Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Pátek 25. února 2011 v 0:05® osprey
osprey

pepa-č> Řada Styx omrknuta. Docela dobré, finančně ale nedosáhnu. Pojí se s tím zajímavá historka. Vzal jsem jerkáč a koukám – sedlo pro multík držím dobře (nahoru), očka mám dole. Koukám jak to, nechápu, ptám se. Prodavač pro změnu nechápe, proč by měly být očka nahoře.

Spojenými silami jsme nakonec objevili, že blank je rozdělen těsně nad rukojetí a celý ten kus s očky je vsazen obráceně a zarván na krev:-)

Jinak tam toho od Sportexů není zas tolik, ale poprvé jsem viděl řadu Saphire. Udělala na mě mnohem větší dojem než Kev Spin.

Čtvrtek 24. února 2011 ve 23:51® osprey
osprey

pepa-č> Nemám. Ale jsou lidi, co například sbírají mobily. Je to nesmyslné, ale neškodné. Já mám zas tendenci hromadit vláčecí pruty. Bojuju s tím, ale občas je to silnější…

Mimochodem, zatím jsem na výstavě neutratil ani korunu…

Jo – mají tu i Sportexy, což minule nebylo. Opal Jerk do 130 g dost dobrý, ale nelíbí se mi rukojeť, přijde mi krátká.

Tento příspěvek byl editován 24.2.2011 22:53:47 uživatelem osprey.
Čtvrtek 24. února 2011 ve 23:38® osprey
osprey

sethy> Pořád se dá vybrat. Ale nabídka se změnila. Loni cosi doprodávali a dal se tam udělat lepší kauf. Mě dneska zaujaly některé pruty od firmy Grauwell. Materiálově a výbavou docela slušné, ale designér to dost zazdil. Ale je fakt, že mezi výrobky firem, které mají u nás mají minimální reputaci se najde sem tam docela povedený kousek za slušné peníze.

Čtvrtek 24. února 2011 ve 23:18® osprey
osprey

sethy> Málo jsi řval:-))

Mimochodem teď tam mají pěknou dvěstěčtyřicítku tak do 20 g (pro majitele Dragonů spíš do 15 g) cca za 1500 Kč a myslím, že by to bylo dobře investovaných patnáct stovek.

Bohužel je jejich nabídka taková neucelená.

Čtvrtek 24. února 2011 ve 22:47® osprey
osprey

chupacabra> Já jsem chválil Savage Gear už loni. I letos tam mají jeden proutek, který se mi líbil. Je kratší než ten co píšeš, takže je to jiný. Vůbec bych se toho nebál. Ta značka je jen málo známá a podceňovaná. Používám některé jejich nástrahy a také spokojenost.

Úterý 22. února 2011 ve 21:14® osprey
osprey

svery> Někteří kamarádi si ho koupili, já jsem si s ním jen točil. Dojem je poměrně pozitivní – klidně bych ho postavil do Duelu se Zauberem, ale asi by měl Zauber trochu navrch.

Rozhodně to není žádný šrot a klidně bych si ho koupil.

Úterý 22. února 2011 v 17:42® osprey
osprey

skwor> Dobrá zpráva. Snad bude na výstavě. Já sice uvažuju o jiné gramáži, ale po osahání se mi bude uvažovat líp.

Sobota 19. února 2011 v 19:47® osprey
osprey

PetrC> Pokud jde o tvé šťourání – zhruba za čtyři měsíce už budou mít vosy postavená hnízda:-D

Sobota 19. února 2011 v 19:46® osprey
osprey

Losfedos> Ber to ale opravdu tak, že na větší ryby je to málo.

Potíž je, že na velké ryby je sumcařský cajk se šňůrou na 80 kg. Vláčka je o kompromisu a menších rybách. Je otázka, kolik kompromisů chceš udělat. Prut do 60 g je fajn na metrovky a u větších ryb mu postupně dochází dech. Pak je otázkou, zda máš čas a prostor rybu vodit, můžeš za ní běžet po proudu apod. Já jednou i skákal do vody…

A právě proto, že je vláčka záležitostí kompromisů, je i předmětem mnoha diskuzí. Já mám teď nově na sumce pruty do 80 a do 120 g. Předtím jsem používal do 50 nebo 60 g a ryby zhruba do 120 cm jsem taky vyndal. Ale dál už to trochu skřípe.

