Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Neděle 29. ledna 2012 v 0:12® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
SURF> Já to omylem odeslal. Je pozdě a jsem nějakej mimo. Dopíšu to a dole jsem to opravil. Ten nejlepší štikař nejsem já (ono se to dalo v tom smyslu vykládat). Mám dvě ryby kousek pod a jednu těsně přes metr, dvě mi spadly.
Chtěl jsem napsat, že ten člověk, co jich má tolik, je chytá na 0,35 mm vlasec. Pletenku na základě praktických zkušeností odmítá. Asi ví proč.
Tento příspěvek byl editován 29.1.2012 00:34:23 uživatelem osprey. - Sobota 28. ledna 2012 ve 23:57® osprey
SURF> Pokud nechytám štiky na velkou dálku, snažím se při jejich lovu používat vlasec. Nejlepší štikař, kterého znám (víc než 50 metrovek ze svazových vod)chytá na vlasec.
Pletenka mi moc nesedí a padá mi z ní víc ryb (jsou lidi, kteří tvrdí opak, takže mě neber moc absolutně). S vlascem se zas na větší dálku hůř zasekává. Své štiky kolem metru (97 – 100,5) mám zdolané na vlasci 0,25 mm s pruty do 40 g.
Tento příspěvek byl editován 29.1.2012 00:13:13 uživatelem osprey. - Sobota 28. ledna 2012 ve 23:10® osprey
SURF> Ten vlasec – Shimano Technium, Daiwa Shinobi nebo Team Daiwa a celkem dobré jsou i Stroft, některé Colmicy apod.
Polské firmy jako Konger, Dragon, Jaxon nebo Mikado si nechávají dělat vlasec různě po světě a s mnohými se nechá velmi uspokojivě chytat. Většinou jsou spíš orientované na poměr cena – výkon, ale nikdy jsem si nestěžoval.
- Pátek 27. ledna 2012 ve 21:31® osprey
SURF> Těžko radit. Black Huntera jsem měl vždycky rád. Draky HM 80 jsou naprosto mimořádné pruty, ale jako většina Dragonů poněkud křehčí. Ale vím i o lidech, co ho zlomili (do značné míry vlastní vinou) a ještě ten den objednávali nový.
Gamakatsu Cheetah v podobných parametrech už si nevybavuju, Stage jsem nikdy neviděl, Shogun mě až tolik neoslovil (což neznamená, že je špatný, ale prostě jsem ten pocit z toho prutu zapomněl). Pokud by ti stačila délka 275 cm, tak u Daiwy jsou za rozumný peníz R Nessa nebo Infinity Q. Ber verze max. do 35 g, kde jsou ještě u té Infinity jednopatková očka.
Kevlarový Sportex je ve větších délkách takový lenivější prut, raději bych vzal nový Carat Z.
Jsou i další pruty, upozornil bych třeba i na to, že se teď nechá cca za 6000 Kč koupit Lesath od Shimana. Tuším třeba na tropicliberec.cz
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:30® osprey
hecht> Ano jsou. Ale tam, co loni.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:23® osprey
SURF> Pruty Gamakatsu jsou skvělé, na mě sice udělaly větší dojem jiné řady (myslím, že Zexxer a Sfiga, snad to mám dobře), ale s prutem Cheetah chytal loni kamarád na Alandech štiky a moc si chválil.
Lehké, příjemné, velmi dobře zpracované a navíc se mi hodně líbí.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 20:20® osprey
TOMMY CATFISH> Však už mi někteří výrobci dali co proto, jak jim kazím kšefty…
Ale přinejmenším ty velké člověk kupovat musí.
- Úterý 24. ledna 2012 v 11:15® osprey
Losfedos> Believer. Prodával je Martin Vaněček v Písku. Možná ještě něco má. Je to dost drahé.
Mám pocit, že s tím chytalo pár lidí na přehradě na tahačku, hlavně sumce.
Já to nikdy neměl.
