Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Úterý 8. února 2011 ve 22:22® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Kalužmistr> Máme tu automatické přihlášení.
Nemáme tu ale reakce, při vkládání fotek do části rubrik je třeba brát v potaz jejich rozměry a občas se vyskytnou různé drobné potíže.
Já tady funguje jako univerzální děvečka pro všecko, kdybys měl problém, napiš mi osobku
- Úterý 8. února 2011 ve 22:01® osprey
Sander> Soutěže byly, jsou a budou. Přilákat návštěvníky je jejich hlavní smysl. Jak je to účinné, to je otázka.
Ale je to i o jiných věcech. Však víš.
- Úterý 8. února 2011 ve 21:59® osprey
billy717> Ona je otázka, jak velké štiky a na jaké nástrahy chceš chytat.
Já mám dvě štiky kolem metru s prutem do 40 g, vlascem 0.25 mm a navijákem velikosti 3000 (Shimano) s přední brzdou.
Štika není velký bojovník – pár prudkých výpadů a nějaké skoky, ale za pět minut má dolítáno.
Není potřeba žádné super náčiní a na ryby do 70 cm už vůbec ne. Jen by mělo být aspoň trochu spolehlivé. Pokud bude prut pracovat, naviják se točit, brzda brzdit a vlasec bude aspoň průměrné kvality, tak si není s čím lámat hlavu.
Kdysi jsem napsal seriál o štičí přívlači, jmenovalo se to Zubatý svět – je to tu ve starých článcích. Tam toho najdeš víc.
- Úterý 8. února 2011 ve 21:53® osprey
Zbyndas> To je tím, že se tu hodně lidí zná. Jsme menší. Z ekonomického hlediska bychom se ale potřebovali rozrůst což s sebou pravděpodobně přinese určitá negativa. Ale zatím není ten růst nijak raketový, takže bych se tím netrápil.
- Úterý 8. února 2011 ve 21:16® osprey
Kalužmistr> Rádi vidíme každého. Já jsem si sem taky odskočil z MRKu.
Počítej s tím, že je nás tu kapku míň a technický komfort není až takový. Ale občas je tu docela sranda.
- Pondělí 7. února 2011 ve 23:48® osprey
billy717> Hledej něco jako je tohle:
http://www.hacik.sk/…0/partner-40-(240-m-10–40g)/
- Pondělí 7. února 2011 ve 23:43® osprey
billy717> Ten prut je tak na pytlačení – má malou transportní délku a snadno ho strčíš pod kabát
Je to asi takhle – s teleskopickými pruty se vláčet dá a taky jsem to dělal. Ale není to nic moc. Daleko lepší pocit je z prutu dvojdílného – je tenčí, lehčí, nic se tak neklepe, líp hází.
Pokud trváš na teleskopu, klidně si vezmi ten z odkazu, ale většina vláčkařů by ho nechtěla ani zadarmo.
Podívám se ti, jestli v tom e-shopu nebude za stejné peníze něco opravdu na přívlač.
- Pondělí 7. února 2011 ve 21:30® osprey
billy717> Taky jak velká voda, jak velké štiky, kolik máš k dispozici peněz,…
- Neděle 6. února 2011 ve 21:52® osprey
PetrC> Ale tos ještě neviděl Prutose jak ten umí uhýbat
- Neděle 6. února 2011 ve 21:30® osprey
Libor> Myslíš toho Suicka, kterým vyhání PetrC štiky na břeh, aby posléze předstral jejich ulovení?
Tam přece o protihroty nejde, důležitý je strach z nástrahy nebo jak té věci říkat…
- Neděle 6. února 2011 ve 21:20® osprey
sethy> Píšou tam, že naviják je typický pro Evropu.
Evropa je stará a zkažená…
- Sobota 5. února 2011 v 17:14® osprey
Zbyndas> Nehledej ho, nepomůžeš si.
- Úterý 1. února 2011 ve 23:49® osprey
hecht> Já psal o zkurvení Blanice článek. Mám skutečné historické mapy. Ofocenou mám i jednu z konce 18. století.
Já to vím zatraceně dobře.
- Úterý 1. února 2011 ve 23:27® osprey
hecht> Bude, nebude,… Ale mám Toby.
Jinak díky za knížku. Nesmím chodit spát ve dvě, abych pak nechrápal do devíti.
- Úterý 1. února 2011 ve 22:50® osprey
Prutos> Taky jsem koupil nástrahy – 2× Abu Toby. Svou jedinou v 18 g jsem na podzim utrhl a nemůžu si dovolit takovou věc nevlastnit
- Úterý 1. února 2011 v 0:16® osprey
Tino> No a jistě jsi spokojen – nebo snad ne?
- Pondělí 31. ledna 2011 ve 23:49® osprey
sethy> Tož, co na to říct. Přece nebudu psát, že nemáš pravdu
Já su tak šťastné, že jsem tenkrát koupil ta černá Aera. Tolik let chytání a žádný problém. Pamatuju asi šest let svého života, během nichž jsem nekoupil jediný naviják.
- Pondělí 31. ledna 2011 ve 23:46® osprey
Zbyndas> Mám takovou sbírku za posledních 20 let, co to dělám. Od každé značky kousek, nejvíc se mi sešlo Dragonů, ale mám i Zebco, Shimano, Jaxona, Penn, Sportex, Perfect, Abu, Fenwick, St. Croix, Byron. Prut na dírky (jen vláčím) jsem si stavěl.
Některé jsou pěkně staré a hodně z nich jsem koupil ze druhé ruky. Některé prošly po úraze předělávkou a vlastně už jsou to jiné pruty než fabrika postavila. Osobně si myslím, že o půlce mých prutů by se dost lidí vyjádřilo velmi hanlivě, ale je mi to jedno – oni s nimi nechytají
- Pondělí 31. ledna 2011 v 0:16® osprey
sethy> Nehodlám polemizovat, ale překvapilo mě to. Flip má těchhle Twinů několik, prakticky co ho znám. Točím si s nimi občas celé ty roky.
To buď šli s kvalitou fakt dolů anebo jsi měl stejné štěstí jako s tou Caldií
- Neděle 30. ledna 2011 ve 22:25® osprey
Zbyndas> V téhle délce a gramáži to nebude špatné. Já si kdysi vybral delší, tam je ten materiál už dost líný. A to sedlo je do mojí ruky moc objemné. Jinak drží docela dobře.