Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Čtvrtek 28. června 2012 v 19:03® osprey
osprey

hecht> Ty ho vyžehlíš na rohlík z kajaku.

Čtvrtek 28. června 2012 v 17:13® osprey
osprey

Mrakoš> Tloušť je krásná ryba. Taková dokonale rybovatá.

Malé potoky jsou dnes všeobecně v jeteli. Příčin je mnoho, ale nikoho to moc netrápí, v kurzu jsou kapři.

Už jsi chytil dvacetikiláče? Ne? Tak jsi lama. Já jsem taky lama. A jsem na to hrdej:-))

Úterý 26. června 2012 v 15:51® osprey
osprey

pepa-č> Já ho loupu všeobecně, tobě bych si ho loupat nedovolil. :-))

Bohužel se nějak fyzicky necítím na další rundu, takže za mě můžeš u vody zaskočit.

Sobota 23. června 2012 ve 23:18® osprey
osprey

sethy> Ryby pěkné, netrápil bych se. Oni tam jsou i ty, co o ně stojíš víc.

Však ony do těch proudů vlezou, jen co se vytřou.

Sobota 23. června 2012 v 11:25® osprey
osprey

BigMike> Napadlo tě už hodit prut do levé? Klička se přešroubuje snadno. Asi to nebude nic moc, ale kdyby to pomohlo…

Lepší než nechytat.

Sobota 23. června 2012 v 10:19® osprey
osprey

troutkiller> To určitě:-))

Pátek 22. června 2012 ve 21:53® osprey
osprey

SURF> Já vím, že nás tu v Čechách je takových dost. Ale obecně to tu zas tolik rozšířené není. Musel jsem na sobě dost dlouho pracovat, abych se toho sám zbavil (a možná jsem se toho ještě nezbavil). Člověk se snaží, chytá, trhá a ono prd, zatímco někdo jiný k tomu přijde jak slepý k houslím. Ale to k tomu rybaření patří.

Stejně tak si myslím, že i na Severu se nepřející člověk najde. Ale jak je tam ještě těch ryb dost, tak fakt lidi člověku ten úlovek tak nějak víc přejou. Ameriku jsem tam zatáhl proto, že to vychází z toho klasického vtipu, co si přeje Čech a Američan, když má jeho soused krávu.

Pátek 22. června 2012 ve 20:13® osprey
osprey

troutkiller> Dneska fotky strašně mystifikujou. Můžou za to ta široká ohniska. Jednou to vypadá, že ta ryba rybáře porodila, jindy, že ji vytáhnul z krabičky od olejovek. A navíc všechno mezi.

Buďme jako Amíci nebo Seveřani – přejme lovci jeho rybu a sami sobě taky takovou. Když to vyjde, tak můžem u piva roztahovat ruce všichni a bude klid:-))

Čtvrtek 21. června 2012 ve 14:25® osprey
osprey

SURF> Já pořád vnímám novou Infinity-Q jako krok zpět proti té staré. Ale Daiwa nedělá primárně pro náš pidistáteček. Zřejmě byly jinde požadavky trhu odlišné.

R' Nessy jsou obecně lehké. Otázkou je pak, co výkon. Nezbývá než věřit, že ten jejich SVF uhlík je opravdu velmi dobrý. Měl by.

Ale ani tři souboje s rybami metr plus mi na toto neodpověděly. Zdolával jsem na jistotu a nedělal psí kusy.

Pletenku na 20 kg, podseknout pořádného tolstoje a do 20 minut ho vyrvat ven. To už by byl test.

Čtvrtek 21. června 2012 ve 13:47® osprey
osprey

SURF> Jeden máš v Duelu, ale je to ten nejtvrdší. Další jsou měkčí s delší akcí.

Bylo by to na dlouhý povídání, ale vcelku jo.

Potíž je, že to, že se líbí Horáčkovi, nemusí nic znamenat.

Pokud jde o samotný pocit z prutu, klidně si vezmu Destinu (mohu srovnat) a je mi jedno, co si o tom kdo myslí. V zatížitelnosti ji ale R"Nessa strčí do kapsy.

Výběr prutu má mnoho kritérií a záleží, co preferuješ.

Sobota 16. června 2012 v 18:08® osprey
osprey

Lidí jako much, chytit rybu byl problém. Pár kousků bylo, v různých druzích, ale spíš hloupá agresivní omladina. Top ryba – bolen kousek pod šede (zaplaťpánbůh za něj, prut se pod ním přece jen ohnul).

Pátek 15. června 2012 ve 23:12® osprey
osprey

Jako dárek k zahájení jsem po dlouhé době vložil do Galerie nástrah pár nových kousků.

No a teď se jdu podívat, kde mám nějaký prut, abych ho zítra ráno nehledal.

Čtvrtek 14. června 2012 ve 13:45® osprey
osprey

Jenda23> Koupil jsi dobře, ale vodit na něm asi budeš muset něco jiného. Pro ty pidirotny to bude nouzovka. Přesně jak praví kolega troutkiller.

Středa 13. června 2012 v 10:45® osprey
osprey

Dredaty> Jo, to by mohlo být vysvětlení.

Jinak to ber v pohodě. Ryba fakt krásná a kila řeší kapraři.

Já třeba řeším, jestli jsem viděl záběr (super je to z hladiny) nebo jestli skákala. Ty velké skáčou málokdy, ale jednou mi vyskočila štika 99 cm celá z vody a v téhle délce z 5 m je to nádherný pohled.

Úterý 12. června 2012 ve 23:09® osprey
osprey

Scanix> To je právě ten rozdíl mezi vláčkou a rybou. Všechno je okamžité, nemáš čas nic vymýšlet a velká ryba ti většinou druhou šanci nedá.

Vem si toho tvýho krokodýla – byly roky, kdy ji na tom brčálníku nikdo nechytil.

Pokud jde o zásek a zdolání, naučil jsem se používat delší prut a silnější vlasec (0.25 – 0.30 mm). Vyhovuje mi to.

Úterý 12. června 2012 ve 22:52® osprey
osprey

Scanix> Si dělám pérdel, pane hrábě:-))

Stačil duhák v žaludku a hned měla o třicet deka víc:-))

A nemysli, že já těch velkých pochytal kdovíkolik. Přes metr mám momentálně tři, dvě mi spadly.

Celý problém je v tom, dostat záběr. Pak už jen nesmí spadnout…

Úterý 12. června 2012 ve 22:40® osprey
osprey

Scanix> Hele, ta mohla mít i 7,9 kg. :-))

Úterý 12. června 2012 ve 22:36® osprey
osprey

Dredaty> Ne, 17 kg mít nemohla, já to bral jako překlep.

Reálných 17 má ta Scanixova, ta tvoje měla tak do osmi. Není to tak dlouho, co jsem držel podobnou. Ale ryba krásná. Štika přes metr je vždycky nádherná ryba. Gratuluju.

Úterý 12. června 2012 v 9:11® osprey
osprey

hecht> Stav se, prosím tě, u mě doma.

Pondělí 11. června 2012 v 10:31® osprey
osprey

sethy> Rozhodně rovnější než kdeco. I když za tu dobu, co chytám, se polepšilo dost firem. Takové ty věci, ze kterých mi kdysi šla hlava kolem, to už jsem dlouho neviděl.

Konec konců, každý máme jen své vlastní skromné zkušenosti.