. Ostatně proč to řešíme my ostatní.

Scanix si chytil na soukromáku svou životní štiku a důležité je, jakou má hodnotu pro něj.

Úterý 27. září 2011 v 11:48® osprey
osprey

Scanix> Buď v pohodě. Oba známe i jiné vody, kde velké ryby jsou a víme, že desetkrát jsi tam za vola a po jedenácté to zazvoní, když už ani nečekáš.

U těchhle velkých ryb vyvolává většina vláčecích nástrah útěkovou reakci a stačí jeden blbý hod (ani to nepoznáš) a ten den jsi skončil. Pak přijde den, kdy je hladová, nasraná nebo jsou skvrny na slunci a vlítne na to.

Důležité je chodit k vodě, chytat a být připraven – na soukromáku i jinde.

Neděle 25. září 2011 ve 21:07® osprey
osprey

Char> Ale jo. Mám podobnou vyfocenou a tohle bylo v zahraničí, kde má ta ryba jinou cenu.

Když chodíš u nás na nějakou delší čas a pak ti spadne a navrch ji někdo sejme, zamrzí to víc. Ale i to je rybařina. Zatím pořád ještě stojí za to k té vodě chodit.

Neděle 25. září 2011 ve 21:04® osprey
osprey

Scanix> Shodneme se. Já nemám ani candáta. Zato jsem dotrhal dva boleny a ještě k tomu jeden den. To bylo doma radosti…:-))

Neděle 25. září 2011 ve 20:50® osprey
osprey

Scanix> Některá rozdýchá, jiná nerozdýchá. Tahle v rybí polívce asi neplavala.

Ale ponechat si rybu je právo lovce, velká štika to má stejně za pár a někdo, kdo vymasí deset šedesátek nebo sedmdesátek de facto udělá větší škodu.

Řešit při tom, co se na Orlíku zhusta děje, že si Char nechal štiku, to je nesmysl. Já letos ze svazovky žádnou nemám, taky letos na jednu pomýšlím.

Neděle 25. září 2011 ve 20:14® osprey
osprey

Char> Tož ale nezávidím ti toto ohlodat… :-))

Ale v téhle velikosti už je jedno, jestli ji vezmeš nebo ne.

Ještě jednou gratuluju. Ono jde hlavně o to dostat ten záběr. A pak nesmí mrška spadnout a ještě k tomu zdolaná pod nohama jako se to stalo letos mě na Severu.:-D

Neděle 25. září 2011 ve 20:02® osprey
osprey

skwor> O té rybě se tam ví. Určitě se o ni pokouší plno lidí. A rozhodně na to nehupne kdekomu.

Taky jsem se letos o cosi pokusil, metrovka nebyla. Nevadí, na chcípnutí se ještě necítím, bude jindy:-D

Neděle 25. září 2011 ve 20:00® osprey
osprey

Char> No vida, další, kdo se dočkal. A na svazovce.:-))

A já střihal živej plot a natíral štít na baráku…

Neděle 25. září 2011 v 19:56® osprey
osprey

Noodling> A ty ji umíš dát na svazovce?

Ono dostat dobře živenou několikrát chycenou a dostatečně starou rybu na soukromáku taky není jen tak. Potřebuješ i kus štěstí.

Ano, pro mě by byla nejcennější z Blanice. Vyrůst tam taková může – vím o 132 cm, ale to je už dávno. Poslední dobou jsem o takové neslyšel. A pak jsou jiné svazovky, kde je ta šance větší a pak soukromáky a zahraniční lokality…

K čertu s tím, Scanix prostě chytil velkou rybu, umí a měl kliku (na tohle potřeboval oboje) a budiž mu proto přána. Dál bych to neřešil.

Sobota 24. září 2011 ve 20:55® osprey
osprey

Scanix: Gratulace. Velká. Není to ta, co má jako osobák jeden z těch přátel?

Sobota 24. září 2011 v 11:58® osprey
osprey

1Mara> Admin to smázl jako u sousedů, ale jinak admin lituje, že u nás není trest smrti nebo právo šaría…

S vědomím, že toto tu za pár let znova bude běhat, se člověku nežije zrovna nejlíp.

Pondělí 19. září 2011 ve 13:32® osprey
osprey

Scanix> Uvědom si ale, že my jsme exotičtí případi. Řadový rybář vypadá, chytá a uvažuje jinak.

Kdyby ve vašem městě přibylo jen deset takových jako jsi ty, hned bys to poznal.

Pondělí 19. září 2011 ve 13:25® osprey
osprey

Scanix> Nepoužívám vezírek. Když jsem u vody dlouho, prostě si rybu neberu.

Když něco sejmu neplánovaně, tak protože většinou nelovím daleko od domova, tak to domů dovezu čerstvé.

Pondělí 19. září 2011 ve 12:09® osprey
osprey

LojzaRybka> Jak jsem četl článek o tom, jak to ne Nechrankách chodí, tak to spíš byli normální rybáři (komentář k zápisu Z lovu).

Sobota 17. září 2011 ve 22:15® osprey
osprey

CeP> A přál by sis texaský masakr motorovou pilou nebo radši český masakr lupénkovou pilkou?

Ač se to nezdá, to druhé je větší drsárna. Když se ti při odřezávání nohy v koleni potřetí za sebou zlomí list… :-D

Tento příspěvek byl editován 17.9.2011 22:16:02 uživatelem osprey.