Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Sobota 30. července 2011 ve 22:12® osprey
osprey

RuSaKsRo> V tvém případě je to jedno, v mém případě průhledný.:-))

Ale žlutý mám na jednom navijáku taky. A taky hnědý a růžový.

Sobota 30. července 2011 ve 14:51® osprey
osprey

P.M.> Nevím, jestli to ještě budeš číst. U toho Twina 3000 je s větší cívkou i větší řadič. Prostě předek navijáku je větší. Ty gramy navíc nejsou jen v cívce.

Sobota 30. července 2011 ve 14:49® osprey
osprey

RuSaKsRo> S tím teleskopem odvláčíš, ale veselej z toho nebudeš. Prostě to normálně jde, ale když ti ho vyměním na chvilku za pěkný vláčecí prut, budeš se k němu vracet už jen se smutným povzdechem.

Ale i s takovými vidím lidi chytat.

Sobota 30. července 2011 ve 14:47® osprey
osprey

dam> Na Belé jsem byl letos taky – hodinu a půl bez prutu. Vím, co je to za řeku, chtěl jsem fotky pro krátký článeček.

Podařilo se. Myslím, že jsem by níž.

Pátek 29. července 2011 v 15:00® osprey
osprey

mekvak> U nás už jich taky tolik není – nemají tu dost potravy, tak se courají v menších skupinkách. V JČ se těžiště jejich aktivity přesunulo poslední 2 roky na Lužnici, zbývá už jen Vltava pod ČB a je vymalováno.

Pátek 29. července 2011 ve 13:18® osprey
osprey

Maši> Při vší úctě – máš velmi iluzorní představu o tom, jak se hlavatka chová a jaká stanoviště si vybírá i co žere.

Pátek 29. července 2011 ve 12:35® osprey
osprey

jižan> Určitě to musí být paráda. I s tou štikou. Na těch našich pseudopstruhovkách to chce pár větších ryb.

Naopak třeba nad Lipnem by to chtělo konečně udělat nějaký ten jízek a udržet řeku jen na Po, Li plus nějaký ten proudník a tloušť.

Pátek 29. července 2011 ve 12:11® osprey
osprey

mekvak> Byly doby, kdy to v Otavě nebyl problém, bílé ryby bylo dost. Problém se z toho stal, když začaly ryby mizet zejména kvůli kormoránům. Hlavatka sežere za rok co čtyři kormoráni za týden, ale muškaři se v zimě kolem vody moc nemotají, takže vidí v létě hlavatku a tu stovku ptáků, co se tam potloukala přes zimu ne. A hlavatka ryby žere, to je holý fakt.

Dnes už není v jižních Čechách voda, kde by mělo smysl hlavatku vysazovat a fakt se od toho upustilo. Je to tak lepší.

Pátek 29. července 2011 v 11:59® osprey
osprey

jižan> Mám maličko, když je sypali do Otavy. Držel jsem devadesátku. Ale nikdy jsem se jim nevěnoval. Každý rok jim dám na konci podzimu vycházku nebo dvě. Dost jsem při tom pochopil, ale záběr jsem zatím neměl.

Mám flek, kde si myslím, že by měla být. Ale nemám jediný důkaz. Občas tam chytám a říkám si, že jsem možná pěkný vůl, takhle se trápit u prázdné díry:-))

V srpnu si udělám čas. Na tebe i na kluky.

Pátek 29. července 2011 v 1:28® osprey
osprey

mekvak> Však my je tam nesypeme:-))

Pátek 29. července 2011 v 0:11® osprey
osprey

mvincik> Prostě házíš až ti to ta hlavatka vezme. Prý tam ještě něco plave nebo aspoň loni plavalo.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 22:55® osprey
osprey

mvincik> Nakluš k vám na řeku. Ještě tam nějakého tajmena vydoluješ:-))

Čtvrtek 28. července 2011 ve 22:43® osprey
osprey

dam> Ahoj. Tebe jsem tu dlouho neviděl.Já bych jel, ale na zájezdy do Mongolska jsem moc velká socka:-))

Čtvrtek 28. července 2011 v 17:05® osprey
osprey

kerob> Mám pocit, že u Draků záleží na tom, co nakoupí za blanky. Jak honí cenu, tak občas ujedou. Škoda, že na tebe nezbylo Millenium. Drží jak helvítská víra a je v něm i trochu citu. Ale Abučka tam kloktají v sedle navijáku (Daiwy ne).

Dragon dobře začal, ale je možné, že špatně skončí. Ústup od řady Destiny je velký hřebík do rakve a opravdu dobré pruty jsou i u Draků drahé, takže v téhle kategorii bych asi dal přednost třeba něčemu z USA.

Nevím, jestli jim to zachrání řada Team, pořád ji inovují, ale neměl jsem ty nové kousky v ruce.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:16® osprey
osprey

RuSaKsRo> O lankách jsou tu kousek zpátky dva sáhodlouhé články. Já jsem pro ocel. Z mnoha dobrých důvodů (viz ty články).

Čtvrtek 28. července 2011 v 11:05® osprey
osprey

sethy> Já bych řekl, že valná část těch škod vznikla ve chvíli, kdy se jedním trojhákem chytil v tom bordelu. Jak je to nakrátko, tak to bys tam musel mít komponenty na 150 kg.

Středa 27. července 2011 v 19:16® osprey
osprey

RuSaKsRo> Normálně se smekacím navijákem. Multík je v našich podmínkách „vyšší dívčí“ a používá ho asi procento rybářů.

Já používám oboje a smekací navijáky daleko častěji.

Pondělí 25. července 2011 ve 21:48® osprey
osprey

Scanix> To dej. A pojmi to předem jako estetický a konverzační zážitek, ačkoli nějaký úlovek není zcela vyloučen.:-))

Pondělí 25. července 2011 ve 21:07® osprey
osprey

Scanix> No, hlavně se ozvi. Tvých pět dnešních bolenů, to je ta tříletá kvóta:-) Letos jsem tu viděl lovit už dva:-))

Ale možná jsem málo u vody.

Pondělí 25. července 2011 ve 13:18® osprey
osprey

Scanix> Ozvi se, kdykoli ti libo, počítám s tebou. Voda je to krásná. Ale na tvé jsem svou tříletou kvótu bolenů platnou na mé domácí vodě odchytal za 80 minut, candát se u nás hledá blbě, štiky jsou, ale jak mají přes pade, hned je někdo sejme (a jak jsem nedávno zjistil, tak vlastně ani nemusí mít přes pade), no a sumcové fleky jsou víceméně furt pod tlakem.

Nebrečím, prostě se tak mezi tím motám a občas něco vytáhnu, protože v každé vodě vždycky aspoň něco plave.