Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:35® osprey
osprey

džigit> Safari je na fakt velké ryby. Taková ta masivní zátěžovka. I na mě by to bylo moc. Navíc jsem si na větší ryby pořídil multíky.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:32® osprey
osprey

Tino> Já sekám záběr, když cítím záběr a když si nejsem jistý, sekám taky. Jistota je kulomet.

Nevím, jak citlivý máš prut a ruce, ani jak velké gumy a ryby máš na mysli. Ale chce to dobrý prut a naučit se rozlišit co nejvíc záběrů. Stoprocentní to samozřejmě nikdy nebude.

Pokud můžu mluvit sám za sebe, tak vyvíjím upřímnou snahu a v rámci možností se mi to jakž takž daří.

Odpověď na tohle bude jedno velké teoretizování.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:22® osprey
osprey

džigit> Levný a výkonný stroj je Penn Slammer nebo Spinfisher. Kapku těžké, chod taky není jako po másle, ale nechcou za to zas tak moc a dá se tomu hodně naložit.

Pokud jde o to koupit brutální sílu za hodně peněz, není to tak špatný nápad. Shimano se o něco podobného pokusilo modelem Spheros a WFT ještě navijáky No Mono.

Hodně životaschopný kousek je Ryobi Fishing Safari, ale do 4000 se nevejdeš:-)

Vydrž do toho veletrhu.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:57® osprey
osprey

džigit> Power Pro je solidní. Musí bejt, psali to na Internetu:-))

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:47® osprey
osprey

džigit> Nepřežeň to s velikostí navijáku. Od Daiwy ti bude stačit 3500, od Shimana 4000 nebo 5000 a jinde ekvivalent.

Většinou je to hlavně o šňůře.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:25® osprey
osprey

džigit> A co by to mělo umět?

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:19® osprey
osprey

džigit> Hodně slušný peníz. Koukal ses, za co mají v hospodě u Šimanů Spheros?

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:15® osprey
osprey

skwor> Tohle je jiný Exceler – ona to Daiwa nemá úplně jednoduché. Jestli jsou tam převody ze Saltigy a dokonce CRBB ložisko, tak by ani v zahraničí nebyl zrovna levný. Daiwa to má jak stavebnice – přidává nebo ubírá komponenty a vytváří různé verze. To písmenko za názvem mlže znamenat moc.

Jsem třeba přesvědčen, že Exceler a Seagate ve vel. 3500 (loňské verze) mají stejné tělo(základní korpus), ale uvnitř jsou úplně jiná střeva – převod, ložiska, osy, brzda, systém uložení cívky i klička je jiná.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 17:57® osprey
osprey

RM> V pohodě, budiž ti přána. Občas je třeba udělat si radost a jak jsem psal, za ty peníze je víc než dobrá.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 17:50® osprey
osprey

Hany> No, asi jsi to ode mě slíznul, ale neber si to příliš osobně:-))

Kapku bouřlivěji to se řešilo u sousedů a dávno předtím. Že v tom byl „namočený“ kamarád, tak o tom i něco vím.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 17:48® osprey
osprey

RM> Já čekám oblevu:-)) Ale jinak samozřejmě něco jiného je obchodní politika a něco jiného zdravý rozum.

Stella je super naviják už řadu let a za devět tisíc je to jenom otázka těch devíti tisíc:-)

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 16:31® osprey
osprey

sethy> Já ho mám a dokonce jsem za něj i zaplatil. Odchytal si svý, zásadní námitky nemám a ještě z něj nějakou tu hodinu vrtění klikou vyrazím.

Do smrti jsem ochoten točit toliko klikou Red Arcu, když mi někdo vrátí řeku z roku 1990. A budu to brát jako dobrej kšeft.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 16:06® osprey
osprey

sethy> Ano, mluvilo se o tom už delší dobu. Když to Flip napsal u sousedů, vynadali mu, že dělá Procházkovi reklamu. No a nedělal…

A to se skwor divil masivnosti Daiwácké reklamy. Víš jak masivní reklama je třeba, abys prodal Caldii za 7 litrů? :-))

No a co se Shimana týče – když může jeden, může i druhý. Teď je čas koupit tu Stellu za devítku.

