Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Neděle 30. září 2012 ve 12:18® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Stavba> Záleží na proudu, pocitu z vedení a tím, jak to chceš vodit.
Mimořádně povedený prut je Team Dragon 260 cm/ 7 – 21 g. Vlastním velmi starý model, asi 2007.
Realita je, že Draky vykazují větší procento zlomených prutů než jiné značky. Jsou stavěné na pocit, rychlost a lehkost. Jejich odolná série je třeba Millenium. Ale už je tam ta váha…
- Středa 26. září 2012 ve 22:16® osprey
SURF> Destinka bude o chlup tužší a má jiné sedlo a rukojeť.
Ale na detailní rozdíly bych tu ten prut musel mít. Je to už dlouho, co jsem ho měl v ruce. Destinku mám.
Nevím, čím tě zklamal Black Hunter. Mě by vyhovoval, ale pohled na cenovku mě vždy odradil.
- Středa 26. září 2012 ve 20:44® osprey
Bigpista> Gratulace. Taky jsem hrdým majitelem. Akorát něčeho jiného – musel bych se podívat do kouta. Ale koupil jsi dobře.
- Středa 26. září 2012 v 10:41® osprey
Scanix> Jo, Destiny je ta řada, kterou Draci udělali pro mě. Mám víc než jednu a mohl bych jich mít víc než mám. Ale představ si, že za to chtějí peníze
- Středa 26. září 2012 v 10:35® osprey
troutkiller> Osobně jsem dokonce uvažoval, že ty MF Draky (určitě ten do 14 g) jsou postavené na muškařských blancích.
Ta akce je dlouhá, nehodí se na všechno, ale ten lehčí mám jako takovou zdolávačku. Jak jsi psal, šedesátka štika na vlasci 0.14 mm se vydovádí na prutu a ani si nemusí vzít vlasce přes brzdu nebo si vezme tak metr dva.
Ten do 21 g jsem nikdy neměl, osahal jsem si ho, není to až taková hadice, ale moje srdcovka taky ne.
- Úterý 25. září 2012 ve 21:36® osprey
Bigpista> Kup si to Shimano, dáš za něj relativně málo a ještě se ti bude dobře vozit.
- Úterý 25. září 2012 v 15:52® osprey
Bigpista> Velmi dobrý prut, když ti nebude vadit ten oválný profil. Ona je to někdy i výhoda, ale lidi se do toho nehrnou.
Ze zdejších to vlastní troutkiller.
Za tu cenu super.
- Úterý 25. září 2012 ve 14:17® osprey
skwor> Jestli je Skeletor Pro čtvrtá generace (když započítáš Series One, tak jo), tak čekám na pátou.
- Úterý 25. září 2012 ve 13:36® osprey
amiksovsky> Prut se vybírá podle nástrah. To, co jsi uvedl v předchozím příspěvku je fajn proutek na běžnou přívlač.
A proč pletenku? (ne, že by to nešlo)
- Úterý 25. září 2012 ve 13:23® osprey
amiksovsky> Skeletor je fajn prut. Jenom si chyť do ruky to nové plastové sedlo navijáku, jak ti bude sedět. Na můj vkus je ten plast moc hladký. Líbily by se mi ty starší verze.
Skelouše jsem vždycky chtěl a vždycky jsem si nakonec koupil něco jiného. Teď musím počkat na čtvrtou generaci, to sedlo mi divně klouže v ruce. Nebo někde odchytím nějakou bazarovku.
Jinak já ti Gunki nerozmlouval, ale podle mě jsou k mání navijáky, o nichž už se ví, že jsou OK a prodalo se jich u nás dost. Můžeš být experimentátor a zkusit něco nového. Ono to má stejně všechno dost jednotný původ.
Tento příspěvek byl editován 25.9.2012 13:24:07 uživatelem osprey. - Pondělí 24. září 2012 v 17:19® osprey
radimekk> Jde o to na jaký prut. Tazatel ho neuvádí. Na těch stránkách je toho víc, tohle je asi momentálně nejvýhodnější nabídka na daném webu.
- Pondělí 24. září 2012 v 16:41® osprey
amiksovsky> To si kup něco od Ryobi nebo WFT. Teď se toho doprodává po akcích spousta a jsou to celkem osvědčené stroje.
Co tohle?
- Neděle 23. září 2012 ve 13:18® osprey
TJSS> Není to místo u mostu?
- Pátek 21. září 2012 ve 20:58® osprey
Piscicapus> Zkus si někdy, jak se i bude pocitově jevit blank s ořezanými očky. Bude ti připadat lehčí a rychlejší.
No a pokud se na očkách ušetří nějaká váha, tak je to znát – na těch chvějivkách tuplem. Čím těžší očka, tím víc s tou špicí cloumá setrvačnost. Já na tom svém ultrajemném dírkáči v jeho první verzi cítil víc koncové očko než nástrahu. Prostě bylo moc velké. Tak jsem sehnal o hodně menší a je to sakra znát.
Proto taky Daiwa vyvinula ta očka s uhlíkovými rámy – když už titanové byly málo.
- Pátek 21. září 2012 ve 20:28® osprey
Piscicapus> Vliv nebude zásadní, na akci už vůbec, ale na té tenké špičce chvějivky ucítíš i gram.
Mám prut na dírky, který jsem si postavil a systematicky ho tuním a tam je váha oček zcela klíčový parametr. V případě tak krátkého klacku jde hlavně o to koncové. Když je těžší než marmyška, se kterou pracuješ, je to problém.
Jinak dík za odpověď, tentokrát je vyčerpávající.
- Pátek 21. září 2012 v 19:19® osprey
Piscicapus> Ale prd. Myslel jsem, že se vyjádříš k těm očkům.
Autorita jsem jenom ve stylu „mezi slepými jednooký králem“.
- Pátek 21. září 2012 v 16:06® osprey
Piscicapus> Nerýpej a pokus se přispět aspoň malým dílem k světovému míru
Kdyby mělo moje vyspání vliv na akci mých prutů, stály by v koutě jak povadlý kytky.
- Pátek 21. září 2012 ve 14:49® osprey
cormaxx> Na akci prutu to má vliv zanedbatelný.
A navíc nejvíc se asi projeví to, že bez nožičky jsou ta očka o něco lehčí (menší setrvačnost špičky prutu) – to ale neovlivní akci, jen pocit z chování prutu.
- Pátek 21. září 2012 v 11:07® osprey
Kazan> Víkend, to jsou ty dva dny, kdy mám manželku doma?
- Úterý 18. září 2012 v 0:12® osprey
SURF> Ten článek tu byl dřív než v Kajmanovi.