Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Pondělí 8. října 2012 v 17:55® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
jajco> Záleží na stylu vedení, dálce, hloubce. A je vodit a vodit.
Já to za tebe nerozštípnu. To jsme takhle s kamarádem po osobkách vybírali feeder, pak si něco koupil a po první společné vycházce k vodě to zase prodal a koupil si Speeda heavy, co viděl u mě.
Já nevím, jestli třeba děláš to, že vyhodíš gumu do sloupce a necháš ji padat. Na to je lepší tvrdší prut.
Tady už se pohybujem na poli individuálních preferencí a konkrétního stylu lovu.
- Pondělí 8. října 2012 v 17:41® osprey
jajco> To si musíš rozhodnout sám. Jde oboje. Rozhoduj i podle cílové ryby. Okounovi bych dal jemnější, candátovi výkonnější.
Já vím, že bys asi rád chytal oboje, ale ony to nejsou stejné ryby. Okoun nepotřebuje velký zásek, u candáta je to leckdy třeba. Dál hraje roli dálka a hloubka. Kolem břehů by ten do 18 stačil. Jestli budeš házet i kolem 40 m, šel bych do silnějšího.
- Pondělí 8. října 2012 v 16:42® osprey
fila> Když nebudeš mít cívku úplně plnou, tak by se to motat nemělo. Já si nějak nevybavuju, že bych pletenku nějak extra rozmotával.
Pokud jde o nosnost, tak já v tom mám díru – mám pletenky na sumce, 20 kg a víc a pak na candáty, kde je třeba proříznout vodu, aby se dělal co nejmenší pytel, ty jsou tak 4 – 6 kg. Mezi tím mám docela okno, protože takový ten střed chytám skoro vždy s vlascem. Myslím, že tu Gamakatsu mám asi na 10 kg, ale ta letos ani neviděla vodu.
A třeba na Alandy jsem si vezl pletenku jen proto, že kdyby se ukázalo, že to jde s vlascem blbě, tak abych ji měl. Nakonec jsem to celé odchytal s vlascem, ale hodně tomu pomohl ostrý prut a rychlý naviják.
- Pondělí 8. října 2012 v 16:32® osprey
jajco> Ne, na hlavu 15 g potřebuješ tuhý prut, jinak se s ní budeš akorát prát. Minimálně něco kolem 30 g (těch 28 g je jedna unce, on to nikdo zas tak přesně nebere, takže 28 jako 30).
To, že to i s lehčím prutem „nějak“ jde, není řešení. Nedávno jsem tahal gumu na měkkém a tvrdém prutu (okounový a candátový z kajaku) a pokud jde o to komunikovat na dálku s těžší gumou, tak ten ostřejší klacek je úplně někde jinde.
- Pondělí 8. října 2012 v 16:05® osprey
fila> Powerka je skvělá, stejně tak Fireline, Daiwa, Gamakatsu.
Od Dragonu jak co – oni to nakupují, takže jde o to, co a od koho koupili. Jsou i dobré šňůry od Draka (sethy by potvrdil), ale proč chodit ke kováříčkovi, když se dá jít ke kováři. Ty nahoře jmenované jsou u mě bez problému.
- Pondělí 8. října 2012 v 16:00® osprey
jajco> Já mám na Daiwa Infinity názor jakože dobrý.
Jenom se trochu liší starší a nová generace (fialovější a má Fuji-K očka). Dobré jsou obě, ale každá se chová trochu jinak. U vody jsem si vyzkoušel jen tu novou. Dobře hází a působí dojmem, že fakt hodně vydrží.
- Neděle 7. října 2012 v 19:17® osprey
kingkubik> Hele, jestli chceš Destinku, kup si Destinku. Myslíš, že je to špatný prut?
Pokud ti bude vyhovovat, není problém. A když si koupíš Robinsona, myslíš, že na tom budeš o tolik hůř? Je to prut ve stejné třídě, s podobnou výbavou a možná i lepší.
A to samé by platilo o tom Aerocastu.
Máš před sebou jen ten příjemný problém jeden si vybrat.
- Neděle 7. října 2012 v 18:28® osprey
kingkubik> Vynikající klacek, už jsem ti ho tu jednou cpal. Asi bych mu dal před Destinou ve 270/4–21 přednost.
S prutem téhle série chytal ze zdejších návštěvníků kerob.
- Sobota 6. října 2012 v 1:55® osprey
kingkubik> Dál třeba Robinson Diaflex. Snad jsem to napsal dobře.
