Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Úterý 21. srpna 2012 v 8:55® osprey
osprey

Nautilus> Přímo v Praze. Máš tam ryb víc než si myslíš. Jen se hůř hledají a blbě se na ně může.

Pondělí 20. srpna 2012 v 19:54® osprey
osprey

sethy> Ty ryby tam jsou, ujišťuju se o tom dost často. A občas i boduju.

Pondělí 20. srpna 2012 v 19:38® osprey
osprey

skwor> Jointed Deep Husky Jerk už mám doma. Zatím nemá rybu, ale vypadá velmi dobře.

Pátek 17. srpna 2012 ve 23:14® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> Slaď si to jak chceš, já to většinou ladím tak, aby mi to dobře chytalo ryby.

Pátek 17. srpna 2012 ve 20:33® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> Normálně bych vzal něco ve velikosti 2000 nebo 2500.

Ale nechci ti to nutit.

Pátek 17. srpna 2012 v 17:05® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> Zbytečně malý, ale pokud se ti líbí, tak si ho kup.

Pátek 17. srpna 2012 v 15:39® osprey
osprey

troutkiller> Gunki se mi nejevily špatně, ale moc jsem toho s nimi nikdy nenachytal. Jde o to, co máš za konkétní typy.

Pátek 10. srpna 2012 v 17:09® osprey
osprey

Piscicapus> Jasně, to jsi celej ty:-))

Rád jsem tě viděl. Musím jít vytvářet hodnoty, takže se odinlajním (hezké slovo, že).

Provázej tě Síla.

Pátek 10. srpna 2012 v 16:48® osprey
osprey

Piscicapus> Jo, s mořskými navijáky souhlas.

S těmi střevy jsi mě potěšil, nechtěl bych si doplňovat vzdělání a shánět techniku, abych byl schopen provést 3D analýzu použitého ozubení:-))

Pátek 10. srpna 2012 v 16:10® osprey
osprey

Piscicapus> Pokud je slanovodní verze založená jen na lepším pokovení cívky a dodání barevného proužku, tak rozdíl nebude.

Jsou ale navijáky vyráběné skutečně pro nasazení na moři – jsou masivnější, mají silnější osy, lepší antikorozní úpravu, jsou líp utěsněné apod.

Typicky mořská Stella, Saltiga, některé Penny.

Obměnit v Čechách desetkrát Šímo a Daiwu během 10 let? To ne, tak špatné nejsou ani mnohem horší navijáky. Loni jsem se pokusil dorazit Red Arca bolenovou přívlačí (nához co nejdál, motáš jako šílenec a pořád dokola) a kupodivu to ve zdraví přežil.

Možná výrobci sázejí na to, že na vytažení štičky 55 cm nepotřebuješ žádný extra cajk.

A ještě k rozebrání – co mám chtít vevnitř vidět – mosazné nebo bronzové obráběné soukolí a nerezovou osu silnou jako tužka?

Pátek 10. srpna 2012 v 15:49® osprey
osprey

Piscicapus> On je problém, že tomu do střev nevidíš. Vyplatí se možná kupovat mořské modely, tam se to tolik odrbat nedá.

Až vytáhnu něco pěkného s Abu, pošlu ti fotku:-))

Pátek 10. srpna 2012 v 15:25® osprey
osprey

Piscicapus> Já nezlomil ani jedno, viděl zlomit oboje.

Je mi jasné, že u tebe to bude s lámáním Shimana problém.:-))

A pokud jde o jejich navijáky – hodnotím staré Aero s bojovkou výše než Stradic FB.

Pátek 10. srpna 2012 ve 14:50® osprey
osprey

Piscicapus> Chceš mít toho nevinného člověka na svědomí? :-))

Pátek 10. srpna 2012 ve 14:26® osprey
osprey

jajco> 270 cm vláčák do 50 g na Slidery desítky? Ne, že by to nešlo, ale půjč si od někoho na chvíli nějakou kratší a tvrdší tyčku a vyzkoušej. S dlouhým prutem je to lepší tam, kde házíš daleko a táhneš to rychleji. Klasické jerkové vedení je lepší s tuhým kraťasem. Je na tobě, co od toho chceš.

Jinak ten prut je dobrej, ale prasknout může jako všechny – kolegovi v něm letos křuplo na bolenech, když házel thrilla a jsou to trhliny do hloubky – což znamená sehnat nový díl.

Pátek 10. srpna 2012 ve 14:18® osprey
osprey

TJSS> Já svoje metrovky pustil. Trofej na zeď nepotřebuju a na jídlo mi stačí menší. Navíc jsem všechny své velké štiky chytil daleko od domova a než bych je dovezl…

Čtvrtek 9. srpna 2012 ve 22:19® osprey
osprey

TJSS> Populace štik stojí a padá s těmi od 40 do 80 cm. Sežraná metrovka nic nevytrhne.

A jestli chceš metrovku uvláčet, tak to je o prutohodinách, hledání, čekání a štěstí.

Čtvrtek 9. srpna 2012 ve 21:56® osprey
osprey

TJSS> Tady si, kolego, tykáme, takže můžeš tu přehnanou zdvořilost opustit.

Jestli jsem pochopil otázku, tak se ptáš, jestli si po těch několika letech myslím pořád to samé?

Ano, myslím – mimo jiné i proto, že moc nových poznatků jsem tady u nás od té doby nenabral. Nejsou štiky. A pokud nějaké chytám, moc se o podrobnostech nešířím.

To, co máte u vás, je taky už jen malá část toho, co jste tam měli před pěti nebo více lety.

Středa 8. srpna 2012 v 0:17® osprey
osprey

Scanix> To není o blbé chvilce. Taky ti nijak nezávidím, jen jsem byl zvědav, jestli šli.

Úterý 7. srpna 2012 ve 23:47® osprey
osprey

Scanix> Čekal jsem, kdy to sem nasypeš. Já jako tradičně dřepím u compu.

Úterý 7. srpna 2012 ve 22:47® osprey
osprey

Scanix> Oni umí atakovat. A když chtějí, tak docela dobře.