Sobota 19. února 2011 v 19:13® osprey
osprey

PetrC> Neprovokuj. Ty žádné rady nepotřebuješ, jen se nudíš:-D

Potřebuješ pěkně se proběhnout kolem vody a dostat záběr od pořádného sumce na prut na boleny:-)

Sobota 19. února 2011 v 18:33® osprey
osprey

PetrC> Já jsem si pořídil Penna s dvojnásobnou gramáží. Ale je těžký. I tak si ale myslím, že dvojka sumík si se mnou v proudu vytře řitní otvor. U kolegy to může být už ryba kolem 150 cm.

Takže jsem naznačil, na jaké ryby může tazatel reálně pomýšlet. Pokud se někde tahají z 99 % ryby do metru nebo lehce přes, klidně tam s tím klackem může vyrazit. U velké ryby buď bude mít kliku nebo ji mít nebude.

Prut na boleny je dlouhý a měl by daleko házet, prut na okouny citlivý, aby dobře vodil menší nástrahy a aby jim netrhal huby. Co ti nakonec vezme, to je ve hvězdách.

Já nebudu vláčet s pilkrovacím prutem jen proto, že nám na řece plave jeden sumec kolem 50 kg. :-))

Sobota 19. února 2011 v 17:52® osprey
osprey

Losfedos> Nedávno jsem ho držel a mám Millenium pod multík. Na menší sumce (tak do 130 cm) bude dobrý. Pocitově je trochu těžší, ale díky dobře dimenzované stěně blanku se do toho dá opřít.

Sobota 19. února 2011 v 15:50® osprey
osprey

kerob> No právě – ale s čím chceš po 4 letech přijít, aby ti to uznali? Mě napadá jediné – zlomení některé klíčové části (nožka navijáku, rameno kličky), přičemž by se ukázalo, že v materiálu je třeba bublina.

Ale to je tak málo pravděpodobné, že pak si mohou dát tu záruku jakoukoli. A na to asi hřeší.

Každopádně nic špatného na tom není.

Sobota 19. února 2011 v 15:21® osprey
osprey

Mysho 22> Jednodíl má krásnou nepřerušovanou akci. Pramení z toho několik dalších dílčích výhod, ale to je v zásadě celé.

Není nutný a muškaři v klidu přešli na pruty ze 3, 4, 5 nebo i 6 dílů a žíly jim to nerve. Mám nějaké pruty, které by se daly z boatu použít a žádný není jednodíl. Prostě mi to za ty starosti s transportem nestojí.

Pátek 18. února 2011 ve 21:58® osprey
osprey

dodorider> Samozřejmě, jen blbost je věčná:-D

Pátek 18. února 2011 ve 21:52® osprey
osprey

dodorider> Jo, je spousta záruk – i delších. Muškařská firma Orvis má nebo měla záruku 25 let na jakékoli zničení prutu. Ale tam si to člověk v podstatě zaplatí v ceně výrobku, která je opravdu nemalá. Sportex zase dává 10 let záruku na blank.

Jde spíš o to, co je pak předmětem záruky, protože za 5 let se dá naviják opravdu odepsat a může to být i velmi dobrý naviják.

Pátek 18. února 2011 ve 21:41® osprey
osprey

Kalužmistr> Vypadá to pěkně, jenom nevím, jak to myslí s tou zárukou u navijáku. Za pět let se dá strhat jakýkoli naviják, když se bude člověk trochu snažit. Jsem zvědav, jak by posoudili totálně vylágrovaný stroj starý 4 a půl roku.

Ale vůbec nehaním tvou koupi – spíš jen nahlas uvažuju nad tím, že dá někdo záruku 5 let na něco takového jako je naviják.

Čtvrtek 17. února 2011 v 0:37® osprey
osprey

Prutos> Já mám taky dost. Za chvíli padnu na hubu. Ale nemám hotovo… :-D

Středa 16. února 2011 v 0:29® osprey
osprey

Dredaty> Ono je dost slušných navijáků, ale živoří ve stínu slavných značek.

Okuma V3S (my jí tak říkali) je jeden z nich.

Středa 16. února 2011 v 0:16® osprey
osprey

Dredaty> Okuma VS není špatný strojek. Má ji kamarád a je s ní spokojen už několik let. Je fakt, že nevláčí kdovíjak intenzivně, ale naviják mu šlape jako nový.