Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Pondělí 23. července 2012 ve 23:00® osprey
osprey

vojta.d.> To je ideální stav věci. Já jen jednou jel kolem. Hezká voda, nějaká šupina tam bude. Asi ne bůhví co, ale prázdné to nejspíš není.

Pěkně si to projdi, osahej a pokud se ti tam bude líbit, pak svorně s ostatními šiř názor, že tam není ani mřenka:-))

Pondělí 23. července 2012 ve 22:09® osprey
osprey

vojta.d.> Ten fór je právě v tom, že najdeš ty ryby tam, kde si druzí myslí, že nejsou.

Protože na dobrých a známých flecích ti zbývá jen být buď lepší nebo rychlejší než ti ostatní, co tam chodí.

Pondělí 23. července 2012 ve 22:07® osprey
osprey

TJSS> Ale to je všechno normální. Co bys od těch ryb čekal? Že jsou slepé, nepoznají umělou nástrahu, když už se jednou spálily, že jsou to stroje na záběry?

Tohle je právě ta výzva v přívlači. Chytit tu rybu znovu anebo dostat tu velkou, co už párkrát na prutu byla.

Chytil jsi jich dost, takže není důvod si stěžovat. Pokud vydržíš, časem přibudou další.

Neděle 22. července 2012 v 0:58® osprey
osprey

SURF> Ale jo, úplně jsem na rotny nezanevřel. Což už letos několik okounů asi dost zamrzelo…

Ta Rublexka podle mě žádný extra protikrouticí vlastnosti nemá. Prostě rotačka.

Sobota 21. července 2012 ve 23:24® osprey
osprey

SURF> K těm prutům – dost možná je to i na blancích z vláčáku. Stejně jako mám vláčák, který je dost možná postavený na blanku z muškařského pru­tu.

Jsou to jen tyčky osazené očky.

Sobota 21. července 2012 ve 23:21® osprey
osprey

SURF> Jo, to je slavná, spoustu let vyráběná rotačka. Mám to doma hafo járů, kdysi to byla jedna z mých oblíbených nástrah, dnes už na rotačky dost dlabu. Okouni toho mají plnou hubu a štikám to věčně vymotávám ze žaber.

Nedělá to nic tak výjimečnýho (rotace proti rotaci). Prostě slušná rotačka. Mimochodem, ty jejich barevné dekory fakt chytají.

Tento příspěvek byl editován 21.7.2012 23:22:54 uživatelem osprey.
Pátek 20. července 2012 ve 13:32® osprey
osprey

azmikamuran> Ahoj. Moc si vybírat nemůžu a taky bych se roztrhal. Vyzkouším ročně jen pár kousků náčiní od firem, které pochopily, že kromě jiného jsou naše Duely i slušná reklama.

Můj přístup k těm novinkám je mnohem omezenější než to vypadá.

Ale R'Nessa bude lehčí, Sportex bytelnější. Jukni se taky na délku rukojetí – dá se to snadno spočítat z obrázku v katalogu.

Čtvrtek 19. července 2012 ve 21:11® osprey
osprey

skwor> Já viděl Grand Arca, kde ten uhlíkovej kousek kličky vlepili nakřivo a madlo se pak člověku kroutilo v ruce jak živý.

Čtvrtek 19. července 2012 v 0:55® osprey
osprey

kubas> Určitě. Rybařina bez proher není rybařina. Když mi spadla metrovka (dost přesmetrovka), čekal jsem na další záběr asi 10 let. A za tu dobu člověk x-krát rozebere každou pitomost, co tenkrát udělal špatně.

Čtvrtek 19. července 2012 v 0:44® osprey
osprey

kubas> Mě ho ohnula štika. Malá nebyla, zřejmě to bylo jedním hrotem přímo v čelisti a rozpáčila to. Sumík vlastně taky. Ne trojhák, ale hák na gumě. Hodně silný, ale muselo to být v kartáči, protože jsme ho společnými silami rozevřeli.

Tento příspěvek byl editován 19.7.2012 00:44:36 uživatelem osprey.
Čtvrtek 19. července 2012 v 0:30® osprey
osprey

azmikamuran> ST-36 je skvělý trojhák na štiky apod. Ostrý, pronikavý, pevnost ale jen mírně nadprůměrná. Když sumcovi dobře sedne, bude s ním rychle hotov.

Obecně: Krom Ownerů bych ještě kouknul na Gamakatsu. Má jednu pěknou sérii. Ale levné to teda není.

Čtvrtek 19. července 2012 v 0:26® osprey
osprey

TJSS> Na tvoji otázku neexistuje jednoznačná odpověď. Může vzít ještě ten den a nebo taky už nikdy.

Záleží na spoustě věcí. Skutečně na spoustě.

Středa 18. července 2012 ve 13:49® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> A jak se ti osvědčily v praxi?

Středa 18. července 2012 ve 13:39® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Etalon je Owner ST-41. Ten už vyzkoušeli jiní. Zkus co vydrží, porovnej s běžnými trojháky a budeš mít přehled, jak by se měl sumcový trojhák chovat.

Úterý 17. července 2012 v 18:07® osprey
osprey

Dobré pevné kroužky má třeba Icefish (je to na nich vidět, jsou fakt masivní) nebo třeba Daiwa.

Mám pocit, že trojháčky Daiwa Tournament jsou převlečené Ownery, takže je to další možnost a velice slušné jsou i Gamakatsu. Nebo mořské VMC (viz Rapala Magnum).

Pondělí 16. července 2012 v 18:40® osprey
osprey

Rybapych> Asi jo. Je tu letos hodně potěru, tak by tu měli být i rodiče.

Pondělí 16. července 2012 v 16:51® osprey
osprey

Rybapych> Ničeho se nezbavíme. Reprodukční schopnosti evropské kormorání populace převyšují naše možnosti to střílet, na vydry se nesmí sáhnout a tady u nás začíná hnízdit morčák velký – rybožravá kachna, takový poloviční kormorán.

Přírodu je třeba chránit, ale ryby se do toho nepočítají. Ostatně o kom z nás rybářů se dá říct něco ve smyslu, že by ty ryby chránil.

My, co lovíme na řekách, zvlášť na menších, jsme v prdeli, akorát se nám to ještě nikdo neodvážil otevřeně říct.

Pondělí 16. července 2012 v 16:33® osprey
osprey

Rybapych> Důvodů může být hodně. Včetně těch vyder. Letos je jiný rok, voda funguje jinak.

Mám taky zkušenost, že si ryby pamatují. Jeden rok je na něco chytáš a druhý to do nich nedostaneš.

A jestli u vás loni šli, tak si myslím, že je lidi pěkně probrali.

Čtvrtek 28. června 2012 v 19:40® osprey
osprey

SURF> Trochu jsem to tak vnímal, ale to je ta nevýhoda psané komunikace. Chybí ta nonverbální složka a pak člověk prostě neví, na čem je.

Momentálně by bohatě stačil kyblík s třešněmi a dva půldny času. Třešně mi sežrali špačci, čas chybí. Ale co, nějak bylo, nějak bude.

Čtvrtek 28. června 2012 v 19:06® osprey
osprey

SURF> Dovolená, nevím. Chce se mi jen spát a týden se nepotkat s počítačem. Příští rok si nejspíš vyberu volno doma.

Ta věc na tlouště je zbytečně složitá. Až se srovná voda, zajedu někam, kde jich ještě pár zbylo a zkusím obyčejnou suchou mouchu.