Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:18® osprey
osprey

TJSS> Já bych byl pro ještě větší míru, ale porybných je málo, těžko se to uhlídá a co se štikou 55, ze které bude crčet krev?

Na Alandech jsme pustili vše, co se pustit dalo a sežrali vše, co se pustit nedalo. Já tam letos zkonil jednu cca 80 cm, přetrhl jsem jí žaberní oblouk.

V ČR jsem letos bacil jednu, co byla v tak příšerném stavu, že jsem jí dával tak 2 měsíce života.

Středa 21. listopadu 2012 ve 23:22® osprey
osprey

sethy> No tak teď už se toho drž, když je to osud.

Středa 21. listopadu 2012 ve 23:14® osprey
osprey

Scanix> Myslíš Nanofil?

Středa 21. listopadu 2012 ve 23:12® osprey
osprey

Piscicapus> To mě těší. :-))

sethy> Týýý brďo. Já ti snad něco černýho pošlu:-D

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:56® osprey
osprey

sethy> No, je fakt, že Otava je kapku čistší. Ale nepřišlo mi to tak beznadějně kalné, když jsem tam u vás byl.

Ovšem připočteme-li hloubku, započítáme index lomu místní vody a umocníme na druhou…

Jo, myslím, že můžeš chytat i se stříbrným:-D

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:53® osprey
osprey

Piscicapus> Doufám, že mě neřadíš mezi ty, co si hrajou na bohy. Já si hraju. Jenom hraju.

V zimě bude duel dvou multíků – s 3D mag brzdou a T řadičem vs obyč mag brzdou a obyč řadičem.

Rozdíly jsou nepatrné, i firma mele cosi o 5 % v délce hodu, což normálně v podstatě nepoznáš. Ale něco o tom napsat musím a vymýšlet si nechci. Sám jsem zvědav, co ze mě vyleze.:-))

Smlsneš si na mě a já ti na tu smeč rád nahraju.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:40® osprey
osprey

sethy> A jak to děláš ty, když točíš klikou u „Espajru“? Házíš na sebe deku? Já se můžu krčit za stromem nebo v křoví, ale vy tam tyhle vymoženosti nemáte:-D

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:38® osprey
osprey

Piscicapus> To je parafráze na vietnamskou hlášku „čím víc proužků, tím víc Adidas“.

Ale Drakům se některé série povedly a já s některými jejich klacky budu chytat, dokud se nerozpadnou.

Pokud jde o katalogy, tak kdyby každý rok bylo tolik novinek, co se tam píše, tak už ty navijáky dneska nepoznáme.

Středa 21. listopadu 2012 ve 21:59® osprey
osprey

Piscicapus> Hele, čím víc oček, tím víc Dragon, aby bylo jasno.

Pokud jde o navijáky, tak půlka je na chytání ryb a druhá půlka pro uspokojení mých duševních potřeb. Nebudu si přece za dlouhých zimních večerů točit nějakou ojebávkou za pět stovek (za šest, to už by šlo). :-D

Středa 21. listopadu 2012 v 15:09® osprey
osprey

Piscicapus> No já jsem úplně vedle. To je jasný.

Ale na valné většině Scanixích vod jsem chytal, akorát na tom duhákodromu ještě předtím, než z toho ten duhákodrom udělali. Od té doby, co ho tam udělali, zvažuju, zda tam někdy zajít nebo zda se tomu místu doživotně vyhýbat. Myslím, že to budu zvažovat ještě dlouho a rozhodnu se impulzivně v nějakém emotivně vypjatém okamžiku.

A pokud jde o ty barvy navijáků, tak Abu nám to teda zrovna neulehčuje:-))

Středa 21. listopadu 2012 ve 14:42® osprey
osprey

Scanix> Při tom brození ano. Já skoro nebrodím, tady to nemá v podstatě smysl.

Pokud jsem na břehu, tak se snažím, aby ryba neviděla především mě jako takového. Naviják je pak detail.

