Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Neděle 10. června 2012 ve 22:42® osprey
osprey

Míra Z.> Snad ještě jedna věc ve prospěch Shimana – velmi dobrá kvalita zpracování (lak, rovnost oček, povrchová úprava,…). V tomto ohledu předčí většinu firem.

Neděle 10. června 2012 ve 22:32® osprey
osprey

Míra Z.> Osahej toho víc. Nevím, co stojí Nexave a kolik bys za to byl ochotný dát, ale Shimano vychází relativně draho. Skutečně pěkné pruty má někde od Speedmasteru.

Já dal třeba v minulosti přednost Dragonům, které mají v některých řadách pověst křehkých prutů, ale pocitově mi vyhovují.

Teď už kupuju nebo hodlám kupovat pruty jen málo a asi budu hodně vybírat. Docela se mi líbí pruty amerických značek. Tak třeba něco od nich… Ale má to čas. Spoustu času.

Neděle 10. června 2012 ve 22:09® osprey
osprey

Míra Z.> Já strašně nerad radím. Megaforce je použitelný prut. Ale jde o to, jestli ti sedí nebo ne. Já s ním nechytal, třepal jsem s ním někde na výstavě mezi spoustou jiných. Sám si vybírám pruty o nějaký level výš. Ne zrovna za pětimístnou sumu, tak od 2 do 4 tisíc. Takové ty top klacky, co sem tam mám, jsem většinou pořídil ve výprodejích nebo jako bazarovky.

A zážitek z poslední doby. Byl mi na testování zapůjčen prut v jiné gramáži než jsem chtěl. Vyhodnotil jsem ho jako něco, s čím snad ani nebudu chtít chytat. Na Alandech se ukázal jako v jistém směru geniální a odmítal jsem ho dát z ruky.

No a teď si vem, že bych vyřknul nějaký zásadní soud jakože tohle si určitě vem a tohle je sračka. Zdráhám se takové věci dělat.

Když mi popíšeš přesně, co chceš s prutem dělat, můžu ti doporučit nějaký model, který by mohl odpovídat. Ale někdo jiný se mnou nemusí souhlasit a konečná instance musí být nakonec vždy budoucí majitel.

Neděle 10. června 2012 ve 21:21® osprey
osprey

Míra Z.> Taková normální střední garnitura. Většinou kdo chce něco extra, jde výš a kdo honí cenu, jde níž nebo do jiné značky. A tak se jich moc neprodává. Jinak špatné pruty to nejsou.

Sobota 9. června 2012 ve 20:35® osprey
osprey

Char> Písek, Ráj rybářů za mostem. Kupoval jsem tam, když jsem si stavěl dírkáč. Snad budou něco mít.

Sobota 9. června 2012 ve 12:03® osprey
osprey

sethy> Sandra je dost specifická nástraha vhodná pro některé úseky větších řek. Navzdory slušné propagaci ze strany TR se u nás moc nerozšířila a třeba já nikdy necítil potřebu podobnou gumu vlastnit. Moc lidí je nemá.

Takže ona je to svým způsobem výhoda – když je seženeš.

Pátek 8. června 2012 ve 12:35® osprey
osprey

dam> Člověče, nevím, jak to dělá, ale mikromrdky má celkem v cajku. Tuhle anomálii si ale docela hýčká:-))

Mě se takhle občas hromadí použité feederové montáže. Jednou za čas pak dělám s nožem v ruce pořádek.

Pátek 8. června 2012 v 11:37® osprey
osprey

Scanix> Je tam pořadí, jak to šlo během sezóny na sebou. Někde na úrovni Turbo Jacka je období chytejsrazu:-))

Pátek 8. června 2012 v 11:20® osprey
osprey

Nedávno jsem pozoroval Davida, jak se pomalu chystá na novou vláčecí sezónu. Nástrahy našel tam, kde je loni nechal:-))

foto/diskuze/privlac/2012/th-img49398.jpgfoto/diskuze/privlac/2012/th-img49399.jpgfoto/diskuze/privlac/2012/th-img49400.jpgfoto/diskuze/privlac/2012/th-img49401.jpg
Pátek 8. června 2012 v 11:18® osprey
osprey

Awould> Každý ti doporučí, co zná. Mě Shakespeare zajímal, ale prakticky se s ním nedá setkat ani na výstavách.

