Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Úterý 14. června 2011 v 16:06® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
kubas> U mě na dvoře na tom zvedal Prutos ze země pětikilovku. Když už stála na hraně, tak jsem mu další zvedání rozmluvil, bo mi toho prutu začalo být líto. Tož asi tak…
- Úterý 14. června 2011 v 16:00® osprey
PetrC> Když ty říkáš UL něčemu, na čem jsme házeli, tuším že Fat Rapa
- Pondělí 13. června 2011 v 16:55® osprey
vladah> Je to nejlevnější vláčák, co jsem poslední dobou viděl prodávat. Takže si dovolím tipnout, že to bude pocitově sice dost hrozný, nicméně použitelný prut.
Osobně bych sehnal někde v akci nebo bazaru za pětistovku něco rozumnějšího.
- Pondělí 13. června 2011 v 16:36® osprey
PetrC> Mám pěknou hnědou Rapalu Shallow Magnum – pokud nejsou překážkou černé pruhy.
6.3 : 1 že na ni chytnu prd
- Pondělí 13. června 2011 ve 12:13® osprey
může mít životnost ve štičí tlamě tak půl vteřiny – když to dobře sedne. Proti vlasci téměř žádný nárůst odolnosti.
S pletenkou jsem experimentoval když se to před patnácti lety objevilo. Hned první štika mi to ukousla na jedno zatřepání hlavou a tím jsem skončil.
Samozřejmě vydržet to může, ale to vlasec taky.
- Sobota 11. června 2011 ve 23:30® osprey
sethy> Gratulace.
- Pátek 10. června 2011 ve 21:28® osprey
kerob> Taky nejsem žádná hvězda, beru to a učím se za pochodu.
Ono by ti prospělo, kdybys měl ten Abu s menší cívkou. Čím větší cívka, tím hůř se roztáčí. Už jsem zjistil, že často člověk nesrovnává konstrukci, ale základní fyzikální vlastnosti.
Asi jako kdybych tvrdil, že Daiwa je odolnější než Shimano, protože ve vel. 3500 snesl její navíják víc než Šímo 2500.
Hodil by se mi kus strojařského vzdělání a praxe v servisu, abych do těch navijáků viděl víc.
- Pátek 10. června 2011 v 17:35® osprey
kerob> Však ony firmy posledních dvacet let nedělaly nic jiného než že se snažily ty multíky „uživatelsky zpřátelštit“. Právě aby se to nemotalo, aby byly tolerantní vůči změně hmotnosti nástrahy nebo protivětru. Myslím, že i Abu to udělalo u nových vajíček ze série Revo.
Ale starý Ambassadeur se dělá co nejpodobnější původnímu letitému originálu, protože jsou na něj zvyklé statisíce lidí po celém světě. Vědí, jak se to chová a dokonce to vyžadují – PetrC je názornou ukázkou. Taky si všimni, jak se série Revo rozvíjí a kulaté multíky od Abu spíš stagnují. Mladí majitelé to vidí dost často stejně jako ty.
V mém případě by to tvé Quantum zastoupil Zillion, Abučka mám C3 a Rekord. Docela s tebou souhlasím, ale dokážu chytat s obojím. U Abu je při těch přechodech mezi nástrahami sem tam nějaká motanice, ale když ho mám chvíli v ruce, zvyknu si a je to OK.
- Pátek 10. června 2011 v 15:50® osprey
PetrC> Já jsem zjistil, že když tahám v brakický vodě 100 g krávu, tak je na to C3 dobrej dost. A cokoli lepšího není ani o tolik lepší jako dražší.
- Pátek 10. června 2011 v 15:09® osprey
kerob> Já měl v ruce i celý Norstream.
Ale nějak mi ta délka a gramáž toho prutu nesedly.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 0:37® osprey
sonic> Zauber sumce taky s přehledem dá, kor když to nebude žádné hovado.
- Středa 8. června 2011 ve 23:55® osprey
sonic> Jaká anketa? Sumčí přívlač je raubírna. Hezkých a drahých navijáků je na to pomalu škoda. Klidně kup Slammera, pokud je to jen na sumce.
- Středa 8. června 2011 ve 22:06® osprey
jarysek> Kup ho na krámu a vyber si dobrý kus. Měl jsem kdysi v ruce jeden, ten chodil jak víno.
- Středa 8. června 2011 ve 21:57® osprey
jarysek> Nakonec zjistíš, že chytat se dá s každým. Kolikrát převládnou osobní sympatie nebo individuální kusové rozdíly nad nějakým objektivním hodnocením kvality daného modelu.
- Středa 8. června 2011 ve 21:48® osprey
jarysek> Není to zlé a dá se vybrat. Ale těžko říct, v téhle cenové kategorii bych radši Červenou krysu alias Rudého vykurvenca (SPRO Red Arc).
Potíž je v tom, že dnes je toho tolik, že se v tom člověk těžko vyzná.
- Středa 8. června 2011 ve 20:51® osprey
PetrC> Perfectní bylo i to, že jsem dostal slevu 10% za špatně zalakovaná očka a celkově to je kolík za pár šupů.
Ale je to smrtící klacek na lov duháků když nedobírají a na některé pstruhovky.
- Středa 8. června 2011 ve 20:38® osprey
sonic> Je jedno jestli Zauber nebo Arctica. Jsou tam nějaké rozdíly v počtu ložisek a náhradních cívek, myslím, že ve prospěch Zauberu.
Rozdíl nebude velký.
Pletenku píšeš. A na co?
- Středa 8. června 2011 ve 20:36® osprey
adnedz> Přijde na to jak co. Malé ryby na hlavách do 3 g ani moc nepadají. I když sem tam se vyskytne den, kde se jim to daří. Ale fakt mě to netrápí – na P vodě používám BL hlavičky povinně a na MP, když si hraju s okounky, tak si je taky zamačkávám. Rozdíl v tom pad
U candáta s hlavou 20 g už je to diskutabilnější.
- Středa 8. června 2011 ve 20:15® osprey
sonic> Asi bych vzal Zaubera, to je osvědčená klasika. Ty ostatní jsou od něj stejně jen nějakým způsobem odvozeny. A ohlídej si počet náhradních cívek. Měl by mít dvě, ale prodávají se i Zaubery bez NC a samozřejmě jsou to ty nejlevnější.
- Středa 8. června 2011 ve 20:13® osprey
adnedz> Malé zamačkávám, případně používám diamantový pilník. Vím, že závodníci používají miniaturní brusku s diamantovým kotoučkem.
Velké zatím nechávám s protihrotem. Časem se třeba zase posunu dál.