Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Neděle 30. ledna 2011 ve 21:59® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Zbyndas> Není zač. Jak se ti to jeví vedle toho Sportexu?
- Neděle 30. ledna 2011 ve 21:47® osprey
crazykapr> Toho Twina s bojovkou si klidně kup. Já ho nemám, ale několik přátel ano. Na běžnou vláčku je dost dobrý.
Mě by se líbil, ale nemůžu mít všechno. Mám už Twina s brzdou na druhém konci.
Tento příspěvek byl editován 30.1.2011 20:47:43 uživatelem osprey. - Neděle 30. ledna 2011 ve 21:45® osprey
Zbyndas> Mám lepší, ale dražší. Materiál blanku by byl super tak před dvanácti lety a ta kovová očka – to je otázka, jak je ten kov kvalitní. Pokud vydrží jednu sezónu, pak pravděpodobně i několik dalších.
Taky mi nesedí sedlo, ale to můžeš vnímat jinak.
Ten prut by měl v reálu stát kolem 1000 – 1200 Kč. Za tu cenu je docela dobrý. I když loni jsem třeb av Brně narazil na výstavě na pruty v akci, které byly za stejný peníz o level výš.
Ber to tak, že pokud ti sedí, tak se nic neděje. Chytal jsem s daleko horšími a jak ryby braly…
Rozhodně jsem ti nechtěl zkazit radost a taky si ji zkazit nenech. Můžeš s ním vytahat stovky ryb a budeš ho mít rád. Mám i takové pruty a je mi jedno, co o nich lidi na síti píšou.
- Neděle 30. ledna 2011 ve 20:52® osprey
Zbyndas> Conolon Speedlock mi stojí doma už tři roky a ještě nebyl u vody. Byl mi věnován za nějakou práci pro Kajmana.
Pokud to bereš jako levný prut, co něco snese, pak to není špatná koupě. Ale nic víc to není. Navijáky od Abu, krom nejvyšších řad, by se daly okomentovat podobně. Nejsou žádný zázrak, ale žádnou brutální slabinu, pokud vím, nemají.
Chytat s tím půjde, toho bych se nebál.
- Sobota 29. ledna 2011 ve 20:06® osprey
Prutos> To už je na tobě. Já v té souvislosti uvažoval o Skeletoru 240/15–40.
Jerkáč vezmu. Já v podstatě musím.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:59® osprey
Prutos> Jeden wobblerák, jeden na okouny. Možná jerkáč a nějaký ten delší na pletáňu.
Případně ultralight na sledě, perlíny a jinou havěť (po dvacátě štice to začne být nuda).
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:52® osprey
Prutos> Chce to delší měkčí prut. Proto mám koupený Speedmaster. A taky nepotřebuješ mít brzdu na krev – může být utažená o hodně míň než s vlascem. Zásek bude i tak mnohem účinnější – viz moje pokus s feederem, které skončily zlomením prutu.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:48® osprey
Prutos> Něco s nosností kolem 10 kg by bylo akorát. U těch nových šňůr to nejsou velké průměry. A oděrem to pak rychle klesá.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:40® osprey
Prutos> Určitě. Jednu mít podle mě dokonce musíš. Nebudu vymýšlet, za jakých podmínek by se mohla hodit, ale pokud nastanou a pletenka nebude…
Radši o wobbler míň, ale tu cívku si vem.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:33® osprey
Prutos> Power Pro je velice dobrá. O moc víc si nepolepšíš.
Jestli je některá ze jmenovaných jiných šňůr lepší, na to by musely odpovědět praktické testy (měření průměru, nosnosti, porovnat chování, oděruvzdornost apod.). To, co jsem jmenoval, jsou dobré šňůry. Každá je v něčem jiná, ale která je v součtu svých vlastností nejlepší, to nedokážu říct.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:28® osprey
sethy> Ber to takhle – marketingové oddělení na každém kontinentu si s tím pracuje podle sebe.
To, že se údaje v USA a v Evropě liší, to se stává u více produktů.
A je to právě věc té metodiky – jak jsi to popisoval s tím prutem – je to záležitost toho v jaké situaci měříš, čím to měříš apod. A pak se to ještě upraví žádoucím směrem.
Před časem jsme tu hledali vlasec 0.14 mm, který by unesl 2 kila. Napsáno to bylo skoro na všech, v reálu to dal málokterý (mnohdy jen proto, že to byl v reálu 0.16 mm).
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:09® osprey
Prutos> Můžeš si osahat i jiné šňůry – Daiwu Tournament, STREN Superbraid nebo i novou generaci Spiderwire.
A to jsou jen ty, co jsem viděl.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:07® osprey
sethy> Záleží na metodice testování a spoustě dalších věcí. Je to reklama a byznys.
Nezávislé odborné testy jsou téměř noční můrou obchodníků – ony pak vycházejí dost divoké věci (a jen málokdy ta čísla uvedená na obalu).
Mimochodem – některých navijáků se udává maximální brzdná síla. U Ambassadeuru C3 i u Rekordu je to 15 lb. Co se děje pak?
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:42® osprey
džigit> Jo, to je ona. Nemám čas to hledat.
Akorát mě jako matikáře zaujala věta, že je mnohonásobně pevnější než původní FL.
Vzhledem k tomu, že to není ani dvojnásobek, tak je vidět, že pro někoho je i 2 mnoho.
Každopádně je lepší i pevnější (otázka je jak moc) a taky samozřejmě dražší.
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:35® osprey
cormaxx> No, sedmnáctka bude mít o hodně víc než 10,2 kg.
Je to takové pozatavené, hladší a rozhodně to nebude za 2.60 Kč za metr.
Tento příspěvek byl editován 29.1.2011 17:35:27 uživatelem osprey. - Pátek 28. ledna 2011 ve 23:38® osprey
balda9> Je to tak na hraně. A možná bych se kouknul i po jiných modelech. Stará Fireline je sice slušná, už je trošku za zenitem. Prostě jsou lepší.
Tento příspěvek byl editován 28.1.2011 22:38:26 uživatelem osprey. - Čtvrtek 27. ledna 2011 ve 21:39® osprey
cormaxx> Corastrong je pletenka starší generace. Neobstojí ve srovnání s těmi novými (Power Pro, Daiwa Tournament, Stren Superbraid, nová Fireline,..)
- Čtvrtek 27. ledna 2011 ve 20:38® osprey
kerob> Háček, kroužek, jerka?
Etalonem sumcových trojháčků je Owner ST-41. Cokoli srovnatelného bude dobré.
- Čtvrtek 27. ledna 2011 ve 20:32® osprey
kerob> Šance je, na Slidery od Salma se jich pochytá dost. Ale sumec se tolik nehrne po velikosti nástrahy – většinou se používají věci kolem 10 – 12 cm. Tohle je ale ještě v relaci.
Háčky, kroužky – to asi znáš.
- Čtvrtek 27. ledna 2011 ve 20:26® osprey
kerob> Slyšel jsem, že chytá. Takže případný neúspěch padá na tvou hlavu