Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 14:06® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
jajco> Je to moje TEORIE. Vůbec to nemusí být pravda. Ono je to nebezpečné, tyhle názory zobecňovat. Já měl nějaký dojem, pocit. Teď spekuluju. Když se toho někdo chytne a začne z toho dělat pravdu pravdoucí, tak jsem možná nadělal víc škody než užitku.
Ale je možný, že tam to klidně obchodník vrátí se slovy: tohle neprodám. Vím já?
Drahý naviják bych si asi nikdy nekoupil na e-shopu (leda v nějaké supervýhodné akci). Chci si s tím zatočit.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 12:52® osprey
sethy> Furt je to o tom, jestli bys toto řekl, kdyby sis protočil navijáky v nějakém japonském, britském či americkém obchodě.
Jak znám třeba japonský smysl pro detail, tak nevím nevím…
- Úterý 31. ledna 2012 ve 12:23® osprey
sethy> Certate jsou skvělé a fór je v tom, že jsem viděl Caldie, které chodily prakticky stejně.
Teď jsem viděl tři kusy Infinity-Q v takové té šedočervené limitované edici. Z jednoho jsem doslova učůrával (naprosto ojedinělý chod) a musel jsem si několikrát připomenout, že mám dvě děcka na studiích, ze druhého jsem moc nadšený nebyl a asi bych za něj ty peníze nedal. Třetí byl tak někde mezi.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 12:15® osprey
sethy> Tohle bych akceptoval. Stradica mám, bazarovku a nový kus. Bazarovka od začátku trochu zadrhává, ten nový je velmi dobrý, ale má zatím odchytáno tak 40 hodin na gumách. Uvidíme jak to s ním bude dál. Na jaře si zase zatočím Prutosími Caldiemi.
- Úterý 31. ledna 2012 v 11:52® osprey
ssg.Jimmy Wild> Na tom se dělá, ale jde to ztuha.
Přepsat papír trvá v týhle zemi i deset let. Ale rybáři si musejí zvyknout, že na základě jejich keců v hospodě se zákony měnit nebudou.
Já momentálně zprostředkovávám tok informací, protože když jsem zjistil, jak je to porůznu poschovávané, tak se ani nedivím, že sice panuje všeobecná nenávist, ale reálně ví většina lidí prd a pokud jde o to, co se dělá, je toho málo.
Budiž čest organizacím, kde se něco děje. Zdá se mi, že velmi aktivní je třeba Plzeň.
- Úterý 31. ledna 2012 v 11:40® osprey
ssg.Jimmy Wild> V první řadě by si měla MO, na jejímž revíru se vyskytují, budovat kontakty s myslivci a žádat o výjimku. Oboje je v rámci současné legislativy. Když výbor neudělá ani to, tak nemá smysl brečet, že s tím nikdo nic nedělá.
- Úterý 31. ledna 2012 v 11:39® osprey
sethy> Člověče, srovnávat Caldii a Exage…
Kolik jsi jich měl v ruce? Já asi dvacet a jedna se fakt nepovedla. Asi šest až osm jich naopak šlapalo naprosto dokonale. Zajímavý je vysoký výskyt těch dobrých kusů mezi zbožím dovezeným z Anglie.
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:57® osprey
mannice> Nesedí. Leží. Vždyť byla jen 2× u vody.
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 20:31® osprey
Libor> Jako že se bude řikat místo „roztrhnu tě jak mráz pumpu“ „roztrhnu tě jak mráz Catanu“?
Proč ne – nalej do toho vodu, opři to v noci venku o zeď, hoď tam foťák na stativu s hodinovou expozicí a třeba to fakt i vyfotíš.
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 20:28® osprey
troutkiller> Mě se líbil ten dlouhý Penzill vedle. Tohle bylo taky hodně dobrý, ale znáš to. Ruka si něco vybere a pak to nechce pustit.
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 20:14® osprey
troutkiller> Zelený klacík nedaleko Penzillů? To nebyla špatná tyčka.
A co Gamakatsu. Tam tě nic neoslovilo?
Tento příspěvek byl editován 30.1.2012 20:14:56 uživatelem osprey. - Pondělí 30. ledna 2012 ve 20:13® osprey
SURF> Lidi mají různý temperament. Troutkiller je jaký je, ale jako vláčkař má zkušeností na rozdávání.
Jeho rýpání ber s nadhledem. On to tak bere taky.
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 20:02® osprey
troutkiller> Vždyť jednáš denně s lidma, víš sám, že je třeba mít s nima trpělivost
A třeba k té Cataně – je revír, kde jsem chytal asi 10× a pohřbil tam dva pruty. Hádej, kdo tam teď se mnou jezdí
- Pondělí 30. ledna 2012 v 19:46® osprey
kubas> On ti přizvukuje. Samo, že Zauber je hodně dobrá investice. Když na něj máš a sedí ti, moc konkurentů nenajdeš.
- Pondělí 30. ledna 2012 v 19:40® osprey
SURF> Typ čeho? Twina? Mám FC.
To, co jsi sem dal vyfocené, mám taky. Dokonce i předchůdce s jednoklikou. Celkem 4 kusy, někdy po 15 letech se měnily brzdné podložky (nebyla to vysloveně nutnost) a na jednom ve věku 19 let prasklo uložení osy (servis opravil).
- Pondělí 30. ledna 2012 v 17:52® osprey
SURF> Proč mám Twina a ne Zauber?
Odpovím otázkou – a proč ne? Líbí se mi, sedí mi a do měsíce po zakoupení chytil metrovku.
A na jaký typ se ptáš?
- Pondělí 30. ledna 2012 v 17:49® osprey
jk1905> Jak čteš níže. Teď se prodává CX (ale ber mě s rezervou, Catana není prut, který bych měl denně v merku a paměť mi po čtyřicítce začíná odcházet).
Pokud nechceš zázraky, klidně ji kup. Za ty peníze (plus mínus) se ale dá sehnat i řada jiných prutů, namátkou Mivardi Imperium Spining.
- Pondělí 30. ledna 2012 v 17:34® osprey
SURF> Byla ta úplně první. Tu mám (dnes ji beru tam, kde nevím, jestli si dřív zlámu prut nebo nohu). To byla jen Catana. No a pak byly verze AX, BX a CX – ta je aktuální.
Reálně jsou to v podstatě úplně jiné klacky, ale všechno je to prut takové té nižší třídy ( ne nejnižší – to by tomu sebrali dvě očka a dali rukojeť z mechovky).
- Pondělí 30. ledna 2012 v 17:28® osprey
skwor> Prostě udělali nové řady. Fabrika potřebuje vyrábět a musí se to prodat. Staré zboží musí holt pryč.
- Pondělí 30. ledna 2012 v 17:10® osprey
Catana je prut v ceně dvou drahých wobblerů, takže se nedá srovnávat s daleko dražšími pruty. Je dost lidí, kterým takový prut stačí – děcka, začátečníci, příležitostní vláčkaři…
20 – 50 g ve 270 cm mi vždycky přišla trochu jako kopáč, kratší a lehčí modely jsou použitelnější. Taky stojí za zmínku, že existuje už čtvrtá verze Catan (v podstatě pokaždé jiný prut), takže kdyby to chtěl někdo rozebrat zasvěceně, asi by to měl zohlednit.
Že je to tuctový klacek, o tom žádná. Ale co bych za ni před 20 lety dal…