Středa 21. listopadu 2012 ve 14:28® osprey
osprey

Scanix> Co tě má co mrzet? Chytáš s tím, co sis koupil.

Já mám polovinu navijáků černých a druhou půlku jako ty. Rozdíl? Žádný.

Při focení ryb se potápím. Občas se podívám, co vidím ze světa nahoře. Moc toho není. První, co z člověka uvidíš, je to, co má nejvýš a to je hlava.

Od vzdálenosti nějakých 15 m už jsou ty úhly takové, že si fakt nejsem jistý, kolik toho ta ryba může vidět a zda to její oko zaostří.

Takže nám zbývá takové to přikrádání se k rybám na menších vodách. Nebo i na větších, když se k ní potřebuješ dostat fakt blízko. A tam je naviják hodně daleko za celkovým projevem rybářovy postavy.

Jediný problém by mohl nastat při brodění, kdy stojíš, nehýbeš se, ryba přijede k tobě a zaregistruje točící se kličku a rotor.

Středa 21. listopadu 2012 ve 13:21® osprey
osprey

Scanix> Když jsme u toho – kolik máš černých navijáků? :-))

Středa 21. listopadu 2012 ve 12:22® osprey
osprey

Scanix> Když myslíš…

Já se držím zásady, že co ryba nevidí, může být klidně i bílé.

Zato bych si nekoupil bílý prut, i když z pohledu ryby bude bílý jen málokdy.

Středa 21. listopadu 2012 ve 12:15® osprey
osprey

Scanix> Ano, chodí to pěkně. Ale nelíbí se mi to.

A přestože jsem ujetej na černý nebo obecně tmavý navijáky, vůbec nemám problém chtat třeba s bílým Stradicem. Těm rybám je to jedno a pokud by měly reagovat na světlý naviják, tak si uvědom, že skoro metr nad ním se klátí tvoje hlava. Velká, pohyblivá, přecházející do ještě většího těla a s relativně světlým obličejem.

A mazat si po ksichtě zelený šminky, s tím jsem ještě nezačal:-))

Neděle 18. listopadu 2012 ve 22:18® osprey
osprey

vodar> Samozřejmě, vždyť je to kousek.:-))

Neděle 18. listopadu 2012 ve 21:47® osprey
osprey

vodar> Zdar. Procházka krásná, co se týče ryb, tak zero.

Jinak díky za všechno.

Středa 14. listopadu 2012 ve 14:10® osprey
osprey

troutkiller> Já až na pár výjimek taky (pstruzi, lovící okoun, někdy tloušti, bolenové hladinovky).

Martin mi při nákupu doporučoval toho Illexíka tahat bez lanka, tak proto ten komentář.

Do vřavy, kde to mydlí okouni, to není problém. Jinak vždy lanko. Kudla nikdy nespí.

Středa 14. listopadu 2012 ve 12:47® osprey
osprey

troutkiller> Mě největší česká spadla při rozebírání podběráku. Nabrala trávu a vyhákla si woba.

Alandy neřeším, tam to šlo dobře. A snad i proto jsem se letos tady u nás o štiky moc nestaral.

Nevím, jestli to na přehradě taháš s lankem. Pokud ne, možná lepší, že se netrefila. Já vozím menšího popa nabitého bez lanka a házím ho po lovících okounech, když na ně narazím. Když s ním chytám v zátoce, převážu na větší model a lanko dám. Na řece mám lanko pořád, od té doby, co mě jedna kudla vyléčila z optimismu.

Středa 14. listopadu 2012 ve 12:11® osprey
osprey

troutkiller> Já teď chytám na popy celkem málo, možná v tom je ta chyba. A proto zas možná mám ty kudly. Větší braly v říjnu, teď jsou to fakt malé ryby.

Jak jsem psal, je to hledání, ryby jsou zatím spíš bonus. Když už se ale dostanu na vodu, něco pochytám.