Tento příspěvek byl editován 6.1.2011 15:07:09 uživatelem osprey.
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 16:00® osprey
osprey

sethy> Ano, už jsem dost slyšel. A to tu nedávno měl někdo Petra Procházku, který na svém e-shopu zdražil Caldie, za vydřiducha. Jde to nahoru všechno.

Nekoukal jsem se, jestli i v zahraničí.

Středa 5. ledna 2011 ve 23:04® osprey
osprey

crazykapr> Akorát, že řada Destiny se doprodává a moc už toho v nabídce není. Řekl bych, že to nebude na dlouhé rozhodování. Na skladu toho mají málo. Já mám taky cukání, ale musím šetřit.

Za tu cenu je ten prut velmi ucházející, pokud vyhovuje délka. Ale je fakt tuhý. Na pstruha a okouna bych ho nebral. Ideální soupeř je štika, candát, tak 50 – 70 cm.

Středa 5. ledna 2011 ve 22:54® osprey
osprey

PetrC> Myslím, že ví. Blank má humpolácká očka, která ho zpomalují. Ten prut by potřeboval facelift. Hlavně nové oči SiC Titanium. Vzpružilo by ho to. Dál štíhlejší sedlo navijáku a lepší korek.

Blank má svou užitnou hodnotu pořád, ale svět se řítí vpřed a ani u Sportexů si nemůžou dovolit chrápat:-))

Tento příspěvek byl editován 5.1.2011 21:54:37 uživatelem osprey.
Středa 5. ledna 2011 ve 22:50® osprey
osprey

crazykapr> Ještě je tam třeba toto.

http://www.rsp-fishing.cz/…m-4-21g-akce

Měl jsem v ruce. Lehký, velmi tuhý prut. Nebral bych na ryby do půl kila. Kolega ho má na candáty z lodi, já si na něm vytáhl duháka kilo a půl (není na tom nic ke chlubení, bylo to na soukromáku s režimem chyť a sežer, a jak bylo psáno, tak jsme s ním na fleku naložili).

Středa 5. ledna 2011 ve 22:45® osprey
osprey

crazykapr> Ono vlastně není zač. Doporučoval bych raději nepospíchat a vzít si ty pruty do ruky.

Když jsem vnutil toho Sportexe Balck Stream kolegům, moje první věty byla: „Zavři oči a vem to do ruky.“ Kdyby je nezavřeli, kdoví, jestli by ho do ní vůnec vzali.

Ale není to vrchol všeho. Je to jen dost dobrý prut za ty peníze.

Taky mám rád Dragony, i když jsou tu i lidi, co na ně nadávají. Podívám se ti ještě, jestli mají nějakou tu Destinku, ale i Team by nebyl k zahození.

Středa 5. ledna 2011 ve 22:38® osprey
osprey

PetrC> Mimochodem, Sportex jsem viděl prasknout na vlastní oči a Kev Pika pohaněl i Sportexofil Pepa.

Sportex dělá dobré pruty, ale jsou to jen pruty…

Středa 5. ledna 2011 ve 22:29® osprey
osprey

crazykapr> Za ty prachy toho v podobné kvalitě zas tolik nebude. Podívej se, jestli ještě není Destiny od Dragonu (rsp-fishing, pruty v akci), líbil se mi jeden proutek od Savage Gear, můžeš zkusit Excelera od Daiwy a levné sluné klacky dělá i Mivardi a pak skoro všechny polské firmy (Mikado, Konger,…).

Ale já strašně nerad radím, vláčkařský prut je věc pocitů a každý to vnímá jinak.

Ale zrovna ten Sportex se mi líbí. Po praktické stránce. Na žlutý pruh kašlu, při lovu se na něj nedívám a jinak je dobrý, aby si na to člověl nešlápnul.