Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Čtvrtek 26. dubna 2012 v 18:18® osprey
osprey

Scanix> Kdo je chytal, ten to ví. Já mám přes půl metru dva a oba byli v revíru asi měsíc.

Možná by to byl zajímavý článek – kolik času a práce to dá chytit opravdu velkou rybu, byť i na trophy partu. Čtyřiadvacítka je už dost propálená na to, aby se tím nikdo necítil poškozen.

Uvidíme – třeba to příští rok prubnu:-))

Čtvrtek 26. dubna 2012 v 17:19® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> To je ze pstruhovky?

Čtvrtek 26. dubna 2012 v 17:18® osprey
osprey

Scanix> Já myslím, že revír tohoto typu není špatná věc.

To, že ochytané ryby budou opakovaně skákat na háček kdekomu, to je čistá iluze. Duhák není blbej a dokonce jsem slyšel názory, že na stojácích je duhák, který tam přežije rok dva, jednou z nejhůř ulovitelných ryb.

Ale nemyslím si, že by ten revír byl až tak zisková záležitost, i když, kdo ví.

Středa 25. dubna 2012 ve 22:39® osprey
osprey

Doudleban> Jak už jsem kdesi napsal. Na to, co má v řece plavat, sere pes.

Sadí se to, co chtějí chytat rybáři.

To, že na V24 půjde do kopru parma, to nikomu žíly nerve. Důležité je mít co nejvíc spokojených klientů, kteří si zachytali velké duháky.

Ber to tak, že dneska jsou lidi zmanipulovaní časopisy a Internetem. Všichni chtějí chytat velké ryby, snadno a rychle.

Středa 25. dubna 2012 ve 22:06® osprey
osprey

mvincik> Něco kolem 30 jsem možná taky dal, nevím, neměřil jsem. Ale je mi to jedno.

Dneska jsem viděl u vás ve městě jesena kolem 50 cm. To je zajímavější ryba.

Rozhodnou na podzim lipani. Dál to neřeším.

Středa 25. dubna 2012 ve 22:01® osprey
osprey

Scanix> Hele nevím, jsem z toho kapku mimo.

Cesta do pekel byla moje práce.

Středa 25. dubna 2012 ve 21:54® osprey
osprey

Scanix> O tom článku nějak nevím. Měl bych?

Středa 25. dubna 2012 ve 21:40® osprey
osprey

mvincik> Jsem přesvědčen, že jsem chytil v rámci toho, co tam plavalo, možná i to nejlepší.

Dokonce i vysazenky jsem pořád ještě lovil. Ale jaký to má smysl, když nemůžeš v pěknou rybu už ani doufat.

Skončím s kajakem na Orlíku. Tam sice taky co chvíli vyhořím, ale rozhodně tam ještě něco většího plave.

Před pěti lety, když jsem si tu P povolenku poprvé bral na celý rok, tak tam ještě plavaly parmy, potočáci 40+, půlkiloví okouni, na štiky se dalo jezdit… Pěknej sešup dolů za tak krátkou dobu.

Ale musím pochválit – vysadilo se dost malých potočáků. Takže jim popřeju bezstarostné mládí a jestli nechytím druhou mízu, příští jaro strávím nad splávkem a fídršpicema.

Středa 25. dubna 2012 v 19:21® osprey
osprey

jižan> Jinak si myslím, že tě napodobím se pstruhovkou. Dnes jsem se byl vyvenčit a nějak ztrácím motivaci. A není to tím, že bych nenachytal. Spíš tím, co chytám.

Středa 25. dubna 2012 v 19:03® osprey
osprey

jižan> Já bych osobně neprůvodcoval, páč to bych jednou vzal na nějaký slušný flek pár lidí a pak už by průvodcovali oni:-))

Středa 25. dubna 2012 v 18:59® osprey
osprey

michal22> Všechno, co si odneseš od vody, se zapisuje do povolenky. Dokonce i nástražní rybičky bys měl psát.

Středa 25. dubna 2012 v 10:14® osprey
osprey

jižan> Candáta? To tam žije?:-))

Úterý 24. dubna 2012 v 19:07® osprey
osprey

mvincik> Pokud mu jde o společnost, tak by to mohlo být grátis – nebo vezmeš multipack lahváčů.

Mě takhle občas berou kamarádi.

Úterý 24. dubna 2012 v 19:00® osprey
osprey

Jenda17> A nechceš si sem dát placenou reklamu? :-))

Nebo je ti jenom na lodi samotnýmu smutno?

Tento příspěvek byl editován 24.4.2012 19:01:35 uživatelem osprey.
Úterý 24. dubna 2012 v 15:01® osprey
osprey

Bigpista> Špatná koupě.

Dělám si srandu, musím se vydělit z davu:-)) Užij si ho a něco pěkného spolu chyťte.

Neděle 22. dubna 2012 v 15:01® osprey
osprey

skwor> Až to budeš kupovat, dobře si prohlédni usazení osy madla kličky. Viděl jsem kus, kde je to pěkně šejdrem – nevím, jestli je to schválně v rámci nějakých ergonomických pokusů anebo jim to v případě toho navijáku tak uletělo. Hlavní vylepšení jsou krom toho rotoru spíš kosmetického rázu. Střeva mě nijak nepřesvědčila.

Jestli ten naviják potřebuješ, tak si třeba půjč, ale jdi do starýho Ryobi, dokud je za ty peníze.

Neděle 22. dubna 2012 ve 13:23® osprey
osprey

skwor> Ano, měl jsem to v ruce. Celkem dost. Mám pocit, že upravili rotor, pocitově se to líp točí. Líp to vypadá, brzda pořád stejně dobrá. Klička mi ne zcela ideálně sedí v prstech. V mnoha těch navijácích je v chodu cosi cítit.

Dokud se bude doprodávat Zauber a Arctica, šilhal bych spíše tímto směrem.

Sobota 21. dubna 2012 ve 22:23® osprey
osprey

Stanik> Žádným. Bezuzlová spojka na šňůru a na návazci jsou uzly Clinch. Tam uzly nevadí, je to předimenzované.

Sobota 21. dubna 2012 ve 13:08® osprey
osprey

fisherman koky> Berkley dlouhodobě používal jeden známý. Pochvaloval si mechanické vlastnosti (měkkost a malou tvarovou paměť) a to, že je vlasec poměrně stálý.

Jenže to bylo před pár lety a svět se mění. Přesto bych se toho ale nebál. Chytal jsem v posledních letech s mnoha vlasci a žádný nebyl vysloveně propadák. Fakt je, že kupuju ty dražší (ne nejdražší, prostě takový ten lehký nadprůměr).

Sobota 21. dubna 2012 ve 12:36® osprey
osprey

dodorider> Já jsem těch sumců proti troutkillerovi vytahal pár, ale naprosto s ním souhlasím. Tady je kamenité dno a jak ti jede sumec po dně, sem tam brnkne o nějaký šutr. Pletenka na tom strašně rychle odchází. Cítíš pár brnknutí o šutry a pak už se i bojíš do toho naplno opřít.

Metrovku donutíš bojovat ve sloupci, ale velké ryby ne. Zkoušel jsem ledacos, vlasec kolem 0.80 – 0.90 mm se mi jeví nejlíp. A při tomhle průměru nabízí i slušnou ochranu před štičími zuby. Dovoluju si tvrdit, že lanko na 5 – 6 kg ti takovou jistotu nedá.

Pokud se velký sumec někde zaklíní a zapře, není to už dál otázka návazců a dalších použitých materiálů.

Tento příspěvek byl editován 21.4.2012 12:38:12 uživatelem osprey.