Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Úterý 10. dubna 2012 v 10:08® osprey
osprey

fisherman koky> Tu Okumu znám, za tu cenu je celkem dobrá. Ber to tak, že se pohybuješ na dolní cenové hranici nabídky, takže zázraky čekat nemůžeš. Ale rozhodně to není zlý prut a klidně bych s ním mohl chytat.

Neděle 8. dubna 2012 ve 14:48® osprey
osprey

sethy> Vyzkouším. Jen co se někde dostanu k vodě. Dělal jsem to už všelijak, prutem i rukou, ale nějak jsem se nesoustředil na rozdíly.

Díky.

Středa 4. dubna 2012 ve 13:40® osprey
osprey

troutkiller> Tomu nerozumím. Flip není na Dragonu nijak extra zainteresovanej (poslední dva roky prakticky vůbec) a nikdy mi neříkal, na co mám nebo nemám chytat. Teď nejvíc chytá na pruty, co si sám staví.

Pokud jde o mě, tak já si ty jejich pruty koupil na lehkou vláčku s vlascem a s tím problém nemají. Před pěti lety, kdy jsem si jich pořídil nejvíc, to byla dobrá volba, dneska už je pro mě výhodnější kupovat dobré věci ve výprodejích bez ohledu na značku. Sám víš, že se teď doprodává spousta špičkových klacků (typicky Lesath) a ani já na Dragonu vysloveně nelpím. Jejich nové řady mě nijak zvlášť neoslovily.

Středa 4. dubna 2012 v 10:33® osprey
osprey

troutkiller> No, mě na to šest let nestačilo…

Úterý 3. dubna 2012 ve 13:02® osprey
osprey

skwor> No vidíš. Mě se způsob, jak stavějí pruty Američani, dost líbí. Ale napřed budu muset něco rozlámat.

Čekám, kdy praskne nějaký ten Dragon. St. Croix prodává za dobrou cenu i blanky. Viděl jsem prut postavený na jednom z nich a paráda. Ale s tím lámáním nějak furt nic… No, zase aspoň neutratím:-))

Pondělí 2. dubna 2012 ve 22:23® osprey
osprey

skwor> Ono to postupně všade vymizí. Podívej se do Gammarusu, jestli nemají v podobných parametrech nějaký St.Croix. Ta levnější řada by nemusela být o moc dražší než ta Destinka a určitě nebude horší.

Pátek 30. března 2012 v 18:18® osprey
osprey

sethy> Nenenenegativisto:-))

Rád se podívám. Třeba mi to ušetří nějaké to koupání.

Pátek 30. března 2012 v 15:09® osprey
osprey

SURF> Je.

Pátek 30. března 2012 ve 14:48® osprey
osprey

SURF> Není třeba řešit, jestli je to správné. Líbil se ti, koupil sis ho, ryby chytá (vyzkoušel jsem).

Ale jak jsem říkal, je hodně jiný než většina produkce. Místy to může být velká výhoda – když se to naučíš využívat.

Jak je těžký, tak jemné lanko celkem v pohodě dá.

Pátek 30. března 2012 ve 14:26® osprey
osprey

SURF> Těžký, rychle potápivý kousek. Dost odlišný od běžných wobblerů této velikosti (tuším 5 cm). Dobře lítá, dostaneš ho ke dnu i v proudu.

Co od něj čekáš?

Pátek 30. března 2012 ve 13:42® osprey
osprey

SURF> sethy> Tohle používám. Vyklepu dost. Takové ty „smrtící“ vázky, jsou obvykle toho druhu, kdy vlasec projde škvírou mezi kameny a wobbler se v ní zašprajcuje. Občas se pro to v létě potápím a někdy je problém vyndat to i rukama.

Ztrátovost nástrah mám celkem malou. Pokud jde o utrhané woby, tak tam mě kolega Scanix drtí na celé čáře:-)) Ale víc nachytá.

Čtvrtek 29. března 2012 ve 23:24® osprey
osprey

SURF> Na kuku mi hupla jednou. Měla asi 60 čísel a nakonec mi spadla.

Já se dokopal k plavidlu, tak letos trochu změním styl lovu. Jestli to k něčemu bude, to se uvidí. Už si žádné monstrcíle nekladu.

Na kukuřici se pochytá plno dravců, ale já bych z toho asi velkou radost neměl. Ono je to o něčem jiném, když jdeš na štiku a chytneš ji.

Stejně tak nemám chuť chytit si ji na živou rybu. To je v mých očích podobné jako lovit lipany na kostňáky.

Čtvrtek 29. března 2012 ve 23:12® osprey
osprey

SURF> Kukuřice? Proč?

Čtvrtek 29. března 2012 ve 22:59® osprey
osprey

Segoves> Pletenka má spoustu využití, u mě je to sumec a candátová gumovačka. Ale má i svoje nevýhody.

Takže ji používám tam, kde mám pocit, že si pomůžu.

Existují lidi, co jsou striktně vlascoví nebo pletenkoví, já se snažím tak nějak plácat mezi tím a těžit z výhod jedné či druhé varianty.

Tento příspěvek byl editován 29.3.2012 23:13:07 uživatelem osprey.
Čtvrtek 29. března 2012 ve 22:49® osprey
osprey

Segoves> U nás se vázne v kamenech, pletenka mi většinou moc nepomohla. Spíš naopak. Předřela se a vyšlo to ještě dráž.

Takhle u gum, tam pletenka občas něco spasí. A vázky ve větvích a pařezech – buď se narovná háček nebo povolí dřevo, případně jde celá větev z vody.

Stejně ale chytám spíš na vlasce.

Úterý 20. března 2012 v 11:19® osprey
osprey

Pánové, vy jste z toho udělali tak veselou záležitost, že mu to ani nemůžu smazat:-))

Neděle 18. března 2012 v 16:20® osprey
osprey

cormaxx> Knotless snap

například zde:

http://www.havsfiskecenter.se/…1-10-st.html

Pátek 16. března 2012 ve 23:16® osprey
osprey

jk1905> On se člověk nakonec musí rozhodnout sám. Druzí lidé mohou předat názory a zkušenosti, ale chytat s tím cajkem nebudou.

Čtvrtek 15. března 2012 ve 21:52® osprey
osprey

SURF> Je tam jiný rotor. Zdá se být líp vyvážený.

Designově je to samozřejmě daleko lepší než Red.

Rybačka. V tom čase, který mi na ni zbyl, jsem asi dokázal, co se dalo. Ale nemyslím si, že bylo dobré počasí. Dobré počasí bylo na procházku.

Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:56® osprey
osprey

kerob> Krásná stylová čistota. Já si doma živím spíš takovou pouliční směsku.

Navíc bojovkám postupně odvykám. Nejsou ryby, které by mě donutily tu páčku používat.