Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Středa 8. června 2011 v 19:22® osprey
osprey

PetrC> Norstreamy jsem držel dva. Není to špatné, ale do euforie taky daleko.

Nejvíc si tuhle značku chválí závodníci. No a já nezávodím…

Jo a jeden prut značky Perfect vlastním. Napsáno to na něm je. Je perfect-ní. Teda jak na co:-D

Tento příspěvek byl editován 8.6.2011 19:23:48 uživatelem osprey.
Pondělí 6. června 2011 ve 20:09® osprey
osprey

RM> Mimochodem, opravdu pěkný potočák. Já bych pro takového musel na Vltavu a asi by mi to dalo dost práce. Při jedné návštěvě ročně bych to viděl, že tak do 15 let chytím podobného.

Ale duháky nám letos vysadili velké…

Pondělí 6. června 2011 ve 20:02® osprey
osprey

RM> Řasa neřasa – buď to vezme i ve sloupci a když ne, musíš tak jako tak dolů. Stokrát to vytáhneš s bordelem a po sto prvé s rybou.

Dneska chytá největší ryby ten, kdo nejde s davem, nepospíchá a ví, že každá věc má svůj čas. Pepa-č mi to každoročně dokazuje. I já si to občas dokazuju.

Pondělí 6. června 2011 v 19:31® osprey
osprey

RM> Krásný komentář. Samozřejmě – tohle je nejcennější ryba, jakou můžeš chytit. Snad ještě cennější by bylo, kdybys ho dal podruhé, až bude mít 65 cm.

No a ty různé škobrtance se docilují vedením nástrahy u dna a neustálými nepravidelnými pohyby špičky prutu.

A je to náročné na koncentraci. Když mi není gut nebo mi něco vrtá v hlavě, tahám nástrahy jen tak mechanicky a podle toho to pak vypadá.

Neděle 5. června 2011 v 15:40® osprey
osprey

mvincik> Tak ji vytáhneš a nahodíš znova, ne? A pokud se to děje pořád, tak vyměníš nástrahu.

On třeba celý lov na Alandech je o tom tahat ryby a ne bordel.

Neděle 5. června 2011 v 15:11® osprey
osprey

mvincik> Nemám. Děláš co umíš. V čisté vodě to můžeš zkusit tahat výš – pstruh se pro to dokáže zvednout. Když chce.

Neděle 5. června 2011 ve 13:15® osprey
osprey

billy717> No tak třeba ve 2 m v silném proudu a kalné vodě budeš mít docela problém – to, co tam dostaneš ke dnu, bude těžké a možná moc velké pro toho pstruha.

Budeš muset chodit, hledat chytatelné fleky, zkoušet nástrahy atd.

Zajímavější čas přijde, až se to začne čistit.

Neděle 5. června 2011 ve 12:44® osprey
osprey

billy717> Záleží na spoustě věcí. Smysl to mít může a nástraha musí být taková, abys ji dostal ke dnu a ten pstruh ji tam našel.

Na přesnější odpověď by se muselo řešit jaká je to voda, jak moc zkalená, kolik je tam pstruhů, jak se to bude tahat…

Až budeš chytat deset let, tak přijdeš, koukneš a nejspíš budeš vědět hned, jestli to má smysl.

Neděle 5. června 2011 v 11:55® osprey
osprey

brčal> Jak jsem psal – nelze vodit 2 g hlavu jako 6 g. A vláčkař se většinou zapomíná, dostává to vysoko do sloupce a pak má míň záběrů.

Jinak je samozřejmě jedno, na čem se nástraha tahá, pokud má optimální pohyb a pracovní hloubku.

Neděle 5. června 2011 v 11:02® osprey
osprey

Timber Jack> Dobrá koupě ten Zillion. Moc krásná hračka a uživatelsky hodně přívětivá. Navíc se mi zdá, že je výrazně trvanlivější než smekací navijáky – prostě ten pocit nového navijáku tam vydrží dlouho. Měl jsem ho pár měsíců zapůjčený a udělal na mě dojem.

Neděle 5. června 2011 v 11:00® osprey
osprey

brčal> Já bych to asi vláčákem zvládal. Je tam delší vyklesávání a je to náročné na pohyb (nesmíš to uspěchat). Dá se to.

Lovím věci nabité jen na offsetovém háčku, jiná zátěž tam není.

Sobota 4. června 2011 ve 20:02® osprey
osprey

jarysek> Třeba tohle, ale má myslím jen jednu cívku.

Ale podívej se po těch stránkách, jsou tam i se dvěma náhradními. Vychází to všechno z jednoho základu a i ty levnější jsou dost slušné.

http://adler-wft.cz/eshop.php?…

Sobota 4. června 2011 v 19:53® osprey
osprey

jarysek> A k čemu? Jakou velikost, typ brzdy, nároky na zatížení apod. si představuješ?

Sobota 4. června 2011 v 18:12® osprey
osprey

Mrakoš> To hraje roli maximálně na malém pstruhovém potoce. Ostatně větší problém je tvoje hlava a ramena než něco, co máš na úrovni pasu.

Mám matné černé navijáky i nablýskané verky svítící na dálku a nikdy jsem nezískal sebemenší dojem, že je v úspěšnosti lovu nějaký rozdíl.

Pátek 3. června 2011 ve 23:02® osprey
osprey

jarysek> Použitelný. Znám lidi, co s Ticami chytali a nestěžovali si. V mém nejbližším okolí ale nikdo.

Pátek 3. června 2011 ve 12:14® osprey
osprey

dodorider> Pokud ti nevydrží Certate, tak už nemáš kam jít. Snad ještě Steez od stejné firmy.

Pátek 3. června 2011 ve 12:10® osprey
osprey

dodorider> Certate je dobrý stroj. A navíc trvanlivý.

Pátek 3. června 2011 ve 12:09® osprey
osprey

skwor> Speedmaster má očka Fuji Alconite – tytéž, co mají lepší Dragony a spousta jiných prutů. Velmi kvalitní očka, která zvládají neskutečně moc. Pletenka není problém.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:22® osprey
osprey

dodorider> S tímhle cajkem bys spoustu fleků vůbec neodchytal a na mnoha jiných bys jen držel prut a čekal co ta ryba udělá.

Loví se s hlavami 20 g, za povodní, v pařezech, skalách apod.

Já třeba můžu říkat, že jsem nikdy neutrhl sumce. Ale radši to moc vykřikovat nebudu, protože hned ten příští mi to může předvést. Spoustě vláčkařů jejich největší candáti spadli. A byly to i ryby přes metr.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:05® osprey
osprey

Prutos> Jo – chodil bych na tarpony:-))

Teď jsem viděl fotku – 268 cm/110 kg. To by byla moje životní meta. Umíš si představit ten výskok vedle lodě? :-D