Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Neděle 29. května 2011 ve 21:15® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Taky mám dotaz. Chytáte někdo častěji na toto? Jak se vám osvědčily ty dva trojháky? Není lepší mít jen jeden vzadu?
Já lovím spíš na menší velikosti, tam je jeden.
- Neděle 29. května 2011 ve 21:13® osprey
Losfedos> Nemám zkušenosti s novou Fireline, ale vypadá dobře. Tu starou nebrat, dnešní šňůry jsou nejmíň o generaci dál. Power Pro je dobrá volba.
Další dvě dobré pletenky jsou v jednom z posledních Duelů.
- Sobota 28. května 2011 ve 21:36® osprey
zedus> Podle mě určitě. Tahal jsem SSR i na měkčím (ale na stojáku) a Jointed nemá nijak hrozný odpor, s prutem do 40 g ho taháš jak malinu.
Diskutabilní je síla proudu a styl jako to chceš tahat. Ten SSR přece jen nějaký odpor má.
- Sobota 28. května 2011 v 1:16® osprey
hecht> Osmnácticentimetrové jerky od Strike Pro.
- Pátek 27. května 2011 ve 21:29® osprey
olda> Já si teď přivezl taky dvě nalezené nástrahy ze severu, takže ti věřím.
Každopádně toho Nilse si považuj. Dobrý wob.
- Pátek 27. května 2011 ve 20:34® osprey
olda> Ten Nils Master si považuj. Nevím, jestli jsi ho našel nebo koupil, ale z té hromádky je to nejlepší kousek.
- Čtvrtek 26. května 2011 ve 22:32® osprey
sethy> Fakt? V tom případě mi ta sračka nesmí do baráku. Bože jak hluboko ta Rapala klesla.
A vůbec. Kdo ví, od koho to Rapala kupuje. Mám doma jen jednoho Fat Rapa a toho bych byl ochotný i přidělat na prut
Jinak je fakt, že redaktor má v oblasti těchhle baňatých chrasťáků mezery. Štiky tyhle typy zas tak moc nemilujou.
- Čtvrtek 26. května 2011 ve 22:10® osprey
Dejwík2504> Chabá napodobenina „Made in China“ nebo tak něco. Neznám, podobné věci ani nevlastním. Možná ke své škodě, ale prostě je nepoužívám.
- Čtvrtek 26. května 2011 ve 22:04® osprey
olda> Z té čtveřice – vlevo dole WFS Killer a vpravo nahoře Rapala Glass Shad Rap. Víc nevím.
- Čtvrtek 26. května 2011 ve 21:08® osprey
Jiras> Na wobblery do 60 g to chce gramáž do 60 g, ne?
Ale pokud sám cítíš, že je v tom zakopaný pes, tak fór je nejen v tom, kolik wobbler váží, ale hlavně v tom, jaký odpor klade při tažení vodou a jakým způsobem má být veden. Klasický wobblerák je kratší tuhý prut se špičkovou akcí. Pokud ale woby jen taháš (např. při sumceřině se to většinou dělá), pak zas rozhoduje spíš to, jak daleko chceš házet.
Zajímavý prut na velké woby (i do 60 g) je Dragon Reno Killer ze současného Duelu. Na tu jeho gramáž do 42 g nekoukej, utáhne daleko víc, možná i dvojnásobek.
Já osobně poslední dobou házím velké woby jerkovým prutem s multiplikátorem. Chce to ale jerkáč, co aspoň trochu pracuje – ne úplný kůl, jinak jsou problémy při zdolávání ryb – nedávno mě to stálo hodně pěknou rybu.
- Úterý 24. května 2011 v 19:12® osprey
dodorider> Jo, Norstreamy jsou povedené pruty. Ať slouží.
- Středa 11. května 2011 ve 20:42® osprey
skwor> Což to je mi jasné. Já ti poreferuju, jak jsme to přežili bez rukavice. Skřelovým hmatem jsem vylovoval jednou asi 4 kg rybu, na nic ostrého jsem si nesáhl (ale slyšel jsem, že je to hned).
Minule jsem na severu neměl problém – svoji jedinou štiku jsem vylovil týlním hmatem a mořáka za ocasní násadec
Tento příspěvek byl editován 11.5.2011 20:42:53 uživatelem osprey.Zbytek si nepamatuju, ale asi taky do ruky.
- Středa 11. května 2011 ve 20:34® osprey
skwor> A je to nutné? Naprostou většinu štik člověk sebere rukou, někde od 80 cm výš se to dá podebrat. Je fakt, že vyplétat wobbler z podběráku není psina, ale tolik velkých štik jsem zatím nechytil.
A co vylovovací kleště?
- Středa 11. května 2011 v 18:47® osprey
mvincik> Jaké školení – dopředu to hodíš, zpátky cukáš.
- Středa 11. května 2011 v 16:20® osprey
mvincik> Ty si děláš srandu, ale já na přívlač 0.40 mm navinutou mám. Klidně zdolám sedmdesátku štiku na dvanáctce, ale nemám problém ani s opačným extrémem.
Oni ultralajťáci všechny vláčkaře úplně zblbli, ale s celou řadou nástrah nepředstavují silnější vlasce problém. A rybu není třeba rvát, ta síla vlasce je tam z jiných důvodů.
Ta 0.40 mm je na jerkování.
- Pondělí 9. května 2011 ve 14:04® osprey
inspo> Poté, co vyvrátil u řeky několik stromů, cestou domů vymlátil hospodu a v předsíni nakopl psa, se už může jevit celkem klidný
- Pondělí 9. května 2011 ve 14:01® osprey
BoBo-Falknow> No vida, ta už je ozdobou téhle rubriky, bo lepší už tu pár neděl nebyla
Teď ještě zvětšit rybu
- Neděle 8. května 2011 ve 23:00® osprey
BoBo-Falknow> Ahoj. No ryba je ostrá, ale profíci by ti sepsuli kompozici, nakloněný horizont apod.
Já udělám dobrou fotku tak dvakrát do roka. Náhodou.
Ale určitě jste si to užili a to je dobře.
- Neděle 8. května 2011 ve 21:44® osprey
Sander> Nemám. Ani si nevybavuju jak vypadala.
Navíc jak mě znáš, já tasím woba jen když mi tečkovaní nechtějí sežrat gumu. Letos jsem s ním vláčel asi dvacet minut na stojáku. Nechtěli gumu a woba taky ne…
- Sobota 7. května 2011 ve 20:18® osprey
Prichy> Ano jsem suterén. Miluju sklepní místnosti, zvlášť pokud jsou v nich zásoby jídla a pití