Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:32® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
skwor> Tak tohle byla moje překopávka dílka T. Rozsypala.
Ostatně ten nový typ bude mít nové jméno, tak pokud ho někdo zpracuje, dostane novou kartu.
- Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:26® osprey
skwor> Jeden z průserů všech takovýchto rubrik – kdo má reagovat na všechny změny.
Měl jsem vizi, že do Galerie budou přidávat nástrahy i další rybáři, ale nějak to zbylo na mě a nestíhám tam skoro nic přidávat. Ostatně tuhle sezónu jsem odchytal s pár nástrahami.
Zkusím to tam dát.
- Středa 31. října 2012 ve 20:37® osprey
azmikamuran> Já jsem spokojený, když mám u vody dobrý pocit. Není to závislé na tom, co chytím. Někdy stačí něco vidět, jindy se kocháš jarem nebo barvami podzimu.
A šedesátky štiky mám letos tady v ČR dvě. Moc jsem jim ale nedal.
Rád jsem pokecal, jdu teď stáhnout a upravit fotky.
- Středa 31. října 2012 ve 20:23® osprey
azmikamuran> Na rybku ja to až poslední možnost. Na druhou stranu stotřicítka už nebude žít dlouho, takže u takové ryby už bych na té přívlači až tolik nelpěl.
Fakt je, že sám na živou nechytám a taky žádnou stotřicítku nemám. Mám kousíček přes metr ze svazovky v ČR a 108 ze Skandinávie. Na vláčku.
Stačí mi to, za větší se honit nebudu. Samozřejmě budu chytat tak, abych měl šanci na pěknou rybu, ale buď přijde nebo ne. Jak je v tom nějaká ta křeč a přehnaná snaha, k ničemu to nevede. Ty velké ryby mají své dny a když to přijde, není těžké dostat záběr. Ve zbytku času musí člověk zjišťovat, kde by se měl v takových dnech pohybovat a jak je pozná.
- Středa 31. října 2012 ve 20:04® osprey
azmikamuran> Napřed poznej soupeře. Já mám svoji velkou tady a taky jsem ji zatím nechytil.
Ale je to o tom, že buď budeš chytat ty malé nebo půjdeš po velké. Náhoda je sice blbec, ale já si za svou metrovkou tři roky jezdil.
Radit? A kde pak bude cena té ryby? Ostatně já se to na přehradě teprve učím.
- Středa 31. října 2012 v 19:42® osprey
troutkiller> Každoročně mám z Otavy 30+, jde jen o to, jak moc tomu dám. Kdysi to byly i skoro čtyřicítky (na štikové wobblery, jeden takový asi ob rok).
Přehradu bych rád, ale nějak se teď nemůžu urvat. Zítra má fest fučet, do toho nejdu. Su nějaké nachcípané. Ale dostanu se tam.
azmikamuran> No, všichni se shodují, že Slapy jsou na tom poslední dobou líp než Orlík. A velké štiky jsou. Jenže není snadné chytit velkou, když chytáš malé.
- Středa 31. října 2012 v 15:50® osprey
nerf> Na ty větší vody vem klidně 270 cm. Já to tak mám. Jestli ještě mají ty Aerocasty, tak se ti to bude v tom trojdílu i pěkně vozit.
A co se týče UL. Ano, je to možnost. Pro mě taková ta poslední. Já chci chytat ryby, které jsou soupeři – ne oběti. Nedávno jsem tu viděl něco o osmičce vlasci – to je přesně cesta, jak popyzdit spoustu potěru a jen ti vezme něco většího, tak buď to utaháš na padnutí nebo to urveš. Ještě tak, když fakt nutně potřebuješ rybu na závodech.
Nedávno v té vánic jsem pochytal asi 15 okounů, jeden byl trochu ke koukání. Teoreticky by tam mohlo být něco 30+ Asi není. Už tam nepojedu.
- Středa 31. října 2012 ve 14:37® osprey
nerf> Hrozně záleží na tom, jakou vodu má člověk v blízkosti svého bydliště a co hodlá chytat.
Takový prut 240 – 270 cm do cca 20 g nic nezkazí. Zvládá ještě malé ryby a ustojí i velkou. Navíc se s většími nástrahami člověk naučí líp zacházet, protože je cítí.
Viděl jsem spoustu ULkářů, co mají u gramového twistříku karabinu větší než použitá jigová hlava a tahají to jako když netahají.
Pro začátek budeš nejspíš tahat větší okouny a menší štiky.
Mimochodem, dost článků o feederu mám i tady a pokud chceš nějakou duševní stravu pro vláčkaře, je tady mezi články můj starý seriál o štikách „Zubatý svět“. Nový už asi nenapíšu, protože nechci.
- Úterý 30. října 2012 v 16:48® osprey
troutkiller> Ti-Borona si musíš nechat. To je klasika. Na prodeji zrovna moc nevyděláš a za tu občasnou radost to stojí.
Já bych s gustem prodal pár klacků, ale když se zamyslím, co bych si tak za ně měl říct, tak je radši někde zlámu.
Štiky nevymřely, nepodléhej beznaději.