- Sobota 21. ledna 2012 ve 23:29® osprey
sethy> Jsi prostě lepší. A to je dobře
- Sobota 21. ledna 2012 ve 20:19® osprey
sethy> Je lepší než původní a v mnohém jiná. Líbí se mi, ale nechytal jsem s ní.
- Úterý 10. ledna 2012 v 19:02® osprey
jajco> Asi tak. Dneska stojí Destinka něco přes 2 litry a je to velice příjemný prut, se kterým se mi chytá prostě dobře. Slyšel jsem o nějakých prasklých, slyšel jsem o jiných, které vydržely nečekané. Takový Scanix s tím vyplenil půlku jižních Čech.
Žiju s vědomím, že mi ten prut může prasknout s větší pravděpodobností než třeba Penn. Ale páč se k tomu nemá, koupil jsem si další.
Ostatně Drak má i daleko lepší pruty, o jejichž praskání se zatím nikde nemluvilo – sérii HM 69. Ta je bytelnější, ale taky dražší.
Mám pruty vícero značek a zatím jsem je lámal jen vlastní blbostí bez ohledu na to, kdo je výrobce.
- Úterý 10. ledna 2012 v 18:36® osprey
jajco> Já taky – a několikanásobnej
Nebreč, myslím, že už jsi na toho Draka vytáhl tu svoji veleštiku, takže nějakou práci už to odvedlo. Já to neřeším, kdyby to někdy prasklo, oberu očka a sedlo a přestěhuju to na jiný blank.
- Úterý 10. ledna 2012 v 16:38® osprey
mvincik> Takových nás tu je
- Neděle 8. ledna 2012 v 15:01® osprey
TOMMY CATFISH> Po vašem podustva, u nás ostroretka. Občas se na přívlač chytí. Taky mám jednu, asi před dvěma lety.
- Sobota 31. prosince 2011 ve 20:20® osprey
Tak. Všude jsem dal tématická péefka, jen tady zatím ne. Je to proto, že vy, milí přátelé vláčkaři, dostanete úplně čerstvou rybu chycenou před třemi hodinami.
Přeju všem, abychom ještě dlouho měli vody, kam se dá chodit za rybami a ne jen na procházku.
- Sobota 31. prosince 2011 v 15:00® osprey
morcák> Proč nejde vyměnit pružina? Hoď sem fotku konkrétního navijáku s tím, co přesně je rozbité. Je tu pár šikovných lidiček, určitě se k tomu někdo vyjádří.
No a jinak – k multíku to chce i prut, takže investice bude vyšší. Ale na jerkování to má smysl, o tom žádná.
- Sobota 31. prosince 2011 ve 14:50® osprey
morcák> Pružinka se dá vyměnit. Pokud střeva šlapou, tak to není taková tragédie.
Samozřejmě na jerkování je multík fajn. Hlavně se neptej jaký, na tohle téma se vedou bouřlivé spory.
- Sobota 31. prosince 2011 ve 13:53® osprey
morcák> Smekací naviják je univerzálnější a u nástrah do 10 g bude mít daleko navrch.
Multík je zajímavý, trvanlivější, pocitově velmi příjemný a vyniká u větších nástrah.
- Úterý 27. prosince 2011 v 15:25® osprey
Crusader18> Tohle už nevím. Ani nevím, jak velké okouny tam máte. Ale po jaru jde spousta nedravých ryb a na toho okouna bude času dost. Po jaru, když sleze sníh, ani nejsou moc barevní. U nás je tou dobou nechytám už roky. Teď tu máme taky hájení, ale nebývalo a stejně jsem je nechytal.
Tím netvrdím, že mám monopol na pravdu a musíš to dělat jako já.
- Úterý 27. prosince 2011 ve 14:02® osprey
Crusader18> Na jaře vláčet nemůžeš a na plavanou nebo na položenou se dají chytat daleko zajímavější ryby. Někdo i muškaří.
Navíc chytat rybu, která se zažírá jak divá, když je zrovna hájená, je pitomost. Myslivci taky neřeší, jak v květnu lovit srnčí zvěř.
Bral bych to tak, že všechno má své místo a čas a člověk by měl ten přírodní běh věcí respektovat.