Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Středa 30. března 2011 ve 14:12® osprey
osprey

hastopír> Jsou mezi nimi hlavně časové rozdíly. Já mám tu úplně první řadu Aero GT a GTM. Ještě je to velikost 2000 (později 3010 – tu mám taky a normálně měním cívky a ani tělo nemá jiné rozměry, jen je tam dvouklika).

Pak se dělaly novější kusy – Super Aera s kovoým lemem cívky a na řadu Power Aero si nevzpomínám.

V podstatě se řada Aero dělá asi od roku 1991, já si první koupil na jaře v roce 1993.

Tvůj dotaz mapuje asi desetileté období vývoje této řady a během té doby přišlo Shimano se spoustou svých patentů (různé ty oscilace a válečková superložiska a tak). Dnes se ty verze značí jinak. Taky jinak vypadají a už to tak nějak není ono.

Mimochodem, s tím navijákem z roku 1993 letos chytám celou zimu. Snad jen jednou byl u vody nějaký jiný. A zeptej se mě za deset let, možná s ním budu chytat dál…

Středa 30. března 2011 ve 13:37® osprey
osprey

džigit> Wobbler má vypouklý povrch a kontakt s kartáčem není v celé ploše a zrovna to sedlo na tu popíchanou plochu – ani se to s ní třeba přesně nekrylo, což na videu není dobře patrné. Okecám ti všecko:-)

Tu nástrahu drželi tři sumcaři a zbytek národa ji viděl jen ve filmu. A ve filmu jsem viděl i chlapa běžet po zdi nahoru, auto lítat a Harryho Pottera na koštěti… :-D

Středa 30. března 2011 ve 13:30® osprey
osprey

Scanix> Což o to. Zas by to letos nějaké centimetrové zuby chtělo. Uvidíme, jak to vyjde. Na to musí být i klika.

Středa 30. března 2011 ve 13:27® osprey
osprey

Scanix> MLžit se musí věrohodně. Centimetrové zuby pracujou jinak.

Středa 30. března 2011 ve 13:16® osprey
osprey

sethy> Nactiutrhači:-D Bohužel máš pravdu, Já je mám takhle opíchané taky…

Ale co když se ten kartáč trefil ausgerechnet přesně do toho fleku?

Úterý 29. března 2011 ve 20:31® osprey
osprey

billy717> Bude to trochu těžší. Zvlášť na ten 210 cm – pokud to nebude mít nějakou velkou gramáž.

Ale můj první naviják byl taky takhle velký, chytal jsem s ním i s prutem 180 cm a jak to šlo…

Úterý 29. března 2011 ve 20:11® osprey
osprey

billy717> Normálka. Záleží na prutu. Na 270 cm by to šlo.

Úterý 29. března 2011 v 19:14® osprey
osprey

dodorider> Shakespeare normálně funguje, jenom u nás podcenil reklamu a nejezdí na veletrhy. Na to konto tady kope třetí ligu a kupují ho jen pamětníci.

Ale měl jsem v ruce jejich feeder, byl za 1600 i s navijákem a byl za ty prachy fakt povedený. Kdyby si ten kolovrátek prodali extra a klacík byl kolem 1200, možná bych si ho koupil na hraní.

Středa 23. března 2011 ve 21:35® osprey
osprey

billy717> Pezon a Michel, Mitchell, Sensas a nejsem si jist, jestli Garbolino (to je možná italské). Víc mě nenapadá.

Středa 23. března 2011 ve 12:03® osprey
osprey

hecht> To je od té doby, co si ve Věstonicích a v Předmostí u Přerova zvykli obírat mamuty. Pak jsou totiž potřeba větší párátka…

Úterý 22. března 2011 ve 23:03® osprey
osprey

illnath123> Jedno to není, to by ses divil. Ale se Skeletorem chybu neuděláš. Je to dobrý prut. Pokud ti bude sedět ta rukojeť, tak nebude žádný problém.

