Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Středa 14. března 2012 v 10:34® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
jk1905> Normální prut. Ten přechod ti ovlivňuje chování a stabilitu blanku na hranici mezi blankem a rukojetí. Prut je v té oblasti stabilnější.
Nějak ale nemám pocit, že by to bylo něco zásadního. Normálně to bude fungovat, pokud jde o pocity, tak nevím, nechytal jsem s tím. Třepu si s tím každý rok a nevnímám to jako nějaký brutální rozdíl – ani v dobrém ani ve špatném.
Ale kdyby to byla fakt bomba, kopírovalo by se to a to se neděje.
- Úterý 13. března 2012 ve 14:34® osprey
cormaxx> Vůbec není hroznej. Ale navezlo se toho jaksi moc. Lidí ochotných koupit prut za tu cenu prostě není tolik. Takže teď ho buď zlevní natolik, že ho nakonec někdo koupí anebo ho můžou nalámat do kamen, aby ve skladu nezabíral místo.
Trochu vadí ta koženkou obšitá rukojeť. Vypadá to jako pumlíč a málokdo to skousne.
Ale za ty peníze se z toho stává hodně zajímavá záležitost – pokud se teda někdo neuklepnul
- Úterý 13. března 2012 v 11:31® osprey
Segoves> Já myslím, že mám svoje favority doma. Některé už 15 let
Ale je hezké poznávat nové věci. Navíc loni mi moje kudly předvedly, jakou mají paměť. Kam se hrabou děcka ve škole. Jednou za rok rozpíchaná huba a nedostaneš to do nich podruhé ani za boha. Přinejmenším do některých – samozřejmě většinou těch největších.
- Pondělí 12. března 2012 v 18:00® osprey
troutkiller> Na některých vodách, kde je jich hodně, po tom takhle fakt jdou.
Já to zažil po jednom pstruhovém zahájení. Možná tomu napomáhají i ty smrady, berkleynymfa je aromatizovaná. Akorát mě žrali nejvíc žlutou. A měl jsem podobný problém – hodně ryb nesekneš. Podle mě je to tím, že to nasávají a vyplivujou, zatímco dravec bere jinak.
- Čtvrtek 8. března 2012 ve 14:48® osprey
lunimus> Vláčí se s tím. Napíchne se to na jigovou hlavu (olověná kulička s háčkem) nebo jen na háček a přidá se brok. Další varianta je Drop shot (viz články) a zdaleka to není všechno.
Prostě to taháš s nadějí, že to nějaká ryba sežere. Občas se to i povede.
- Čtvrtek 8. března 2012 ve 12:04® osprey
jk1905> Z lodě dobrý, ze břehu to bude krátký. Jde taky o velikost těch smáčků a cílovou rybu. A taky hloubku (od ní se odvozuje velikost hlavy).
- Čtvrtek 8. března 2012 v 11:54® osprey
Pjota> Počkal bych na ten veletrh a osahal, co bude k mání. Prut tak do 50 – 60 g a naviják 4000. Třímetr ne, pokud chceš chytat na Slidery a chtělo by to navíc špičkovou akci prutu, když už má být takhle dlouhý a zvládat cukaturu.
8 cm Slider se nedělá a mezi 7 cm a 10 cm je propastný rozdíl, to si budeš muset přebrat.
- Úterý 6. března 2012 v 19:38® osprey
SURF> Podívám se. V Praze jsem jejich expozicí jen prolétl.
- Úterý 6. března 2012 ve 14:23® osprey
Sam Aritán> Jednak to vím a jednak už jsi to tu psal mockrát. A dál?
- Úterý 6. března 2012 ve 13:12® osprey
mvincik> On to není takový med jak to vypadá. Dokonce jsem zažil loni tady na Písecku lepší vláčkařské půldny než na Alandech.
A to naše skupina se třemi nováčky nalovila dvojnásobný počet ryb na hlavu než byl loni běžný průměr.
- Neděle 4. března 2012 ve 21:03® osprey
TOMMY CATFISH> U nás v Čechám (aj na Moravě) je wobbler přívlač. Co si před něj uvážeš, to je jedno. Pořád je to přívlač.
- Středa 29. února 2012 v 10:58® osprey
jarysek> Stačilo by takhle?
- Úterý 28. února 2012 ve 13:57® osprey
Inferno08> A proč by candát nežral housku? Vem si, že je mraky míst, kde rybáři krmí a řada těch věcí je ve vodě sice cizí, ale pro dravce stravitelná.
Pes ti taky sežere housku.
- Pondělí 27. února 2012 ve 12:34® osprey
BigMike> Já myslím, že ty věci na levém obrázku bys po malém předrátování rozchodil.
- Čtvrtek 23. února 2012 ve 21:47® osprey
petr.doc> Nástrahy tohoto typu se dělají už dlouho. Chytají se na to štiky a v Americe okounci pstruhoví.
Je to dráždidlo nebo chceš-li, tak nasíračka. Měl jsem známého, co na to chytal celkem úspěšně. Já chytám poměrně málo i na rotačky, takže to nemám.
- Pondělí 20. února 2012 ve 21:48® osprey
Segoves> Já to nikdy předem neřeším. Kolikrát váhám ještě večer předtím.
U pstruhů to občas beru jako setkání s kamarády.
- Pondělí 20. února 2012 ve 21:17® osprey
jarysek> Musím počkat, až odteče krvavá voda a nebudu muset stát u dobrýho fleku frontu.
Nikdy jsem si nebral na zahájení volno. Za celých 21 let co chytám. Ale k vodě chodím. Někdy v té tlačenici i něco chytnu.
- Pondělí 20. února 2012 ve 21:11® osprey
jarysek> Já jsem furt připravenej
Poslední dobou už ale začínám bejt připravenej i na nejhorší.
No a zahájení, to je moje noční můra.
- Sobota 18. února 2012 v 17:39® osprey
TOMMY CATFISH> Ano, mám na to ulovené nějaké ryby. A k čemu ti bude fotka?
- Pátek 17. února 2012 ve 20:51® osprey
matyas009> Levný běžný měkčí prut. Normálně použitelný. Mít ho, když jsem začínal, to bych si pískal…