Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Sobota 24. prosince 2011 v 0:15® osprey
osprey

sethy> Ohio jsem vyzkoušel. Slušné, ale ryby preferovaly jiné věci.

Pokračování bude v příští sezóně. Nebo v té další:-))

Sobota 24. prosince 2011 v 0:13® osprey
osprey

cormaxx> Teď ti k tomu nic neřeknu. Ale na pytlíku je myslím, napsáno, že možno aj povařit. Zkusil bych i tuto možnost.

A pokud se to chová jako smáček, tak to třeba taky není špatně. K čemu by bylo Drakům dělat asi osm různých ripperů, kdyby všechny chodily jako Kopyto od Relaxu. Mě vyhovuje, jak se některé ty nástrahy doplňují. Jenom mi vadí, že toho člověk musí kupovat víc a zkoušet.

Jestli chceš od nich ripper, co dobře chodí i v malých rychlostech, kup si Reno Killera.

Pátek 23. prosince 2011 ve 23:34® osprey
osprey

cormaxx> Čeká mi to již nějaký čas doma na dobu, kdy se dostanu k vodě.

Středa 21. prosince 2011 ve 12:01® osprey
osprey

Bigpista> Hele, neřeš to. Jsou i lidi, co jsou na tom hůř. I když toho času nemám tolik, tak si můžu vybrat zcela svobodně, kdy k té vodě půjdu. To je taky cenné. Není to tak, že se člověk těší na víkend a on mu pak proprší. Já víkendy nemám, ale můžu se tím pádem urvat v podstatě kdykoli.

Středa 21. prosince 2011 v 11:46® osprey
osprey

mvincik> Já bych to za sebe tak skvěle neviděl. Ty doby, kdy jsem mohl u vody procourat celé dny, jsou nenávratně pryč.

Středa 21. prosince 2011 v 11:29® osprey
osprey

Segoves> V zimě se chytají, ale ne na vláčku. Kdybych si vzal plavačku, tak ti jich pár bez problémů vyfotím, akorát buď budu muset dost chodit nebo dojet někam, kde ještě jsou.

U vláčky je to trochu o náhodě. Nedá se říct, že jdu na ně. Lepší by byla moucha, ale v té nejsem tak dobrý, abych se s ní teď trápil u vody.

Fugas>Díky.

Úterý 20. prosince 2011 ve 20:49® osprey
osprey

jižan> Jo, cením si ho. Trochu náhoda, ale každý rok touhle dobou nějaký takový vezme.

Pondělí 19. prosince 2011 ve 20:21® osprey
osprey

troutkiller> Byl jsem se na kolegu Flipa podívat, páč jsem mu tu věc doporučil. Mě to chlupatí a nepraská o nic víc než jiné pletenky podobného průměru.

Je taky třeba hlídat uzly. A třeba do osmičky už bych se moc nehrnul.

Ono si na to stěžuje víc lidí. A jiní to zas chválí. Takže problém může být i v kvalitě jednotlivých šarží.

Pondělí 19. prosince 2011 v 0:53® osprey
osprey

Kazan> Je to i o síle trubiček. Pokud tam nechceš nic mít, važ lanka uzlem. Mnohá se dají docela dobře.

Jinak trubičky mačkám kleštěmi od Rapaly a to tou rovnou částí blízko osy, aby to bylo fakt fest. Trubičky používám mosazné černěné, ne takové ty stříbrné, ty se snadno deformují, moc nevydrží a jsou moc nápadné.

Neděle 18. prosince 2011 ve 13:05® osprey
osprey

troutkiller> Nebyl to úplně super rok, ale něco se dalo. Nevěš hlavu. Zbyly tam ryby a to, že je momentálně neumíme chytit, to fakt neznamená, že nejsou.

Nevím, jestli ti tohle utěšování z mé strany v té depce pomůže, ale bojuju s tím taky.

Pátek 16. prosince 2011 ve 13:09® osprey
osprey

sethy> U 1.3 mm bych se nebál. Pokud se to nezkroutí jako péro z gauče, tak to bude v pohodě. Na adekvátní nástrahy samozřejmě.

Pátek 16. prosince 2011 ve 12:56® osprey
osprey

sethy> Já vím, že je dělají, měl jsem doma, ale vrátil. Já ty naše šedesátky s fluorocarbonem 0.80 mm vytánu jak nic, takže 1.4 mm mi stačí.

Zkušenosti s tím mám dobré. Je to nějaká mosaz či co a drží to líp než takové ty stříbrné trubičky, které jsou bůhví z čeho.

Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 20:52® osprey
osprey

cormaxx> Mě by se ta stará líbila víc.

Čtvrtek 15. prosince 2011 v 15:42® osprey
osprey

cormaxx> Je levnější než staré. Ale staré mi přijde lepší (nejen designově).

Čtvrtek 15. prosince 2011 v 15:00® osprey
osprey

skwor> Nedávno jsem koukal na ruské video (hledal jsem, co sem vložit) a tam byla krásná hláška: Oj, eto okuň gigant. Dva raza bolše marmyšky!

Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 14:30® osprey
osprey

džigit> No co, loňští okounci už se regulérně chytají a leckdo se tím i chlubí nebo radí jak na ně.

Je třeba přitvrdit a dát okoštovat ocel i těm malým, aby si nemysleli, že svět je peříčko.

K tomu se nadělají pruty s odhozovkou 0.2 – 1.1 g, adekvátní vlasce a navijáky a nakonec to ještě bude dobré pro ekonomiku. Normální vláčák má dneska každý:-))

Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 14:18® osprey
osprey

sethy> Ano, všichni chytají UL. Svým způsobem je to smutné.

Ale prý se plánuje ještě ULMM (ultramikromrdky). Lze s nimi úspěšně vláčet i tohoroční potěr.

Středa 14. prosince 2011 v 15:36® osprey
osprey

sethy> A ještě jedna věc – pokud to máš na návazce, tak trubičku lehce namáčkni, z kruhu se stane ovál a vystačíš s měnším průměrem. Já dávám průměr 0.8 mm do trubičky 1,4 mm. Normálně by to nešlo, ale s tím namáčknutím to není problém. Tobě by tím pádem na tu 1,3 mm stačila trubička kolem 2.4 mm. I když je tam jiná síla stěny, takže za chování při deformaci neručím. Ale těch 2,4 mm se určitě bude shánět líp.

Středa 14. prosince 2011 ve 12:21® osprey
osprey

sethy> Cormoran má v tom programu Blacksafe i velmi široké a masivní trubičky. Dokonce i takové, jaké požaduješ. Viděl jsem je na vlastní oči a jevily se mi dost dobře.

Horší je, že po obchodech to asi moc nebude – okruh potenciálních kupců je velmi omezený.

Úterý 13. prosince 2011 ve 21:30® osprey
osprey

Segoves> Jo, je to tak. Dneska lidi vláčejí s čtrnáctkou, osmnáctkou, pletenkami a kolikrát jsou dvě třetiny náplně cívky podvin – ty si počítáš gramy, výrobci neví, kde by je ušetřili a udělat naviják s cívkou, kam není nutné namotat bůhvíkolik metrů vlasce, aby sis tam nakonec dal potřebný návin, to se nějak moc nenosí.