Úterý 22. března 2011 ve 22:04® osprey
osprey

skwor> Říkáš – drželi se jako veš. Vší silou…

Ono je to těžký. Taky bych na neznámou vodu nenaběhl s UL prutem. Lepší okoun na štikáči nežli metrovka na chvějivce s desítkou vlascem.

Úterý 22. března 2011 ve 21:59® osprey
osprey

skwor> Teda, takovej hubeňour a ty do něj Skeloušem:-D

Úterý 22. března 2011 ve 21:49® osprey
osprey

skwor> Trošku lehčí blank, ale to sedlo navijáku je takové divně plastové. Ani nedokážu říct, jestli se mi líbí víc nebo míň než předchůdce.

Ale když jsem viděl prvního Skeletora ještě s kovovýma očkama, tak jsem z něj byl nadšený, mělo to něco v sobě. Tohle je dobrý prut, ale někam se vytrácí to nadšení. Nedávno jsem potkal dva staré skeletory v regálu a pořád to z nich sálá. Z toho nového prostě tolik ne.

Úterý 22. března 2011 v 0:11® osprey
osprey

LukasManousek> Proto se ta kráva nezabíjí dva dny před smrtí, ale daleko dřív. A samozřejmě se zpracuje tak, aby to nevadilo (salám to jistí).

U těch ryb je to složitější a samozřejmě nejlepší jsou ryby v takové té „optimální jedlé velikosti“.

Jinak já zabíjím asi tak jednu rybu ze sta a polovinu druhů vůbec. Nepoužívám vezírek a na co dosáhnu, to vyháčkovávám ve vodě. Ale občas si rybu beru – často i musím, protože dravce člověk občas blbě zasekne a poraní ho a candát vytažený z hloubky na tom taky nebývá nejlíp.

Pondělí 21. března 2011 ve 23:43® osprey
osprey

LukasManousek> Já to moc neřeším. Nějaké okouny kolem 40 cm jsem snědl a nebyli špatní, nějaké pustil. V poslední době převažuje verze B.

Samozřejmě ideální jsou ryby v menší velikosti. Obecně se snažím okouny hodně pouštět, loni jsem si jich vzal za celý rok asi 6. Občas i musíš, protože někteří to mají hluboko.

Řekl bych, že jsem konzument ryb, který to dost omezuje, protože pochopil, že když si to všechno sežerem, tak tam v té vodě nic nebude. Takže obvykle si beru to, co se do vody nejvíc sype – kapr, duhák. Ostatní jen sem tam.

Pondělí 21. března 2011 ve 23:31® osprey
osprey

LukasManousek> 800 000 jiker? To okoun nedá.

Jádro populace vždycky tvoří zdravé ryby v produktivním věku. Pár přerostlých gerontů to nevytrhne.

Podívej se třeba, s jakými rybami se pracuje v líhních. Důležité je, aby měla populace rozumnou početnost a věkovou strukturu. Ta čtyřicítka za rok za dva chcípne a proto pod ní musejí být tři pětatřicítky a deset třicítek, aby se to pořád plynule udržovalo.

Pátek 18. března 2011 ve 23:28® osprey
osprey

skwor> Okuma dovede udělat slušné věci a levně. Trio je na lehkou vláčku nebo feeder použitelný naviják.

Ten nový s rychlejším převodem podle mě skoro nic neřeší. Možná by se líbil plavačkářům.

Pátek 18. března 2011 ve 21:16® osprey
osprey

skwor> Mě se Trio taky líbí. Slušný naviják za slušnou cenu a designér se fakt snažil udělat něco nového a zvládl to, aniž by to mělo vliv na funkčnost.

Středa 16. března 2011 v 17:35® osprey
osprey

Yogurt> Obě jsou dobré, netroufám si tvrdit, která je lepší. Whiplash kecá pokud jde o průměr. Taková 0.28 mm je baj voko čtyčicítka. U Power Pro to není tak markantní.