Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Úterý 7. srpna 2012 v 19:28® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
David Havlíček> Jistě. Dokonce tu někde bude fotka. Akorát je to tak 4–5 let.
- Úterý 7. srpna 2012 v 18:56® osprey
David Havlíček> Ne, ale slyšel jsem o těch případech. Ze zdejších návštěvníků má, myslím, dva uvláčené tolstolobiky regulus.
- Úterý 7. srpna 2012 v 17:18® osprey
kubas> Gratulace.
Fotografické náčiní je třeba opečovávat se stejným úsilím jako to sumcařské. Náhradní baterka je něco jako Owner na Rapale.
Taky bych si povodil, ale za klávesnicí se mi to těžko povede. Snad se teď někdy taky urvu.
- Pátek 3. srpna 2012 ve 13:11® osprey
pemalda> Foť to, ukaž to lidem. Zrovna u těch ledolamů se asi nedá nic dělat, ale často ty ryby zdechnou úplně zbytečně.
Víš proč tvrdím, že musí být napřed úplně blbě? Aby rybáři pochopili, že takhle už to dál nejde a začali se snažit, aby měli fungující vodu s rybama.
- Pátek 3. srpna 2012 v 11:27® osprey
pemalda> Já mluvil o řece výš, tam jsou ty ryby ještě dál od sebe. Tohle tady za den nenachytám. A pokud by tu byly lepší fleky, veřejně ani nepřipustím jejich existenci.
Byl letos den, kdy šly štiky. Radši se neptej na velikost, styděl jsem se za to, že je chytám.
Ano, mohl bych nachytat dost ryb, ale UL nádobíčko tahám většinou až v prosinci. Tak radši sednu do auta a jedu někam dál. Tam se vždycky utvrdím, že s těma rukama to ještě tak hrozný není – když tam něco plave, většinou si na rybu sáhnu.
- Čtvrtek 2. srpna 2012 v 11:40® osprey
Scanix> Ale jo, přijeď se někdy podívat. Budeme se snažit o okouna 20+ (když budem dost chodit, tak ten by se určitě chytil), pokud budeme mít štěstí, chytíme nějakou kudlu, candátka kolem 40 nebo dokonce bolena. Jsou tu i půlmetroví, jeden by mohl mít i k šedesáti.
- Čtvrtek 2. srpna 2012 v 11:13® osprey
Scanix> Kdyby tam byli tři lidi, otočil bych se, sotva bych je viděl. Už takhle jsem měl tisíc chutí to udělat. No a vědět, že dva z toho jsou kamarádi, došel bych pokecat bez prutu.
Ostatně nestěžuj si na přílišný zájem – děláš tomu reklamu denně.
- Čtvrtek 2. srpna 2012 v 10:44® osprey
Scanix> Nebyl jsem sám, chytal jsem flek proházený dvěma lidmi. Chtěl ses přidat?
- Středa 1. srpna 2012 ve 23:02® osprey
cormaxx> Neměl.
- Úterý 31. července 2012 ve 12:16® osprey
Futureriver> Tyhle problémy si musíš pořešit sám. Normálně by ti na sumce mělo stačit 70 – 80 m. Pokud pojede dál a bude si dělat, co bude chtít, stejně se nejspíš nakonec někde zamotá.
Jak moc to máš pod okraj, je nepodstatné, důležité je, kolik tam toho máš. Jestli aspoň 120 m, otočil bych to úplně v klidu.
A jestli té šňůře nevěříš, tak ji už vyhoď a kup si jinou. To ti zabere ryba a ty místo zdolávání budeš dumat, co vlastně ta šňůra může vydržet.
Já teď měním návin v multíku (vlasec). Nezdá se, že by mu něco bylo, ale je tam dva roky a budu s tím chytat tahačku na přehradě. Tam můžeš pověsit cokoli a fakt potom nehodlám přemýšlet, jestli to ten vlasec vydrží, nevydrží…
- Úterý 31. července 2012 v 11:47® osprey
Futureriver> Jestli je jí v tom kolovrátku dost, tak ji taky můžeš otočit.
- Pondělí 30. července 2012 ve 23:35® osprey
Piscicapus> Oba používáme oboje, oba si vybíráme podle potřeby a souhlasím s tebou, že vlasec má celou řadu výhod.
U candáta na gumu a u sumce dávám přednost spíš pletence. Tahačku ale zase chytám s vlascem.
- Pondělí 30. července 2012 v 19:12® osprey
Piscicapus> Chytil jsem na vlasec víc sumců než na pletenku, ale ono záleží na spoustě okolností. Pokud jsou ryby větší a musíš házet daleko, jsou všechny výhody na straně pletenky.
Dneska chodím na sumce převážně s pletenkou, ale třeba z kajaku jednoznačně preferuju vlasec. Vzal mi to jeden prcek tak 75 – 80 cm dva metry od lodi a to je dost velká rána i tak.
- Pondělí 30. července 2012 v 18:38® osprey
Futureriver> V první řadě jsem zjistil, že udávané nosnosti a průměry často dost haprují. Mám šňůru – psáno 0.25, reálný průměr 0.35 mm a takových je…
Druhá věc. Stav své Power Pro musíš posoudit sám a podmínky, kde ji používáš, taky.
Jsou situace, kdy by ta 0.19 mm byla beznadějně málo, i kdyby byla nová a jiné, kde bys s ní i velkého sumce utahal s prstem v nose.
- Sobota 28. července 2012 ve 23:46® osprey
TJSS> Všichni chtějí všechno hned. Ani tady velká ryba dlouho nevydrží. Poslední byl Maletický krokodýl. A to už je let.
- Pátek 27. července 2012 ve 2:09® osprey
TJSS> To jsme se narodili všichni. Před 20 lety, když jsem začínal, bylo ryb mraky a to si staří rybáři stěžovali, že už je to bída.
- Středa 25. července 2012 ve 14:33® osprey
troutkiller> To víš, je to tak. Stačí poslední feedrovačka – mám skotskou Daiwu, ale musím chytat laciným běžným prutem, abych měl další kus cajku do Duelu.
- Úterý 24. července 2012 ve 22:40® osprey
TJSS> Jsem zvědav, jestli se ti tam letos dostanu. Nějak nestíhám ani tu vodu tady kolem.
A nejde mi o to, abych tam potahal kdoví co. Je tam prostě hezky.
- Úterý 24. července 2012 v 18:30® osprey
TJSS> Při lovu na rybu za tebe odvede práci ta ryba. Vklad rybáře je tam mnohem menší.
Vláčka je výzva, je to jako být dobrým obchodníkem – prodat někomu něco, co on vlastně ani nechce
Taky se jako vláčkař o těch rybách v průběhu let daleko víc dozvíš.
A pokud jde o zvířata, nejsou vůbec blbá a paměť jim občas docela slouží.
- Úterý 24. července 2012 v 11:34® osprey
Mrakoš> Ano, tohle je jeden za způsobů, jak si dneska ještě zachytat. A vychovává to k pokoře.