Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele osprey, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Úterý 14. prosince 2010 ve 23:51® osprey
osprey

pruhac> No, ta diskuze s vodarem vůbec nebyla o rybách, zkoušel jsem, jestli se někdo o tu konspiraci nebude zajímat.:-)

hecht> Ano, i o nějakém tom plavidle jsem uvažoval, ale nejen.

Pondělí 13. prosince 2010 ve 23:01® osprey
osprey

vodar> Výborně. Ostatně do 17 h si můžeš „zalovit“ přímo v rybníce. Obsádka je pestrá:-)

Pondělí 13. prosince 2010 ve 22:46® osprey
osprey

Kdyby někomu vrtali ti candáti a okouni v hlavě opravdu moc, tak vzpomeňte na „kapříky“ ve fotbale – taky moc šupin neměli:-)

Tento příspěvek byl editován 13.12.2010 21:46:40 uživatelem osprey.
Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:22® osprey
osprey

vodar> Jo, já už taky. Máš objednaných 6 kg candátů a 2 kg okounů. Nachytám to ve čtvrtek ráno, večer se stav. Není to problém. :-D :-D

Pondělí 13. prosince 2010 v 0:20® osprey
osprey

Prutos> Já taky, já taky…

Neděle 12. prosince 2010 ve 23:52® osprey
osprey

Prutos> Nevím, jsou dvě zcela odlišné varianty a do jara daleko. Navíc kdoví, jak to bude vypadat s penězi. Až se uvidíme osobně, povyprávím.

Ostatně on ani ten náš společný podnik nebude úplně levný…

Neděle 12. prosince 2010 ve 23:44® osprey
osprey

hecht> Chtěl jsem přestavět dírkoprut a není surovina. Nejde mi ani tak o to, čím chytat, byl by z toho čtenářský článek. Také mi vrtá v hlavě větší investice do další sezóny. Pokud to myslím vážně (to ještě nevím), měl bych už o Vánocích žrát suchý chleba a ne si ho obkládat duhákama.

Neděle 12. prosince 2010 v 0:24® osprey
osprey

hecht> Nevím. Záleží kdy a kam. Ale nijak po tom netoužím. Času je málo, práce hromada a absťák ještě nemám.

Sobota 11. prosince 2010 v 11:07® osprey
osprey

jižan> Ono když popíšeš složitý problém pár slovy, je to obvykle příliš zavádějící. Ale do jisté míry to realitě odpovídá. Populační křivky dravce a jeho kořisti jsou jev studovaný už přes sto let a funguje to pod vodou i na souši.

A tyhle vlny větší a menší početnosti existují na spoustě lokalit a pro candáta jsou dost typické. Jejich přirozený průběh ale naruší to, že jak začnou candáti brát, rázem na ně vlítne dav lidí a rychle s nimi skoncuje.

Pátek 10. prosince 2010 ve 23:56® osprey
osprey

jižan> Jednoduché – potočák a lipan na řeky, granuláči na stojáky a tam, kde Po a Li nejdou.

V každém regionu se pokusit nabídnout původní ryby i masařské úseky s častým vysazováním.

Myslím, že by to nebylo těžké.

Osobně bych navštěvoval oboje, podle toho, jestli bych se chtěl kochat nebo si umastit hubu.

Pátek 10. prosince 2010 ve 23:13® osprey
osprey

jižan> Poslední dobou je to jedna z masových forem rybařiny – a to v obou smyslech toho slova – masy si chodí pro maso. Ale nejsem proti. Je to jen zajímavější forma prodeje odchovaných konzumních duháků. Je to zdravé pro ekonomiku a řekám to nevadí.

Akorát by si pak lidi ty manýry ze soukromáku neměli tahat na pstruhovku.

Pátek 10. prosince 2010 ve 22:19® osprey
osprey

jižan> Svatá pravda. Akorát výřad granuláčů z dírek je možno vesele šířit. Když vzroste návštěvnost, majitel bude mít na nové:-)

Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:32® osprey
osprey

foks01> Ono je to asi tak, že 90 % trofejních ryb se nikde neobjeví. Možná ještě kapr, sumec, štika.

Jsou lokality, kde má okouna přes 45 cm leckdo a slyšel jsem o lidech, co dali za život víc než jednu padesátku. Tady v Čechách.

To je jako když jeden rybářský publicista napsal, že se v ČR ročně chytne kolem osmdesáti tloušťů přes pade. Dát to Sanderovi jako placenou živnost, nachytá je sám:-)

Středa 8. prosince 2010 ve 22:31® osprey
osprey

1Mara> Já děkuju. Klidně napiš další. Literární cenu sice asi nevyhraješ, ale jsi správný srdcař a mě se ty tvoje věci líbí.

Středa 8. prosince 2010 ve 22:01® osprey
osprey

foks01> Viděl jsem fotku pána ze Slap, v jedné ruce měl čtyřicet devítku a v druhé jednapadesátku.

Jestli si jednou pořídím nějaké plavidlo s echolotem a začnu šmejdit na Orlíku, tak mi dej deset let a já se s nějakou takovou fotkou taky vytasím:-)

Středa 8. prosince 2010 ve 21:38® osprey
osprey

foks01> Lokty má u těla, ale objektiv má sakra krátkou ohniskovou vzdálenost – i tu vodu kroutí dokulata.

Ona ryba je to je pěkná, ale pomohl jí nehorázně. Proto taková péče se skrýváním prstů.

Úterý 7. prosince 2010 ve 23:19® osprey
osprey

pruhac> Kolik hodin s ním vydržíš? Pokud bez problémů celý den nebo aspoň několikahodinovou vycházku, pak není problém.

Úterý 7. prosince 2010 ve 22:38® osprey
osprey

pepa-č> Souhlas. Prut na mořáka je stavěný tak, aby daleko hátel a vytlumil prudké pohyby ryby vážící 1 – 6 kg. Nic o tvrdém záseku a vysoké zatížitelnosti.

Když on se ale ten metrový sumík nechá vytáhnout na ledasčem a tolik lidí na to hřeší…

Sobota 4. prosince 2010 ve 23:00® osprey
osprey

mannice> Co by ses omlouval?

Jako návštěvník bych to neřešil, jako admin jsem poostrčil diskuzi. Potočáci jsou fajn, ale duhák je taky krásná ryba. Jen by se měla vysazovat tam, kde se to snese.

Navíc mě netíží, když si sem tam nějakého vezmu domů. Potočáka jsem vzal naposledy, když jsem ho nechtěně zmordoval tak, že nebylo moc nadějí na přežití. Za posledních 5, možná i 10 let byl asi jediný.

Tento příspěvek byl editován 4.12.2010 22:42:04 uživatelem osprey.
Sobota 4. prosince 2010 ve 14:56® osprey
osprey

mannice> U nás neexistuje přírodní duhák. Je tu několik šlechtěných linií pocházejících z evropských chovů (např. Dánsko), něco snad i přímo od nás. Jsou to ale ryby šlechtěné ještě klasickým způsobem – s ohledem na zdravou stavbu těla a rychlý růst. Pokud jim v revírech dorostou ploutve, jsou to celkem „přírodní“ ryby a místy se pak dokonce i přirozeně rozmnožují. Přírodní duhák je v USA, Kanadě a východní části Ruska.

Ale chápu, jak jsi to myslel. Ryba má vypadat jako ryba, ne jako prase.