Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Pondělí 12. prosince 2011 ve 23:44® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Segoves> Zauber 2000 by ti byl těžký? Ještě by se dala v té velikosti Arctica. Trochu bys ušetřil.
- Pondělí 12. prosince 2011 ve 23:42® osprey
vlado9965> Jo, dá se to. Kdybych já měl takový, když jsem začínal…
Ale záleží i na velikosti ryb, síle proudu apod. Prut jako takový je celkem v pohodě.
- Pondělí 12. prosince 2011 ve 22:57® osprey
Segoves> Výběr cajku je vždy o pocitech a možnostech majitele.
Ono je dost navijáků kolem tisícovky, které jsou na lehčí přívlač bez problémů použitelné. Ale které jsou z nich nejlepší, to nevím. Moc navijáků nekupuju, třeba dneska jsem asi půl hodiny koupal špunt se Shimanem z roku 1992.
Ze zvědavosti jsem teď nedávno točil navijákem čínské firmy Viva (prodává se to taky jako Dragon Destiny). Za cca 1100 nebo 1200 Kč jsem na tom neviděl chybu. Je otázka, co by to dělalo po půl roce intenzivnější vláčky.
Myslím, že na pidi nástrahy můžeš i něco z téhle kategorie. Ale problém je zhruba v tom, že když vezmeš Zaubera, tak víš, že bez problémů odchytáš pár let. U spousty navijáků to jisté nemáš.
- Neděle 11. prosince 2011 ve 13:11® osprey
dodorider> Před několika lety jsem myslím měl fotku té věci v seriálu Zubatý svět.
Použitelné, ale nesedí mi to. To ale neznamená, že někdo jiný by nemohl být nadšen.
- Sobota 10. prosince 2011 v 19:17® osprey
Segoves> Já nemám čich, až dochytám, co mám, klidně to zkusím.
- Sobota 10. prosince 2011 v 18:35® osprey
Segoves> Nechytám na to – nahromadilo se mi dost jiných. Ale co jsem slyšel, žádné zvláštní problémy s tím nejsou.
Nebál bych se toho. Nějaké nástrahy ze série Gulp jsem dával do Galerie nástrah, tak se mrkni i tam.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:56® osprey
Nils Master> Víc ti nepomůžu, nejsem až takový odborník, nakoupil jsem ze zahraničí pár věcí.
Takže jestli například firma z UK vyúčtuje něco, co se odešle z Malajsie, tak vůbec nevím, jak se to pak počítá. Moje dosavadní nákupy byly v rámci EU.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:34® osprey
Nils Master> Fakt koukni na nabídku toho bunnyho. Má toho na e-bay hromadu, evidentně má e-shop. Má ho v UK, takže cenu vidíš i s poštovným a definitivní.
Prodává hodně Daiwu a Abu, tedy přesně to, kde jsou ty rozdíly proti tuzemským cenám největší.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:09® osprey
Nils Master> Podle mě rozhoduje místo odeslání. To zboží musí být někde fyzicky prodáno a na základě toho se z něj například platí daň.
Jestliže je na to zboží uplatněno DPH 20% platící v celé EU, tak už se podruhé neplatí. Jestli je to zboží fyzicky v Malajsii, tak by se to zaplatit mělo, jakmile se to prodá na půdě EU.
Na britské e-bay má obchod nějaký bunny7517 a má ho fyzicky v Británii. Ceny má velmi dobré, ale nekupoval jsem u něj zatím nic.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 12:25® osprey
Nils Master> Koukal jsem se a přijde mi, že většinu věcí koupíš snáz přes e-bay z Británie. A nebudeš muset čekat až ti to pošta proclí.
Z Británie zaplatíš udanou cenu plus poštovné a ani o chlup víc.
Tady ti dopočítají clo a DPH a budeš čekat až se to proclí.
- Středa 7. prosince 2011 v 16:42® osprey
Nils Master> Pěkná nabídka. Obchod neznám.
Dá se lokalizovat? Pokud je to v USA, je zapotřebí ještě počítat clo a DPH, pak už to taková sláva není.
- Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:31® osprey
MATE BOBAN> Nemáš záběry vůbec?
- Sobota 3. prosince 2011 v 18:46® osprey
RuSaKsRo> Někdy to dělají, hlavně tam, kde mají už nějaké zkušenosti. Pro zajímavost – z posledních 10 štik na prutu mi 8 spadlo a nebyly to malé ryby. Ale berou to opatrně a prostě mi krátce po záseku padají. Do jisté míry pomohlo zmenšení nástrahy a pohrávání s barvami.
Prostě je to provozní problém, který se řeší za pochodu – zkoušíš cokoli, aby to bylo lepší.
- Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 23:32® osprey
kubas> OK. Díky moc.
- Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 23:21® osprey
kubas> Kvalita úchopu, absence vaklu, celková ergonomie, všechno dohromady?
- Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 23:10® osprey
kubas> V čem konkrétně se ti zdá být lepší?
- Středa 30. listopadu 2011 ve 22:59® osprey
pepos.93> Pokud tam máte štiky, tak lanko ano. Pokud to chceš pouštět do hloubky, bez zátěže se neobejdeš. Jestli ji budeš tahat na jednoháčku nebo si navážeš Draškovičův systémek, to nevím. Zacházení pak bude dost odlišné.
Roli bude hrát i to, jak moc se tam vázne.
- Středa 30. listopadu 2011 ve 22:05® osprey
sus1> Malá rybka, velká rybka, malá třpytka, velká třpytka…
Mockrát jsem tady psal, že lovit cíleně rybí děti je eklhaft. I když chytám UL vláčku, snažím se to dělat tam, kde je naděje na zajímavou rybu. Chytím i nějaké malé, s tím se nedá nic dělat, ale je jich pětina počtu, který bych nachytal, kdybych to proházel plošně. A nikdy se nechlubím počtem ryb – zejména ne malých.
Jenže každý to vidí jinak. Proč právě já bych měl mít pravdu, že?
- Středa 30. listopadu 2011 ve 21:51® osprey
sus1> Umělá nástraha není takový problém – je daleko těžší se na ni zažrat.
Problém je vždy v člověku. I na rybu se dá chytat relativně slušně a naopak naprosto prasácky.
- Středa 30. listopadu 2011 ve 21:44® osprey
hraji> Vždycky to je a bude o lidech. Je tisíc důvodů, proč na pstruhovkách mizejí ryby, ale už několik let se hledá nějaký ten „fenomén“, či jak to kdysi někdo nazval.