Konkrétních informací o tom prutu, co sis vybral, proto dostaneš velmi málo. Prut se ale vybírá podle použitých nástrah, typu vody a osobních preferencí majitele – nic z toho jsi neuvedl a proto není možné dát ti kvalifikovanou odpověď.

Zašel bych do obchodu s rozumným personálem, něco osahal, pohovořil s obsluhou a získáš jasnější představu. Napoprvé bych asi nekupoval. Je dobré, když se myšlenky uleží.

Neděle 3. června 2012 ve 23:03® osprey
osprey

jk1905> Imperium je taková rozumná klasika za malý peníz. Chytatelný prut. Mít ho před 15 lety, pískal bych si.

Ale věř, že polovina prutů je použitelných. Vybrat si musí ten, co s tím bude chytat.

Neděle 3. června 2012 v 15:46® osprey
osprey

vladah> Je to laminát. Poněkud gumové a těžší než uhlík. Zásek bude slabší, má to trochu jemnější špici. Co se týče odolnosti, laminát ji má vysokou, o tom žádná.

Osobně bych tenhle prut za nějaký speciál na sumcovláčku nepovažoval. Al určitě se s ním ledacos fousatého vytáhnout nechá.

Sobota 2. června 2012 ve 13:21® osprey
osprey

jk1905> Měl jsem v ruce dražší Pezony a ta značka nedělá špatné pruty. Rozhodující je, jak ti bude sedět a to nevyřešíme po síti, i kdybych ten prut měl tady doma.

Čtvrtek 31. května 2012 ve 22:28® osprey
osprey

kingkubik> Destina 240 do 14 je gramážově pod Destinou 270 do 14 (ta je spíš do 18). Destina 270 do 21 má jinou akci a výrazně silnější spodek.

Speed starší verze je měkčí než ten AX a nakládal bych mu míň. Zato se s ním skvěle zdolává. Takže pokud budeš kupovat nový a bude to AX, tak v dvacetigramu bude tužší než obě Destinky do 14 g.

Pokud si ho můžeš dovolit, dal bych mu před Destinami přednost.

Čtvrtek 31. května 2012 ve 21:57® osprey
osprey

kingkubik> Proč srovnáváš Speeda 270 cm s Destinu 240 cm? To jsou úplně jiné pruty – už kvůli té délce.

Srovnával bych ho s Destinami 270 cm buď do 14 nebo do 21 g.

Taky rozlišuj Speeda a Speeda AX. AX je rychlejší a tužší.

Speed je lepší, ale dražší. Destina je za lepší peníz a já si s ní docela rozumím.

Tento příspěvek byl editován 31.5.2012 21:57:26 uživatelem osprey.
Neděle 27. května 2012 ve 22:05® osprey
osprey

kubas> V přívlači nebo v hokeji? :-))

Sobota 26. května 2012 ve 23:41® osprey
osprey

Piscicapus> Ale dostal jsi mě – kvůli tobě jsem si vyskládal ty kolovrátky na stůl a teď mi po nich ujíždí zrak a mám cukání. Cukání cukat:-))

Mimochodem – a kdeže se o tom bavit, pokud je vůle se o tom bavit?

Sobota 26. května 2012 ve 12:31® osprey
osprey

Piscicapus> Taky to ber tak, že já naopak často píšu rychleji a moc nepřemýšlím.

C3 je pocitově jiný. Mám ten stroj rád, jsem si vědom jeho kvalit, je to naviják nejvíc zastoupený v mé multisbírce a často ho doporučují druhým, takže určitě nemám snahu ho shazovat.

Můžu třeba napsat, že není tak učesaný, ale na druhou stranu si myslím, že mě ty moje Ambassadeury přežijí.

O hlupácích – však jsem psal, že je ze sebe dělají ti druzí. Občas i já.:-))

Samozřejmě sranda je nade vše a o světový mír usilovala už Sandra Bullock:-))

Sobota 26. května 2012 v 10:03® osprey
osprey

cormaxx> Tuhle ne. Žádnou ze silnějších než ta, o které jsem psal.

Pátek 25. května 2012 ve 22:28® osprey
osprey

cormaxx> 270 cm/8–35 g