Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Pondělí 27. prosince 2010 v 19:08® osprey
osprey

Mejra> A co kdybys sem tu délku a gramáž napsal, když máš reálnou představu. Třeba pak bude to radění snazší.

Pondělí 27. prosince 2010 v 18:44® osprey
osprey

Radek Vybíral> Sumec 180 cm většinou bude mít pod 40 kg a stotřicítka pod 20 kg.

Otázku jsi dal do přívlače, takže předpokládám, že budeš vláčet. Pak bych bral pletenku někde mezi 20 – 28 kg. Sám takovou mám, úspěšně vyzkoušenou na rybě, které do těch 180 cm moc nechybělo.

Pořád je to ale kompromis s ohledem na zbytek sestavy. Bude tam pár minut, kdy si ta ryba bude vandrovat, kde si vzpomene a tu šňůru přitom klidně někde zamotá nebo o něco předře. Proto sumcaři používají ještě daleko silnější. Ale s těmi se už blbě vláčí.

Pondělí 27. prosince 2010 v 18:39® osprey
osprey

Mejra> Castingové pruty se seženou. Asi nejvíc jich je na tom rsp-fishing. Mám odtud dva a celkem spokojenost, zvlášť Team 230 cm do 35 g je moc povedený.

Najdou se i Daiwy, Cormorany, Jaxony, Fenwicky, St. Croix…

A není problém nechat si něco třeba i postavit. Vyjde to dráž ale můžeš si toho dost navymýšlet a mnohdy se podaří výrazně překročit kvalitu tovární produkce.

Pondělí 27. prosince 2010 v 18:35® osprey
osprey

skwor> Vždyť to má zábradlí, tam není čeho se bát.:-)

Neděle 26. prosince 2010 v 0:33® osprey
osprey

Mr. Vydra> V některých situacích se na Stormy dá zachytat, nejsou špatné ani nějak mimořádné. Spíš záleží, jak si v daných podmínkách umíš vybrat nástrahu a zaujmout ryby.

Vzhledem k tomu, že jsou to většinou barevné zvukové plasťáky, účinkují hlavně po zahájení a na blbé ryby.

Sobota 25. prosince 2010 v 18:59® osprey
osprey

džigit> To mě jenom zneužili k reklamě:-)

balda9> Nemám, ale mám zkušenosti se stren Superbraid. To je podle mě dobrá šňůra, i když málo se o ní mluví.

Všecky ty šňůry, co mají být neviditelné, svítit a podobně, klidně oželím.

Pátek 24. prosince 2010 v 18:36® osprey
osprey

Přeju všem chytejákům krásný Štědrý večer, bohatou nadílku a příjemné prožití svátečních dnů.

Středa 22. prosince 2010 ve 21:41® osprey
osprey

Char> Já bych teda z hospody radši vláčel wobblera. Nejlíp vyhraného v kartách.

Je to mnohem míň práce a člověk nedojde domů tak špinavej.

Středa 22. prosince 2010 ve 13:37® osprey
osprey

PetrC> Je mi úžasně, když vidím, jak na mě myslíš.

Ještě musím do města. Viděl jsem tam rozmrzlý flek, tak si vezmu klacík. Ale asi se splávkem.

Středa 22. prosince 2010 ve 13:12® osprey
osprey

sethy> Ono to bude takové přežívání. Obvykle všechno přepotácím. Dneska je to furt stejné, akorát navíc blbě mluvím – ale při téhle práci to vlastně žádná indispozice není:-)

Úterý 21. prosince 2010 ve 22:31® osprey
osprey

sethy> Ty máš dneska nějakou přemýšlivou náladu. Mě je divně, něco na mě leze. Konečně jsem se dostal k vánočním nákupům a nějak mě ta atmosféra sestřelila. Půjdu se z toho vyspat.

Je fakt, že mít na stropě jen háčky a věšet navijáky přímo za vlasec na cívce otvírá spoustu nových netušených možností.

Úterý 21. prosince 2010 ve 22:20® osprey
osprey

sethy> Hlavně aby to uneslo ty navijáky. I s určitou rezervou – neriskoval bych, že mi spadnou. Takže klidně ta starí FL, ale dvojitě:-))

Mohl by ses pak z gauče koukat, jak se tam houpají. Věšel bys je pěkně do smyček

Úterý 21. prosince 2010 ve 21:51® osprey
osprey

sethy> Pověs si je naprovázky ke stropu. Ale pozor, nad úrovní čela.

Neděle 19. prosince 2010 v 19:46® osprey
osprey

sidonius> Osobně znám výrobce – Jiří Marek (z toho si dáš možná dohromady i jak vznikl název firmy) z Písku (pokud se nepřestěhoval), ale jak to momentálně vypadá s výrobou, to nevím.

Mám jeden kus doma z dob, kdy se výroba rozjížděla a hádám, že deset let už vodu neviděl.

Neděle 19. prosince 2010 v 18:59® osprey
osprey

Dejwík2504> Z toho si nic nedělej, moje taky. Vylezl jsem na dvůr a zase zalezl.

Toto počasí je jako stvořené pro práci:-)

Neděle 19. prosince 2010 v 17:02® osprey
osprey

Prutos> Duhákem? :-))

Neděle 19. prosince 2010 ve 12:25® osprey
osprey

jirikun> Můj strejda zase včera udělal dvacet dírek do duháka… Špikoval ho, tuším, či co.

Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 20:33® osprey
osprey

vodar> Ahoj. To je dobře, že jsi dojel.

V Čechách je to snad jen na tomhle e-shopu: http://www.rybashop24.com/…100-SHL.html

a kupovat to za tu cenu je holý nesmysl, protože v cizině je to mnohem levnější:

http://cgi.ebay.com/…380287634296?…

Čtvrtek 16. prosince 2010 v 19:53® osprey
osprey

Mohl by mít kolem metru, ale na 120 cm nevěřím. Ačkoli se snaží schovávat ruce, jsou vidět a to předpažení tam je.

Každopádně já takového ani v reálu neviděl.

Středa 15. prosince 2010 ve 22:45® osprey
osprey

hecht> Přestaň slintat po lodi. Včilkaj můžeš pěhat po hladině jak Kristus pán.

Vrták je to, co potřebuješ.