Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Pátek 29. dubna 2011 ve 13:39® osprey
osprey

Flip> Podle mě to nebude problém – pokud si dotyčný tu reklamní plochu zaplatí. Ale jestli chce prodat nějaký starý klacek, tak aby se mu to rentovalo, tak bych to viděl tak na dvě hodiny…

Nevím, jak dalece si servery vybírají své inzerenty. Tam, co chodíš ty, jsem viděl reklamu na víno. A představ si třeba, že máš na baráku bilboard a agentura ti tam vylepí na čtvrt roku volební plakát s Paroubkem:-)

A jinak samozřejmě já nejsem ten, kdo je oprávněn o reklamě jednat. V podstatě si tu jen pouštím hubu na špacír. Radši půjdu něco dělat. Jo, dnes jsem chytal štiky ve velkým. Mrkni do rubriky Z lovu.

Pátek 29. dubna 2011 ve 12:29® osprey
osprey

Flip> Jedná se o placenou reklamu a za peníze v Praze dům…

I já bych si přál, aby to byla reklama třeba Cabelasu nebo Bass Shop Pro.

Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 20:31® osprey
osprey

Sander> Tak to je u toho nejspíš už přiložený sešit.

Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 20:25® osprey
osprey

Sander> Já ji ještě nenašel… Kolikátej asi budu? :-D

Pondělí 25. dubna 2011 ve 21:35® osprey
osprey

Char> Celkem dobrou. Akorát jsem jednou nakoupil nějaký ležák a praskalo to mnohem snáz než jsem byl zvyklý z minulosti.

Pondělí 25. dubna 2011 ve 14:06® osprey
osprey

Doudleban> Opravdu primární je to, aby v revírech byly zdravé ryby v rozumném počtu a věkové skladbě, přičemž by měl být umožněn jejich přírodní výtěr.

Pokud je toto zajištěno, je jedno, kdy se ty ryby budou lovit. Na svazových vodách je plno předpisů, ale toho primárně nejdůležitějšího cíle se dosáhnout nedaří, zatímco na některých (zdůrazňuji – některých) soukromácích ano.

Pondělí 25. dubna 2011 ve 13:03® osprey
osprey

ladamaj> V tom se shodnem.

Pondělí 25. dubna 2011 ve 12:23® osprey
osprey

ladamaj> Doudleban přemýšlí nad tím, jak by věci měly být. Mě to trvalo dvacet let a pořád si nejsem jistý, že to vím:-)

To přemýšlení a hledání je důležité. Jednou třeba dojde dál než já.

Pondělí 25. dubna 2011 v 11:19® osprey
osprey

ladamaj> A proč to řešit? Jestli má někdo soukromou vodu a každý rok ji vypustí a ryby prodá nebo jestli tam za nějakých podmínek provozuje lov na udici, to nám může být jedno.

Podívej se na celý slavný lov na dírkách – je to jen prodej ryb trochu svéráznější formou, nic víc. Ale proč tomu bránit? Je snad někdo nespokojen? Producent prodá ryby, majitel revíru povolenky a návštěvník si odnese za patřičný peníz svou igelitku.

Sport to není, ale jednou za zimu si tam s tou igelitkou dojdu taky.

Pondělí 25. dubna 2011 v 11:14® osprey
osprey

Scanix> Díky za komentář.

Zvířata v přírodě se normálně žerou, vyhánějí z teritorií, umírají na nemoci apod. A dělají to 12 měsíců v roce.

Celkově je u ryb důležité, aby ve vodě byly.

Víš, co se teď děje na nejmenovaném místě. Roky jsme chytali, ale chovali se tak, aby tam ty ryby pořád byly. Teď se to hroutí neskutečným fofrem. A naprosto v rámci pravidel.

Nevyjadřuj se k téhle poslední poznámce (bude to lepší) – ber ji jen jako důkaz, že pravidla musejí mít jediný cíl – aby ve vodě byly ryby. Jinak jsou na hovno. Což se v tomto případě nádherně ukazuje.

Pondělí 25. dubna 2011 v 10:15® osprey
osprey

Doudleban> A jak bys to stavěl? Zajímá tě přece, jestli je to dobré nebo špatné.

Dobré by bylo, kdybys měl hlad a při zdravých smyslech si chytil rybu k večeři (tak šedesátku, větší bys asi nesnědl). V reálu je všechno jinak – lovíme pro zábavu, honíme se za trofejemi, ryb je málo a tak vymýšlíme pravidla. Pak špekulujeme nad těmi pravidly.

