Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Úterý 22. listopadu 2011 v 19:28® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
troutkiller> Jo, chlupatit začíná. Průměry mě zajímají od doby, kdy jsem na jerkovém multíku nahrazoval vlasec 0.35 mm pletenkou 0.25 mm a ono se jí tam vešlo míň.
Když má něco větší průměr, hůř se propadají lehké nástrahy ke dnu, méně snadno se to předře apod.
Taky jsem zažil diskuzi, kde jsme se dohadovali o čtyřech vlascích 0.16 mm. Jeden beznadějně vyšel jako nejhorší – protože to opravdu bylo 0.16. Dva byly 0.18 a jeden 0.19. V podstatě byl ten vlasec, co jsme ho sepsuli, nejlepší, ale zjistil jsem to až za půl roku.
A tak občas měřím, abych korigoval svoje dojmy.
Pravda je to, že když se s něčím dobře chytá, tak jsou čísla vedlejší.
Tento příspěvek byl editován 22.11.2011 18:44:33 uživatelem osprey. - Úterý 22. listopadu 2011 v 19:14® osprey
Kazan> Celý problém je v tom, že o těch technologiích se moc otevřeně nepíše. Ostatně to by byli výrobci sami proti sobě, protože by ledacos neprodali.
Podívej se na nanofilu na jednu věc – podle mě je po vyrobení téměř kulatý, ale dá se splácnout a zůstane tak. Proto na něm nedrží některé uzly – moc se to v nich mačká.
Když s ním nějakou dobu vláčíš, tak se z původně kulatého průměru tlakem v očkách vytvoří řekněme eliptický. Podobně jako u používané pletenky pak naměříš menší průměr.
Zajímalo by mě, jestli bys tyhle moje dojmy mohl potvrdit nebo vyvrátit.
- Úterý 22. listopadu 2011 v 11:28® osprey
sethy> Frekvence vad bude nahodilá a může záviset i na výrobní šarži. Jak jsi psal, že bude třeba zjistit, které průměry jsou dobré, tak i na tom může něco být.
Já hlásím, že dvanáctka ze špulky je OK.
- Úterý 22. listopadu 2011 v 11:13® osprey
sethy> Kdysi jsem četl, že při výrobě vlákna se občas vyskytují chyby. Při navíjení krátkých návinů (např. 125 m) se vlákno speciálně kontroluje a chybné úseky se vyřazují. Když se to navíjí po kilometrech, tak se to logicky dělat nedá. Kdysi se z tohoto důvodu považovala Fireline na malých cívkách za kvalitnější než z navíječky. Třeba to ani nebyla pravda, ale říkalo se to.
Vůbec nevím, jestli je to tak nebo ne. Docela dobře je možné, že šířím fámu. Ale bylo by to vysvětlení, proč něco drží a něco ne.
- Pondělí 21. listopadu 2011 ve 21:34® osprey
olda> Bojím se, že pokud byla Powerka v pořádku, tak ta Daiwa nebude lepší anebo ne o moc.
Spíš jsi narazil na vlastnost všech pletenek – poměrně nízkou oděruvzdornost. Stačí hrana nějakého kamene, cukneš tam, cukneš zpátky a je po pletence.
Já dával na feederu na říční kapry návazce z pletenky na 4 – 8 kg a ztratil jsem na kamenitém dně víc ryb než s návazcem z vlasce 0.18 mm, který má kolem 3 kg.
- Pondělí 21. listopadu 2011 v 16:46® osprey
Kazan> Uprásknout se nechá kdeco. Letos jsem na bolenech při pokusech o maximálně dlouhé hody ustřelil nástrahu 3×. S vlascem je to o trochu těžší, ale s pletenkou je to jak nic. Upálil jsem i na 11 kg. Jako prd.
- Pondělí 21. listopadu 2011 ve 14:29® osprey
sethy> Má ji třeba kolega Prutos – pokud se ještě letos uvidíte. Ve 40 librách, tuším.
