Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Pondělí 17. září 2012 v 11:09® osprey
osprey

TJSS> Štika je problém. Na tisíci místech se dočteš jak ji lovit (i když v reálu stačí nahodit tu rybku a otevřít lahváče), ale skutečná kvalitní diskuze o tom, jak je to se stavy této ryby a jak je zlepšit, nikde vidět není.

Neděle 16. září 2012 ve 21:48® osprey
osprey

Erik> Toho jsou hromady. Navíc je otázka, jestli chceš spíš tahat třpytky a woby nebo víc gumovat.

Čtvrtek 13. září 2012 ve 22:59® osprey
osprey

TJSS> Naviják neznám.

Asi před týdnem jsem se byl tam u vás podívat. Ryby tam pořád máte.

Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:48® osprey
osprey

troutkiller> Dej si dvě kritéria – délku 70+ a použití umělé nástrahy. Pak už to taková prča není. :-))

Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:17® osprey
osprey

kubas> No tak třeba já mám letos celkem dobrou sumčí sezónu (na svoje poměry). Ale proč? Díky shodě náhod. Jinak jsem žalostně selhal.

Můžu mít uloveno víc ryb než před 5 lety – ale protože mám auto.

Objektivně vzato by tu byl okoun na průměru, kdyby se nešířila ta podělaná móda UL přívlače (na tu jsem se skoro vykašlal, v prosinci bude času dost). Candát špatný, štiky malé a málo, pár větších se schovává v nadjezích, sumce by musel srát pes, aby se stačili doplnit po tom, kolik se jich v minulých letech zabilo a trošku jde nahoru bolen. Při malém počtu dravců a celkem slušnému množství bílé ryby (poslední 2 roky byly dobré výtěry) je to ve finále tak, že s vláčkou lítáš kolem vody jako pako, abys něco chytil anebo se sebereš a jedeš někam, kde je to ještě jinak.

Takže kdyby ses podíval, co jsem letos chytil, ani by to nevypadalo tak špatně. Ale to je právě to neobjektivní.

Objektivní je třeba to, že pod jezy v průběhu léta téměř nenajížděly ryby. Proč? Bohužel, jeden z důvodů je i to, že nemá kdo najíždět. A hajzli, co kdysi aspoň ctili míru, dneska „z hladu“ mydlí i čtyřicítky kudly.

Čtvrtek 6. září 2012 v 11:57® osprey
osprey

kubas> Snaž se být objektivní – podívej se na lidi kolem sebe, na to, jak snadné bylo obecně chytit rybu a tak. Tady už to loni začalo skřípat. A na vině jsou do značné míry lidé.

Čtvrtek 6. září 2012 v 11:49® osprey
osprey

SURF> Z lovu vůbec neřeš. Naprosto o ničem to nevypovídá. Věř mi, naprosto o ničem.

Čtvrtek 6. září 2012 v 11:27® osprey
osprey

mvincik> Tak se pak ozvi. Mám nezřízenou chuť dojet na Květákov a vyzvednout si tam nějaké granule, co tam za moje peníze nasypali. Ty tam, tuším, trefíš.

Čtvrtek 6. září 2012 v 10:53® osprey
osprey

SURF> Jiná voda…

Taky si zajedu na jinou vodu. Už brzy. Tady se dá chytit ryba, ale nemá to půvab, je to vydřené, vylítané.

Ale ještě bude líp. Chce to jen…

Středa 5. září 2012 v 18:55® osprey
osprey

troutkiller> Já to nevzdám, to už radši feeder. :-))

A spoléhám na rychlý křeslo – jen co sleze špenát.

Středa 5. září 2012 ve 13:43® osprey
osprey

troutkiller> Co naděláš, chytáme, co je. Já jsem se kvůli nedostatku štik v létě realizoval na bolenech…

Totální rezignace bude, až si koupím prut 1 – 5 g :-D

Středa 5. září 2012 ve 13:06® osprey
osprey

troutkiller> To je ten problém – takoví okouni jsou, ale tam, kde mají po čem vyrůst. V moři a v tropech. A samozřejmě jsou to jiné druhy.

Ten náš je univerzál, který dokáže vyžít i z prdu anebo naopak vyrůst přes pade, když má žrádlo a čas. Mě by stačil nějaký výrazněji přes půlmetr.

No a na vytržení drátu z wobu musejí tahat dva a kolik z nás tady má cajk, aby se do toho mohli opřít tak, že ten drát ze SSR vyrvou ven?:-))

Úterý 4. září 2012 ve 20:55® osprey
osprey

Sváři > Prut použitelný, leč poněkud slabý na větší ryby.

Naprostá většina sumců tomu wobu neublíží, ale už jsem tu kostru vytrženou viděl – udělal to padesátikilový nilský okoun.

Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 13:05® osprey
osprey

sethy> Taky bych ještě rád. Poslední pokusy (za srpen 2 nebo 3) sice přinesly zajímavé informace, ale rybu ne.

Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 12:47® osprey
osprey

sethy> Každopádně si toho važ. Když jsem byl naposledy já, chytil jsem jednoho:-))

Ale nezávidím a gratuluju.

Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 12:35® osprey
osprey

dam> Když jsem si kupoval gumy, něco jsem se v tom smyslu doslechl.

Materiál do Duelu potřebuju. Pokud bys znal prut, který bychom s tímto mohli srovnat, bylo by to fajn.

Prut jako takový nepotřebuju, spíš bych se potřeboval některých zbavit, ale vesměs jsou to kousky, za které můžu požadovat pár stovek. To je radši vezmu na tu lámací vodu.

Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 12:27® osprey
osprey

dam> Když v noci podjedeš větve a vytáhneš si prut z držáku, tak je s velkou pravděpodobností v háji.

Stejně tak je revír, kde vláčím s Catanou z roku cca 2000. Na deset návštěv mi tam zařvaly dva pruty, třetí málem. Prostě levný cajk má své místo.

Ta věc s tím vyvážením, je pravda. Zejména, když máš rád pruty s krátkou rukojetí, tak ten lehký naviják potřebuješ. Já takový prut ale snad ani nemám.

Čtvrtek 23. srpna 2012 v 11:15® osprey
osprey

slunce3> Měla jsi ji pustit zpátky a předtím jí vynadat, aby se polepšila. Nemá co brát na červy, má se nechat chytit na vláčku. :-)

Čtvrtek 23. srpna 2012 v 11:14® osprey
osprey

dam> Red je naviják, co odvede celkem slušně svou práci a nemusíš se o něj kdovíjak bát.

Mám tři slušné Daiwy a do kajaku je nevezmu (no, už jsem vzal, ale nebudu to dělat často) – přesně na tohle je Red. Nebo v lepším případě Zauber. Je to asi jako když má majitel Mercedesu starou ojetinu na ježdění k vodě.

No a tak lehký pruty jako je Provokator my vidláci nekupujeme.:-))

Úterý 21. srpna 2012 ve 22:15® osprey
osprey

BoBo-Falknow> Ale jistě – je to fajn, když ti lidi tvou volbu potvrdí a navíc to bylo i téma k diskuzi.

Na druhou stranu za 10 let bude mít širší rejstřík zkušeností o roky strávené vláčením s takto malým navijákem.

Já jsem si svá moudra taky nasbíral sám.:-))