Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Středa 30. března 2011 ve 14:12® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
hastopír> Jsou mezi nimi hlavně časové rozdíly. Já mám tu úplně první řadu Aero GT a GTM. Ještě je to velikost 2000 (později 3010 – tu mám taky a normálně měním cívky a ani tělo nemá jiné rozměry, jen je tam dvouklika).
Pak se dělaly novější kusy – Super Aera s kovoým lemem cívky a na řadu Power Aero si nevzpomínám.
V podstatě se řada Aero dělá asi od roku 1991, já si první koupil na jaře v roce 1993.
Tvůj dotaz mapuje asi desetileté období vývoje této řady a během té doby přišlo Shimano se spoustou svých patentů (různé ty oscilace a válečková superložiska a tak). Dnes se ty verze značí jinak. Taky jinak vypadají a už to tak nějak není ono.
Mimochodem, s tím navijákem z roku 1993 letos chytám celou zimu. Snad jen jednou byl u vody nějaký jiný. A zeptej se mě za deset let, možná s ním budu chytat dál…
- Středa 30. března 2011 ve 13:37® osprey
džigit> Wobbler má vypouklý povrch a kontakt s kartáčem není v celé ploše a zrovna to sedlo na tu popíchanou plochu – ani se to s ní třeba přesně nekrylo, což na videu není dobře patrné. Okecám ti všecko
Tu nástrahu drželi tři sumcaři a zbytek národa ji viděl jen ve filmu. A ve filmu jsem viděl i chlapa běžet po zdi nahoru, auto lítat a Harryho Pottera na koštěti…
- Středa 30. března 2011 ve 13:30® osprey
Scanix> Což o to. Zas by to letos nějaké centimetrové zuby chtělo. Uvidíme, jak to vyjde. Na to musí být i klika.
- Středa 30. března 2011 ve 13:27® osprey
Scanix> MLžit se musí věrohodně. Centimetrové zuby pracujou jinak.
- Středa 30. března 2011 ve 13:16® osprey
sethy> Nactiutrhači
Bohužel máš pravdu, Já je mám takhle opíchané taky…
Ale co když se ten kartáč trefil ausgerechnet přesně do toho fleku?
- Úterý 29. března 2011 ve 20:31® osprey
billy717> Bude to trochu těžší. Zvlášť na ten 210 cm – pokud to nebude mít nějakou velkou gramáž.
Ale můj první naviják byl taky takhle velký, chytal jsem s ním i s prutem 180 cm a jak to šlo…
- Úterý 29. března 2011 ve 20:11® osprey
billy717> Normálka. Záleží na prutu. Na 270 cm by to šlo.
- Úterý 29. března 2011 v 19:14® osprey
dodorider> Shakespeare normálně funguje, jenom u nás podcenil reklamu a nejezdí na veletrhy. Na to konto tady kope třetí ligu a kupují ho jen pamětníci.
Ale měl jsem v ruce jejich feeder, byl za 1600 i s navijákem a byl za ty prachy fakt povedený. Kdyby si ten kolovrátek prodali extra a klacík byl kolem 1200, možná bych si ho koupil na hraní.
- Středa 23. března 2011 ve 21:35® osprey
billy717> Pezon a Michel, Mitchell, Sensas a nejsem si jist, jestli Garbolino (to je možná italské). Víc mě nenapadá.
- Středa 23. března 2011 ve 12:03® osprey
hecht> To je od té doby, co si ve Věstonicích a v Předmostí u Přerova zvykli obírat mamuty. Pak jsou totiž potřeba větší párátka…
- Úterý 22. března 2011 ve 23:03® osprey
illnath123> Jedno to není, to by ses divil. Ale se Skeletorem chybu neuděláš. Je to dobrý prut. Pokud ti bude sedět ta rukojeť, tak nebude žádný problém.
- Úterý 22. března 2011 ve 22:04® osprey
skwor> Říkáš – drželi se jako veš. Vší silou…
Ono je to těžký. Taky bych na neznámou vodu nenaběhl s UL prutem. Lepší okoun na štikáči nežli metrovka na chvějivce s desítkou vlascem.
- Úterý 22. března 2011 ve 21:59® osprey
skwor> Teda, takovej hubeňour a ty do něj Skeloušem
- Úterý 22. března 2011 ve 21:49® osprey
skwor> Trošku lehčí blank, ale to sedlo navijáku je takové divně plastové. Ani nedokážu říct, jestli se mi líbí víc nebo míň než předchůdce.
Ale když jsem viděl prvního Skeletora ještě s kovovýma očkama, tak jsem z něj byl nadšený, mělo to něco v sobě. Tohle je dobrý prut, ale někam se vytrácí to nadšení. Nedávno jsem potkal dva staré skeletory v regálu a pořád to z nich sálá. Z toho nového prostě tolik ne.
- Úterý 22. března 2011 v 0:11® osprey
LukasManousek> Proto se ta kráva nezabíjí dva dny před smrtí, ale daleko dřív. A samozřejmě se zpracuje tak, aby to nevadilo (salám to jistí).
U těch ryb je to složitější a samozřejmě nejlepší jsou ryby v takové té „optimální jedlé velikosti“.
Jinak já zabíjím asi tak jednu rybu ze sta a polovinu druhů vůbec. Nepoužívám vezírek a na co dosáhnu, to vyháčkovávám ve vodě. Ale občas si rybu beru – často i musím, protože dravce člověk občas blbě zasekne a poraní ho a candát vytažený z hloubky na tom taky nebývá nejlíp.
- Pondělí 21. března 2011 ve 23:43® osprey
LukasManousek> Já to moc neřeším. Nějaké okouny kolem 40 cm jsem snědl a nebyli špatní, nějaké pustil. V poslední době převažuje verze B.
Samozřejmě ideální jsou ryby v menší velikosti. Obecně se snažím okouny hodně pouštět, loni jsem si jich vzal za celý rok asi 6. Občas i musíš, protože někteří to mají hluboko.
Řekl bych, že jsem konzument ryb, který to dost omezuje, protože pochopil, že když si to všechno sežerem, tak tam v té vodě nic nebude. Takže obvykle si beru to, co se do vody nejvíc sype – kapr, duhák. Ostatní jen sem tam.
- Pondělí 21. března 2011 ve 23:31® osprey
LukasManousek> 800 000 jiker? To okoun nedá.
Jádro populace vždycky tvoří zdravé ryby v produktivním věku. Pár přerostlých gerontů to nevytrhne.
Podívej se třeba, s jakými rybami se pracuje v líhních. Důležité je, aby měla populace rozumnou početnost a věkovou strukturu. Ta čtyřicítka za rok za dva chcípne a proto pod ní musejí být tři pětatřicítky a deset třicítek, aby se to pořád plynule udržovalo.
- Pátek 18. března 2011 ve 23:28® osprey
skwor> Okuma dovede udělat slušné věci a levně. Trio je na lehkou vláčku nebo feeder použitelný naviják.
Ten nový s rychlejším převodem podle mě skoro nic neřeší. Možná by se líbil plavačkářům.
- Pátek 18. března 2011 ve 21:16® osprey
skwor> Mě se Trio taky líbí. Slušný naviják za slušnou cenu a designér se fakt snažil udělat něco nového a zvládl to, aniž by to mělo vliv na funkčnost.
- Středa 16. března 2011 v 17:35® osprey
Yogurt> Obě jsou dobré, netroufám si tvrdit, která je lepší. Whiplash kecá pokud jde o průměr. Taková 0.28 mm je baj voko čtyčicítka. U Power Pro to není tak markantní.