Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Pátek 20. dubna 2012 ve 21:52® osprey
osprey

dodorider> David Havlíček používá návleky z bužírek u montáží pro lov na rybu. Ani je nemá průsvitné. Jsou černé nebo hnědé.

Pátek 20. dubna 2012 ve 20:40® osprey
osprey

Peterson…> Tak ona pletenka na 100 kg opravdu vydrží hodně. Ale těžko zdůvodnit, proč ji na štiky používat. U sumce se to dělá – i třeba montáže pro lov na rybku.

Středa 18. dubna 2012 v 11:02® osprey
osprey

chosebaits> Pokud lanko, tak hodně silné. Tady v kraji se dává metr vlasce cca 0.80 mm – taky to tak v řadě případů dělám.

Ale hodně lidí to neřeší.

Úterý 17. dubna 2012 ve 21:03® osprey
osprey

satan666> Dej si do vyhledávače značku Sébile. Dělá i popy na moře a mám dojem, že se jich k nám pár dovezlo.

Přesně jak potřebuješ.

Pondělí 16. dubna 2012 ve 20:09® osprey
osprey

vodar> No vidíš ho, potvoru. Budeš muset pořídit něco s většíma vůlema na deštivý dny:-))

Pondělí 16. dubna 2012 ve 20:01® osprey
osprey

Erik> Když už si beru rybu, zabiju ji okamžitě. Nejen pstruha.

Pokud se bojím, že by se mi zkazila, tak si ji neberu. Tu svoji jednu dvě ryby za měsíc si tímhle způsobem bez problémů odnést dokážu. Často jsou to ryby, které jsem stejně poškodil a zabít je prostě musím. Když jsem na pstruhách, tak obvykle beru právě ty, co jsou blbě seklí.

Pondělí 16. dubna 2012 v 19:58® osprey
osprey

miluju přívlač> Co chceš slyšet. Tyhle levné pruty jsou stavěné tak, aby se s nimi dalo vláčet a v zásadě splnily, co se od nich žádá. Na druhou stranu – ničím nenadchnou. Speciálně v takovéhle délce. Ve 180 – 210 cm se to v pohodě dá.

Co si od něj slibuješ?

Pondělí 16. dubna 2012 ve 13:11® osprey
osprey

troutkiller> Prošel jsem se, zabrodil co malý gumáky (ty pod kolena) dovolily, zjistil, že gumy, co mám na pstruhovku, mi vesměs ani nedopadnou na dno, znechuceně vyndal wobbler, ten se maximálně po třech metrech obalil bordelem a tak jsem to zabalil a ještě jednou se prošel.

Hezký zahájení. Byl jsem tam sám, viděl spoustu havětě (namátkou skorec), necintalo tak, aby mi to zas tolik vadilo a hlavně jsem byl celkem brzy doma.

Očekávaný průběh a docela mi ta procházka udělala dobře:-))

Neděle 15. dubna 2012 ve 23:04® osprey
osprey

Pichmond> Souhlas.

Neděle 15. dubna 2012 v 15:35® osprey
osprey

mvincik> Na šestou nevstanu ani za boha. Takže máš dvě hodiny náskok:-))

Neděle 15. dubna 2012 v 15:19® osprey
osprey

Erik> Od 16.4., ale se všemi pravidly platnými na pstruhové vodě (jeden trojhák max., v některých krajích háčky bez protihrotu atd.).

Středa 11. dubna 2012 v 15:23® osprey
osprey

žaky 20> Dobře. Na oplátku mi ale tu napřed napiš, jak se řídí dopravní prostředky.

Nevím, jestli ti dochází, jak blbě se dá na tvůj dotaz odpovědět. Pravda je ale jediná – dělá se s tím cokoli, co vyprovokuje rybu, aby zabrala.

Ideální je vzít nástrahu a vyzkoušet si u vody, co všechno se s ní dá dělat.

Středa 11. dubna 2012 ve 13:09® osprey
osprey

Maga.1991> Zkušenost s Rapalami má spousta vláčkařů, ona se tahle značka nedá úplně ignorovat. Takže se zeptej, ono už to nějak dopadne.

Středa 11. dubna 2012 ve 12:49® osprey
osprey

fisherman koky> Jo, to věřím, že by se ti hodil:-))

Ten chlapík má špičkovou sestavu od Shimana. Prut by mohl být zřejmě Aspire nebo starší verze Lesathu, naviják je Stella asi FD. Sestavička na naše za 20 000+ Kč.

Jestli to takhle vypadá u vás, tak zřejmě nelovíš lososy, ale mořské pstruhy (losos vyrůstá na volném moři a u pobřeží se moc nemotá).

Ale jestli to u vás vypadá takhle, tak by ti i ta Okuma za šest stovek mohla v zásadě stačit. Hlavně potřebuješ naviják s dobrou brzdou. Tam podle mě šest stovek stačit nebude.

Úterý 10. dubna 2012 ve 23:33® osprey
osprey

miluju přívlač> Jistěže dá. Dělá se to úplně běžně. Někdy se pro ty věci používá výraz jigstreamer.

Úterý 10. dubna 2012 ve 23:32® osprey
osprey

fisherman koky> Myslíš jako co můžeš na tom prutu tahat? Nejde jen o to, co tam pověsíš, ale i o to, jak to házíš. Navíc třeba štíhlou plandavku těžkou 40 g můžeš na prutu do 40 g házet i vodit v klidu, zatímco některé wobblery kolem 30 g už se s tím pomalu nedají vodit.

Budeš si to muset osahat. To bysme tu jen teoretizovali.

Úterý 10. dubna 2012 ve 13:35® osprey
osprey

fisherman koky> Ber to takhle. Ta Okuma je prut vcelku použitelný, ale moje třepání na veletrhu bohužel nevypoví nic o její schopnosti zdolávat silnou bojovnou rybu někde v proudu.

Českou štiku do 80 cm vytáhnu na volné vodě na čemkoli, takže odolnost prutů primárně zas tak moc neřeším.

Obecně ale Okuma dělá vcelku slušný cajk. Když si vezmu pruty v téhle cenové hladině, je to jeden z těch, kterým bych věřil docela hodně.

Úterý 10. dubna 2012 ve 12:02® osprey
osprey

fisherman koky> Prut vždycky lámou dva – ryba a rybář. Ale pokud chceš prut na lososy a mít možnost mu plně věřit, tak bych zvážil i možnost připlatit si.

My tady v Čechách víme málo o tom, na jakých vodách chytáš, jak velký je tam proud, jak velcí lososi.

Možná by se ti vyplatilo koupit prut v místě. Ušetříš za poštovné a prodavač ti poradí líp než my tady.

A i mezi levnými pruty jsou hodně solidní držáky, jen bývají těžší.

Úterý 10. dubna 2012 v 10:51® osprey
osprey

mvincik> Prostě mi napiš do osobky, kdy můžeš. Já teď stejně sedím doma a dělám, abych mohl za týden na prstuchy.

Úterý 10. dubna 2012 v 10:32® osprey
osprey

mvincik> Já používám originální mazadla od výrobců. Řekl bych, že jsem za to dal zbytečně dost peněz, ale je to na roky.

A snaž se necpat vazelínu na místa, kam se dává olej a nedávej jí moc.

Oleje stačí kvalitní na šicí stroje nebo zbraně.

Taky můžeš přijet a namažeme to tady u mě. Je to SPROčko, to jsem už rozebrané měl. Jsou navijáky, u kterých si zas tak moc nevěřím, ale tohle by neměl být problém.