- Úterý 30. října 2012 v 15:40® osprey
troutkiller> Taky bych ho koupil, ale říká se, že i to hovado ví, kdy má dost. Tak si říkám, že už bych si už asi měl dát pauzu.
Stejně nakonec chytám s věcma určenýma do Duelů, což je někdy radost a jindy za trest. Loni mě to stálo skoro všechny největší dravce – popadali mi.
- Úterý 30. října 2012 ve 14:50® osprey
nerf> Ten Aerocast by to srovnání nesnesl, protože aby prut s očkama Alconite a blankem ze špičkového uhlíku byl srovnáván s relativně levnou řadou s očky z oxidu titanu, to by musel být velmi snášenlivý.
Aerocast je vysoká řada, která se blbě prodávala, páč je to:
- trojdíl
- prut s oválným blankem
Reálně by se mohl prodávat někde kolem 4000 Kč. Takže svým způsobem to Mercedes za cenu stodvacítky je.
- Pondělí 29. října 2012 ve 12:32® osprey
Fishing Team Romeo> St. Croix umí, mám od nich prut už od roku 1995, ale když už to sem dáváš, chtělo by to nějaké podrobnosti.
- Pondělí 29. října 2012 v 0:25® osprey
cormaxx> Abych ti teda aspoň něco vyjevil – letos jsem měl půjčený Cormoran K-Don Trout Perch 205 cm/2–15 g. Za ty peníze zajímavý prut – rychlý, tenký, ale s delší akcí. Záseky sedí, ale dál jde do ohybu a netrhá okounům tlamy. Velkým okounům. Na kajak dobrý, ze břehu je pro mě krátký.
Ale UL to není, nástraha do 2 g je na tom blbě cítit. Taková Aglia Long 00 je na to moc lehká. Jde to, ale není to ono.
A většině závodníků by neseděl. Potřebujou víc citu a akci spíš špičkovější. Tenhle prut ja spíš taková klasika s přesahem do dřívějších let oděná v moderním hávu.
- Pondělí 29. října 2012 v 0:18® osprey
cormaxx> Takových prutů je.
Problém je, že na netu ti vždycky doporučí to, co zrovna frčí.
Norstreamy nejsou špatný, ale chytat se dá s kdečím. Regály jsou toho plný – normálně jdi, neřeš značku a osahej si toho co nejvíc.
Já taky UL moc nechytám.
- Neděle 28. října 2012 ve 23:48® osprey
cormaxx> Tak si ho kup. Vem tu odpovědnost za svá rozhodnutí do svých rukou.
Já se nikoho neptám, co je pro mě dobré a když se spálím (i teď se to stane), je to můj problém.
- Sobota 27. října 2012 v 19:08® osprey
RybarYeti13> Firma Mivardi pruty nevyrábí, ale kupuje v Číně stejně jako spousta jiných značek.
Takže není výrazně odlišná od jiných firem nabízejících běžnou rybářskou komerci.
Jejich vláčáky nejsou nijak špatné, ale musíš si u vědomit, co a za jaký peníz kupuješ. Když ti napíšu, že vláčáky Mivardi jsou super, může se stát, že si jeden objednáš a vůbec ti nebude připadat, že je super. A chybí jim taková ta úplná špička. Ani se o ni nesnaží – vláčák Mivardi za 8000 Kč by si asi koupil jen málokdo.
Prostě nemá cenu se bavit, jestli Mivardi jo nebo ne, ale který prut od Mivardi a na co bys ho chtěl použít.
- Sobota 27. října 2012 v 18:36® osprey
vodar> Já myslím, že celkem v poho. Na druhou várku jsem nečekal, dal trochu do pořádku foťáky, udělal ještě pár obrázků a jel domů. Cestou jsem se stavil u řeky a chytil si pár okounů, abych nebyl smutnej, že jsem na ryby jen koukal.
- Čtvrtek 25. října 2012 v 18:13® osprey
RuSaKsRo> Vlasec má průtažnost, až když ho něco protáhne. Čtyřcentimetrovej smák to nebude.
Vozím teď na kajaku dva pruty – s vlascem a pletenkou a chytám okouny s oběma. Každý má nějaké výhody. Tu pletenku mám ale spíš na candáty. Na okouny kolem břehů není nutná a s tím malým smáčkem žádné hloubky a dálavy chytat nebudeš.
- Středa 24. října 2012 ve 22:09® osprey
FLG> Takovýhle prut už si vybírá zájemce sám, tam se blbě radí. Je to o pocitech, sladění s navijákem, nástrahami a o osobních preferencích.
Mě se třeba u Ti Boronu nelíbí design, takže mít ty prachy, směřoval bych je jinam, abych měl dojem z takového prutu dokonalý. Jiný je z něj nadšen, další bude řešit, jak mu sedí délka rukojeti (v tom jsem zase hodně přizpůsobivý).
Prostě top pruty, to už je osobní záležitost někoho, kdo ví, co chce.
- Středa 24. října 2012 ve 20:45® osprey
FLG> Pruty krásné, povedené, pro mě drahé.
Tady ho má snad jen kolega troutkiller. Bývá tu pravidelně – buď mu pošli osobku a nebo počkej, až se tu objeví.