- Pondělí 21. listopadu 2011 ve 13:30® osprey
sethy> Tournament je měkčí, hustěji splétaná (to je spíš můj pocit) a průměr víc odpovídá uvedenému. Power Pro by mohla být odolnější (tužší a při stejné nosnosti o trošku větší průměr). Já jsem s Daiwou dost spokojený a zatím nevidím šňůru, která by ji zřetelně překonala, snad v jistých ohledech Nanofil – ale s ním mám odchytané dvě vycházky.
Obě ty šňůry jsou velmi dobré a rozdíl není nijak dramatický, spíš by ses mohl rozhodovat na základě vlastního dojmu – která by tí víc sedla.
- Pondělí 21. listopadu 2011 ve 13:24® osprey
BigMike> V akci teď snad ještě je Ryobi Arctica cca za 2 litry. Jako majitel Zaubera bys věděl plus minus, do čeho jdeš.
Jako majitel kdečeho bych ji klidně mohl mít. Neurazila by mě a myslím, že bych s ní pár spokojených let odchytal. Ostatně dodnes používám třeba Red Arca.
- Neděle 20. listopadu 2011 ve 23:10® osprey
Kazan> Poslední dvě vycházky jsem nanofil zkoušel, uvažuju o něm do jednoho z dalších Duelů. Samozřejmě nezjistím nic převratného, ale můžu už potvrdit, že to, co se tu o něm napsalo, je pravda. Pochytáno i něco ryb různých druhů a velikostí.
- Sobota 19. listopadu 2011 ve 20:40® osprey
Scanix> Na Alandech jsem pochopil proč dělají to, co dělají. Naše vody jsou příliš bezvýznamné na to, aby se o ně výrobci starali. A co nepoberem na woby, dochytáme gumama
- Úterý 15. listopadu 2011 ve 20:46® osprey
olda> Tournament je o něco lepší (a dražší), ale obě šňůry od Daiwy jsou velmi dobré. Se Shinobi jsem ale v praxi nechytal, takže moje odpověď je takovým vyjádřením teoretika.
Víc ti nepomůžu.
- Pondělí 14. listopadu 2011 ve 14:33® osprey
All Armor> Mnohé dlouhé chvějivky by ti posloužily. Já občas chytávám se starým Jaxonem Odeon. Je to prut milovaný i proklínaný, ale na lehké nástrahy prezentované na menší vzdálenost štikám v závěru roku je dobrý.
V létě mi z něj ryby padaly, touhle dobou nikdy. Dávno se už nedělá, ale jsou podobné.
To, co ti poslal sethy, je hodně dobrý proutek. Má ho dost lidí, i pár kamarádů, někteří na něj pějí ódy. Mě úplně nesedl, nějak si nerozumím s jeho akcí či co.
- Pátek 11. listopadu 2011 v 0:52® osprey
olda> Nešetři. Vezmi si tu Arcticu nebo Zaubera podle toho, kolik peněz můžeš postrádat a budeš spokojený.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 22:30® osprey
olda> Já hlasuju pro Applause. Ale kdybys přihodil jen trochu málo, tak máš od té samé firmy Arcticu.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 21:26® osprey
sethy> Skup i ten zbytek. Já bych to udělal místo tebe, ale bojím se, že by mi shnily v šupleti.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 21:12® osprey
sethy> Sežral ty ostatní. Hajzl!
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 20:32® osprey
sethy> A pak že tam nemáte ryby…
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 19:20® osprey
sethy> Z posledních zkušeností, byť s malými rybami, mám dojem, že jsou velmi pasivní (ujala se až marmyška s přírodní nástrahou) a snad i pořád rozptýlené.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 0:39® osprey
sethy> Já nevím. Jsou lidi, co si dost pochvalují.
Já si vody, co znám léta, pochvalovat nemůžu a ty vzdálené nemám s čím srovnávat. Co je průšvih, stále méně času trávím u vody.