A ty značkofóbie bych neřešil.
- Pátek 5. října 2012 v 15:40® osprey
kingkubik> Ano, Osprey ji má, od loňska od listopadu. Má ale také povinnosti spočívající v tom, že musí otestovat zapůjčený cajk (ony se ty Duely někde nabrat musí). A při tom, jak moc se dostane k vodě a jak moc se toho letos chytí, měl tu Destinku u vody jen loni v tom listopadu.
Na první pohled se jeví tuhá a rychlá, s těžší hlavou se ale ohýbá větší kus prutu, než by bylo nutné. Hlavu přes 10 g bych na to nedal. Jinak velmi lehký a příjemný prut, zatím větší rybou neprověřený. Paradoxně daleko zajímavější je ta 270 cm do 14 g. Je tenčí, rychlejší a hlavu 10 g jsme na tom tahali taky.
Black Stream do 20 g (reálně je to tolerance tuším 10 – 29 g) se mi líbil a myslím, že by byl slušný i na ty gumy.
Na zlomeniny, co vím, 3:1 vede Destiny.
A poslední věc – ten Aerocast tě neláká? Materiálově je to nad Speemasterem, cenově pod Destinkou, krásně se to sbalí a odsouhlasíme ti to s troutkillerem oba
- Čtvrtek 4. října 2012 v 16:20® osprey
BoBo-Falknow> Též jsem chtěl prudit, ale holka je chytrá a šikovná (má proč, jednou už byla skoro venku).
Ale i tak mi přijde lepší hrát šachy s pěknou kudlou než lítat po všech čertech a mršit čtyřicítky.
- Středa 3. října 2012 v 8:55® osprey
bubbu> Lanko je vždy negativní prvek, ale uvažoval bych opravdu spíš v té rovině, jak moc vadí ukousnutá nástraha štice.
Já letos jednu zprasil i s lankem (špatně uvázaný uzel, prostě to najednou povolilo) a bude mě to štvát ještě za pět let.
- Úterý 2. října 2012 v 15:37® osprey
Flip> Jé, ahoj!
Jestli myslíš člověka s přezdívkou Hammer, tak to je bytost mnohojediná, využívající řady přezdívek. Píše podle nálady, často i k věci a s projevením znalostí (on je má, jenom ho někdy víc baví provokovat lidi).
Chodí i tam, co ty. Co tam dělá, nevím.
- Úterý 2. října 2012 ve 12:25® osprey
emperor> Ještě jsem se koukal na váhu. 4000 by měla mít 315 g, to je na prut 270 cm v pohodě, na třímetr by se někdy sneslo i víc.
- Úterý 2. října 2012 ve 12:05® osprey
emperor> Tam bych bral jednoznačně 4000. Určitě pro ten delší prut (vyvážení), určitě na boleny (hody, rychlost návinu).
Štice a candátovi to vadit rozhodně nebude.
- Úterý 2. října 2012 v 11:52® osprey
emperor> Tu, která bude lépe odpovídat tvým potřebám – lépe vyváží prut, bude mít potřebnou kapacitu a odolnost (se 4000 se dá bez problémů chytat i sumcová přívlač) nebo bude odpovídat nárokům na délku hodů a rychlosti navíjení.
My nevíme, co s tím budeš chtít dělat a na jaký prut to dáš, takže lepší rady dostaneš, jedině když se tu o tom rozepíšeš.
- Pondělí 1. října 2012 v 19:04® osprey
SURF> Až bude listopad, tak ti jednu ukázkovou na špek chytnu. Bez legrace.
- Pondělí 1. října 2012 v 17:31® osprey
skwor> Gammarus už není dovozce, jen prodejce. Ale Shimano má v nabídce pořád.
Oficiální dovozce je dnes Normark.
- Neděle 30. září 2012 ve 20:21® osprey
Stavba> Jestli to máš na pár vycházek, tak oběhni dva tři krámy a vyber si, co ti padne do ruky.
Prutů za 1000 – 1500 Kč je mraky a o půlce z nich nepadne na síti ani slovo. Přitom jsou stejně funkční jako ty, o kterých se drbe furt.
Pro mě je Drak (Destiny a Team) lehký příjemný klacek, se kterým se mi dobře chytá. Na ty čudly, co tu máme, úplně v pohodě.
- Neděle 30. září 2012 ve 12:18® osprey
Bacha – Sportex v bazaru. Zájemci nepřehlédněte.
Tento příspěvek byl editován 30.9.2012 12:19:17 uživatelem osprey.