Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Čtvrtek 1. září 2011 v 16:32® osprey
osprey

RuSaKsRo> Nějakou rybu to asi chytí, ale dalo by se to narovnat i líp (aspoň se mi to tak zdá).

Středa 31. srpna 2011 ve 21:53® osprey
osprey

Scanix> Dobře ti tak, pacholku. Třeba tě to konečně pohne k mouše. :-D

Já tam v srpnu ani nebyl…

Středa 31. srpna 2011 ve 21:52® osprey
osprey

Mrakoš> No, ano. Akorát ho budu muset udělat a jsem sakra ve skluzu. Ono to chce pár vycházek s těmi mikromrdkami k vodě a já dokonce nebyl ani se rozloučit se pstruhovkou.

Je to v plánu, ale vidím to na pozdní podzim.

Tento příspěvek byl editován 31.8.2011 21:52:22 uživatelem osprey.
Středa 31. srpna 2011 ve 20:28® osprey
osprey

All Armor> Taky jich část měním. Owner ST36 jako takový lepší univerzál a ST41 na sumce.

Taky Daiwa teď má stříbrné trojháky, které by mohly být OWner ST41 v jiném kabátě, ale zatím jsem je naživo neviděl.

Úterý 30. srpna 2011 v 9:51® osprey
osprey

All Armor> Na odkaz jsem kouknul, je tam toho dost, ale vysloveně do oka mi nic nepadlo. Jenom mám pořád pocit, že buď dělají ještě pro další firmy (k čemuž se nemusí veřejně hlásit) anebo je někdo zdařile kopíruje.

Hlavatkowoby vypadají slušně. Stejně ale rozhoduje chod. Jenom nevím, jestli bych se u hlavatky spolehl na ty trojháčky u toho horního kusu.

Pondělí 29. srpna 2011 ve 20:25® osprey
osprey

All Armor> Tyhle hand made věci jsou fajn zejména pro nějaké specifické využití jako je ta hlavatka. Pokud výrobce ví, jaký chod to potřebuje, tak to může být lepší než nějaký tovární model, který musí fungovat v široké škále podmínek.

Pondělí 29. srpna 2011 ve 20:12® osprey
osprey

All Armor> Já měl vždycky radši balzové nechrastící Rapaly a Nilse. Tady se chytaly hlavně štiky a byly dost ochytané, takže plastové ozvučené wobblery toho tady nikdy moc nepochytaly – leda po povodni. Měl jsem jich vždycky jen pár a na Yo-zuri nikdy nedošlo. Mívali je v Budějovicích a bývaly na nich velmi ošklivé cenovky:-))

Slibuju, že si to vzdělání doplním.

Tento příspěvek byl editován 29.8.2011 20:12:18 uživatelem osprey.
Pondělí 29. srpna 2011 ve 13:11® osprey
osprey

kerob> Vzhledem k tomu, že pozoruji wobblery s jistými společnými znaky v sortimentu Savage Gear, Cormoranu a snad i té Daiwy (a jistě to není všechno), zeptám se jen, jestli se jedná právě o produkci té firmy Duel. Ty Yo-zuri se tomu do jisté míry taky podobají.

Pondělí 29. srpna 2011 v 10:55® osprey
osprey

All Armor> Nemám osobní zkušenosti s Yo-zuri. Ačkoli o nich vím, viděl jsem a uznávám je (dle zkušenosti některých známých), nemůžu o nich nic napsat, protože jsem s nimi nikdy nechytal.

Většina rubrik jako Duel nebo Galerie nástrah vznikly s (asi bláhovou) představou, že se podaří získat ke spolupráci další lidi, ale nějak to vázne.

Pátek 26. srpna 2011 ve 23:20® osprey
osprey

hecht> A proč nechytáš doma. Pokud na Berounce chytneš kulový, tak u nás ti garantuju, že chytneš minimálně kulový a čtvrt.

Pátek 26. srpna 2011 ve 22:39® osprey
osprey

hecht> Ty nejsi ten, co nechytne vůbec. Toho bych se nebál:-))

Pátek 26. srpna 2011 ve 22:38® osprey
osprey

Jindra Lev> Je to složité. Oni někde loví a jinde tráví den, v obou případech je lze ulovit.

Já chytil svého posledního candáta zhruba v poledne. Rána a večery by měly být nadějnější, ale candát si dělá dost co chce.

A oproti jiným dravcům je náročnější na práci s nástrahou.

Středa 24. srpna 2011 ve 22:11® osprey
osprey

RuSaKsRo> Hladovějící nebo nezkušená se chytne nejsnáz, pak už je to těžší. Ale zase se, jak píše Char, dá vbláznit i ryba, co nemá hlad. Je to jak kdy. Prostě děláš co umíš a když to jde, tak i něco chytíš.

Někdo chytí častěji a někdo méně často, to už záleží na spoustě věcí.

Úterý 23. srpna 2011 ve 21:33® osprey
osprey

Alivio> Netřeba mi. V téhle kategorii jsem se obsloužil kouskem z druhé ruky za 1400 vočí a jsem s ním zcela spokojen.

Úterý 23. srpna 2011 ve 21:22® osprey
osprey

Alivio> Tahle řada je mimořádně lehká. Pocitově jsou to skvělé pruty, ale proti prutu za třetinovou cenu nejsou o tolik lepší, aby to bylo nějak zásadně znát. Je to asi jako koupit si Ferrari. Výkon, krása, výjimečnost a možná nějaká závist druhých, to tam je. Ale na nákup do Kauflandu dojedeš stejně dobře i obyčejnějším au­tem.

Tento příspěvek byl editován 23.8.2011 21:23:24 uživatelem osprey.
Úterý 23. srpna 2011 ve 21:18® osprey
osprey

miluju přívlač> Ten, který ti nejvíc vyhovuje.

V čem by měl být nejlepší? Lehký, rychlý, odolný, hezký? Nemůže být všechno najednou a každý má jiné požadavky. Dokonce ani mezi svými pruty nevím, který je nejlepší. A neřeším to.

Úterý 23. srpna 2011 v 9:34® osprey
osprey

Jindra Lev> Od 40 g nahoru skoro každý prut. Pokud chceš cíleně sumce, tak od 60 g nahoru. A Sportex dělá i levnější modely – třeba Black Stream.

A navijáky – Ryobi Zauber a jeho klony, Shimana od Technia výš, Daiwy vyšších řad, Penn Slammer,…

Neděle 21. srpna 2011 ve 22:15® osprey
osprey

troutkiller> To nevím, mě teď hrozně bere chytat cejny na Blanici. :-))

Neděle 21. srpna 2011 ve 22:13® osprey
osprey

svery> Jo, vypadají dobře, chodí dobře (vyzkoušel jsem si je), ale jestli je letos ještě hodím do vody, to vážně nevím.

Neděle 21. srpna 2011 ve 14:05® osprey
osprey

troutkiller> Nebudeme se obcházet, stejně je to v podstatě náš dialog. U těch prutů hodně záleží na osobních preferencích. Když něco děláš nějak, vezmeš si prut, který ti na to sedí. Lidi, co mě učili chytat candáty (a že to sakra umí), tak chytají na dlouhé X-Fast pruty (270 – 290 cm). Pokud nechávají rybě dobrat nástrahu, prostě povolí.