Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Pondělí 8. srpna 2011 v 11:14® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
skwor> To je jednuduchý. Když je něco dobrý, dá se to už jedině zkazit.
- Pondělí 8. srpna 2011 v 0:20® osprey
osprey> A ještě jedna věc – dle svazových statistik z době před několika lety připadá na každého člena svazu 0.4 vykázané ponechané štiky, 0.4 candáta, o jednoho bolena se dělí asi 30 lidí a o sumce 50.
Interpretaci těchto čísel, která je velmi diskutabilní, ponechám na laskavém čtenáři.
- Pondělí 8. srpna 2011 v 0:16® osprey
Urbik> V první řadě nevím, co bys od života chtěl. Na začátečníka je to skóre docela slušné. Takže vítej ve svazové realitě.
Ano, je pořád ještě možné chytit i lepší ryby, ale buď musíš mít kliku anebo vědět, „kudy koza jde“.
Nástrahy ti nepomůžou nebo jen částečně.
- Sobota 6. srpna 2011 ve 14:28® osprey
mannice> Jestli se nepletu, tak dost měkký a s dlouhou akcí. Osahával jsem Penny na výstavě a snad je to on. Jestli ne, je mi líto…
Osobně nevím, co je na prutu do 12 g candátového. Já na ně potřebuju rychlejší ostřejší pruty (nejvíc candátů mám na Team Dragon 260 cm/7–21 g) anebo tužší chvějivky. Když se podíváš na poslední vložená videa s Uli Baerem, tak ten taky používá prut, který je hádám někde kolem 40 g.
- Pátek 5. srpna 2011 ve 21:51® osprey
Erik> No, to jak je hluboká, to někdy můžeš zjistit až podle stavu vody. To už jsem taky přišel k vodě, kouknul na ni a hned jsem věděl, že nic nechytnu.
Já se učil chytat spoustu let a právě proto, že jsem celou tu dobu sám objevoval objevené, jsem si to jednak docela užil a jednak se to naučil.
Na revíry můžeš použít i internetové mapy, i průtoky se dají najít na Internetu a kolem té vody se projdeš a uvidíš. To je podle mě nejlepší způsob.
Tento příspěvek byl editován 5.8.2011 21:56:37 uživatelem osprey. - Pátek 5. srpna 2011 v 19:55® osprey
Erik> No na to si stačí vzít soupis revírů, který jsi dostal s povolenkou. Jsou tam vypsané všechny revíry.
A pak si holt musíš uvědomit, že pstruh 40 cm se chytá jinak než 20 cm.
- Pátek 5. srpna 2011 v 18:42® osprey
Erik> Vybírej si velké řeky. Já Moravu neznám, ale ve větší řece se vždycky nějaká slušnější ryba najde.
Ale je to těžší chytání.
Tento příspěvek byl editován 5.8.2011 18:43:10 uživatelem osprey. - Pátek 5. srpna 2011 v 18:20® osprey
Erik> No, bojím se, že takových vod moc není a pokud někdo takovou zná, zatraceně si rozmyslí psát to na web.
- Pátek 5. srpna 2011 v 10:36® osprey
Mrakoš> Je to klasická ukázka toho, jak se ten samý výrobek prodává v různém kabátě.
Za ty prachy to vůbec není špatné. Materiály, které to kvalitou jednoznačně převyšují to převyšují i cenou a to několikanásobně. S trubičkama není problém, ale drž se toho, že buď dva stisky s pootočením nebo spirála. Jak je to polité plastem, klouže to o to víc. Jak se to ale v té trubičce zkroutí (jedna z těch dvou metod) a pořádně zamáčkne, tak už to z ní nevyrveš.
- Úterý 2. srpna 2011 ve 22:49® osprey
Dejwík2504> Nic na tom není, opravdu je ale vyzkoušet to nové očko přímo na prutu. Nejen průměr násadce, ale i to, jak pasuje do řady k ostatním očkům.
- Pondělí 1. srpna 2011 v 17:28® osprey
dam> Nepochybně, důležité je to slovo „jinak“. Ta šance na velkou rybu je hodně malá a její chování i návyky výrazně odlišné.
Navíc člověk musí umět prohrávat. Stalo se mi, že jsem si plánoval výpravu, od příjezdu jsem věděl, že ten záběr nedám, ale poctivě odchytal celý den s tím, že jsem ho samozřejmě nedal.
U malých ryb to nebývá takhle ultimativní.
- Pondělí 1. srpna 2011 v 15:37® osprey
dam> Ono to má dost do sebe. Nutí to člověka daleko víc myslet. A když se povede opravdu pěkná ryba, je to úplně jiný pocit.
- Pondělí 1. srpna 2011 ve 13:38® osprey
šimík> Není zač děkovat. Jednoznačné návody nejsou.
- Pondělí 1. srpna 2011 ve 13:37® osprey
Scanix> Jo, na tom něco bude.
- Pondělí 1. srpna 2011 ve 12:36® osprey
Scanix> Vidíš, že tam plavou i větší. Gratulace.
- Neděle 31. července 2011 ve 21:32® osprey
dam> Jo, já vím. Průměrná teplota během roku je necelých 5 stupňů, maximálka něco přes 10.
- Neděle 31. července 2011 ve 21:31® osprey
šimík> Jak kdy a taky podle toho, jestli bys k němu tu nástrahu dostal a jak bys s ní zacházel.
- Sobota 30. července 2011 ve 22:41® osprey
dam> No, já ty kilometry nachodil tak dva, ale brodil jsem to naboso s foťákem na krku. Ale prut nebyl.
- Sobota 30. července 2011 ve 22:39® osprey
jižan> Nedokážu svoji budoucnost plánovat, ale udělám pro to všechno, aby to klaplo.
- Sobota 30. července 2011 ve 22:13® osprey
dam> Okolí je fantasticky fantastické. Počkej si na ten článeček