Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:58® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
mannice> To byla štika – zdolal jsem ji na jerkáči až k lodi, zaparkoval vedle levého boku a povolil trochu, aby nezačala mlátit hlavou. A ona jen tak přežvejkla hubou a vyhákla se.
Přišla mi seklá tak, že se mi zdálo nemožné, aby z toho spadla – no a ona se ani moc nesnažila…
Jo a jestli myslíš prut – tak se podívej na DVD Feeder 2. Po záseku jezdila holínka o metr, režisérovi se to líbilo a tak jsme to pro velký úspěch několikrát opakovali. Až to prdlo.
Tento příspěvek byl editován 2.6.2011 23:00:12 uživatelem osprey. - Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:47® osprey
Prutos> Když tam u vás to jsou CANDÁTI. Ono když se pak to hovado začne v proudu mlátit, tak to není jako když vlečeš k hladině nějakou padesátku.
Je smutné, jak pomalu člověk získává zkušenosti s velkými rybami – viz moje spadlá metrovka.
- Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:39® osprey
mannice> Neuděláš, já sice jednou s pletenkou prut přerazil, ale to jsi neviděl, co jsem s ním kvůli kameře dělal.
- Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:25® osprey
mannice> Až ti vezme fakt velkej, zjistíš, že pletenka je dvojsečená zbraň. Ale obecně je na candáty lepší kvůli kontaktu s nástrahou.
- Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:43® osprey
PetrC> S čím že si to měl hrát? S céčky nebo s tím bez hacku a carek?
- Čtvrtek 2. června 2011 v 16:22® osprey
PetrC> Hladový voči? Něco je tu větší než obvykle? Máme nový vrata?
- Středa 1. června 2011 ve 23:29® osprey
mannice> Mě se docela líbila Daiwa Tournament 0.10 mm. Opravdu má 0.10 mm (to mají i některé 0.06) a drží jako kráva. Ta choulostivost na předření je tam ale taky, to má každá slabá pletenka.
Nebo si napiš kerobovi, ten toho má s tenkými pletenkami odchytáno asi nejvíc z nás všech, co se tu běžně vyskytujem.
- Středa 1. června 2011 ve 22:50® osprey
sethy> To je pravda. Na druhou stranu ty jsi s tím určitě střílel pořádné gumy…
- Středa 1. června 2011 ve 22:46® osprey
mannice> Té tenké nekupuj plný návin. Jak radí kluci. Ideální je 100 – 150 m a podmotat. I se to líp chová.
- Úterý 31. května 2011 ve 22:14® osprey
dodorider> V podstatě ti bylo poraděno. Silné tuhé lanko fachčí taky. Alandy jsem odjerkoval s Bungee Steelem a taky to šlo.
- Úterý 31. května 2011 v 11:47® osprey
jiris> Mám to 65 km – to už není u nás. To i ty tolstolobiky bych našel blíž.
- Pondělí 30. května 2011 ve 23:14® osprey
sonic> Já jsem dost konzervativní, ale v Dojčlandu to docela vesele tahají a občas to vytáhnou i s nějakým šupinatým přívažkem.
Ten svazek fousů z toho dělá nástrahu do bordelu, tak bych počkal na 16.6. a v nějaké pařezovce to prubnul.
- Pondělí 30. května 2011 v 9:22® osprey
Kazan> Díky za názor. Tu starou velkou heintzku taky někde mám.
A jenom pro upřesnění – to není tuning, ta plandavka se takhle prodává.
- Neděle 29. května 2011 ve 23:41® osprey
jiris> Tož dondi semka. A budeš mít pokoj. Ani nevím, kdy jsem naposledy něco podsekl.
Akorát těch dravců tu není zasejc tolik, ale to by ti snad nevadilo…
- Neděle 29. května 2011 ve 22:50® osprey
jiris> Na tohle bych vzal něco, co má jeden trojhák, ale velkej.
A nediv se mé nedovtipnosti. Na mých vodách ta ryba zrovna moc není. Za 17 let jsem ho tu viděl dvakrát, když nepočítám chovné rybníky.
- Neděle 29. května 2011 ve 22:32® osprey
jiris> A dokázal bys být konkrétnější?
- Neděle 29. května 2011 ve 21:49® osprey
kubas> Tam není moc co ladit – sklonit prut můžeš vždycky, ale ta šnůra musí držet. A taková Daiwa na 50 liber se dá použít i na prutu do 40 g aniž by to byla nějaká zvláštní onanie.
Tím nechci doporučovat na sumce ten prut do 40 g, ale říct, že není problém šňůru vůči prutu předimenzovat.
- Neděle 29. května 2011 ve 21:42® osprey
Losfedos> Prutos chytá na Power Pro 50 liber (asi 24 kg) a 65 liber, já používám Daiwu na 50 liber. Umím si představit i víc. Samozřejmě že menší rybu zdoláš i na slabší, ale nemusíš – stačí pár kamenů a je po.
Průměr neřeším, vycházím z té nosnosti.
- Neděle 29. května 2011 ve 21:31® osprey
sethy> Možná hraje trochu roli i vyvážení, jde to takhle víc naplocho, s jedním trojhákem to klesá na zadek.
Ale spíš je někomu líto, že útoky vedené na přední část nástrahy mají malou úspěšnost záseku.
Uživatelsky je ale příjemnější, když je ten trojhák jen jeden.
Tento příspěvek byl editován 29.5.2011 21:32:25 uživatelem osprey. - Neděle 29. května 2011 ve 21:24® osprey
sethy> Ono se to tak prodává. A když to Švédi vymysleli, něco na tom bude. Ale víš co je to odchytaných hodin než bych mohl prohlásit, že je to (anebo není to) blbost? Už jenom najít rybu, co si na to otevře hubu, je tady u nás celkem problém (a není to zas tak velké).
A tak se ptám.
Před nedávnem jsem chytil dvě na menší verzi co má jeden trojhák.