Pro mě je metou chytit rybu, která je velká a opatrná. Takovou nepotřebuju sežrat, stačí mi k tomu ta šedesátka. Ale na druhou stranu lov není bez rizika – tu rybu můžu vždycky poranit a budu si ji muset vzít.

Ostatně teď řešíme, zda je etické zaházet si na MP strímrem a za dva měsíce poteče pod jezy krvavá voda. Pod úhlem tohoto pohledu řešíme zbytečnosti.

Neděle 24. dubna 2011 ve 23:42® osprey
osprey

Doudleban> A co je podle tebe férový lov? Jedné štice, co chytil David, ještě čouhalo z huby lanko ze zimních dírek.

V květnu jedu na štiky na sever. Budou tam asi tak dlouho vytřené jako jsou u nás dnes.

Znám jediný férový přístup – dívat se a nechytat. Dělám to častěji než by se zdálo.

Nedávno jsem chytal cejny a cejnky. Byli ještě nevytření. Bylo to fér?

Ještě před pár lety byla řeka touhle dobou komplet hájená. Proč dnes není? A je to dobře nebo je to špatně?

Lidi se odnepaměti snaží oddělit dobro a zlo, ale dodnes to nedokázali. Proč bych právě já měl znát odpověď? Nevím, jestli je dobře chytat štiky koncem dubna, i když se pustí.

Neděle 24. dubna 2011 v 11:01® osprey
osprey

mckvak8> Já chytám na neprůhledné. Možná je to špatně, nevím. Dobré zkušenosti mám s Power Pro, Stren Superbraid (jsou i jiné Streny) a Daiwa Tournament. Chválená je i Daiwa Shinobi.

Pak jsou tu šňůry od tlupy Pure Fishing – Fireline, Spiderwire a Whiplash. Taky se to dá.

A kdybys chtěl něco extra, tak na níže uvedeném odkazu najdeš šňůr hafo a jsou tam hodně dobré japonské šňůry, ale za dlouhé peníze.

Úterý 19. dubna 2011 ve 20:57® osprey
osprey

bobina> Prostě jdi a hledej. Málokdo napíše na veřejný web jméno dobré lokality a když to udělá, většinou lituje.

Nic ti neuteče – obcházej vody, dívej se, přemýšlej. Pstruhařina není jen o rybách. Je to něco víc. A čím těžší je cesta, tím hlubší je pochopení.

Neděle 17. dubna 2011 v 11:52® osprey
osprey

Sander> Zdomácnělé pouštím. Za zásluhy a s nadějí, že když to vydrželi až tak dlouho, s krátkým doškolením by mohli ještě chvíli.

Tímto tě nehodlám ovlivňovat, stejně bych tě neovlivnil:-))

Ale moc hezká ryba.

Čtvrtek 14. dubna 2011 ve 22:34® osprey
osprey

cormaxx> Podívej se, co jsem napsal v tom článku, to bylo pod čerstvými dojmy. Teď už je to 15 měsíců a od té doby jsem měl v ruce stovky prutů.

Čtvrtek 14. dubna 2011 ve 20:28® osprey
osprey

macino ambrossiny> Není, Tomáš Krejča ji používá. Ona je relativně velká, ale dost lehká. Celkem se to dá. HaD to měl na nějakém Norstreamu 180 cm a nestěžoval si.

Čtvrtek 14. dubna 2011 ve 20:27® osprey
osprey

cormaxx> To jsou zajímavý pruty, ale rozhodně to není 2–7 g jak bys čekal. Je to normální wobblerák, určitě aspoň do 15 g – oni tvrdí, že má citlivou špic. Ale je to dobrej wobblerák:-)

Středa 13. dubna 2011 v 16:07® osprey
osprey

mvincik> Takže to vlastně byly putovní kousky s bohatou historií. Vědět to, sice bych je zase jen přišláp a vytrhl z nich trojháček, ale dělal bych to s mnohem větší úctou:-)

Úterý 12. dubna 2011 ve 21:04® osprey
osprey

dodorider> Jo, vložky, ty jsou drsný a berou jak o život. Ale tady jich zas tolik není. V minulosti jsme občas chytávali „strakonický bělice“. Byly takový gumový, průsvitný…

Tento příspěvek byl editován 12.4.2011 21:04:33 uživatelem osprey.